(foto) Nissan Micra facelift a primit o dotare unică în segment – tetieră cu difuzoare audio pentru scaunul şoferului

0

Au trecut patru ani de la prezentarea noii generaţii Micra, motiv pentru care producătorul îi anunţă un facelift conform planului.

Deşi a fost actualizat şi anul trecut, anume update-ul de acum este considerat oficial un facelift, cu modificări care vin să le completeze pe cele anterioare.

Caracteristici cheie sau ce este nou:

  • Versiunea standard nu s-a schimbat prea mult, dar cea specială N-Sport este acum inclusă oficial în linia de nivele de echipare (cu bare de protecţie diferită care îi oferă un look mai sprinten). Încă una nouă ar fi N-Design, cea pe care se va şi face pariul principal.
  • Un Micra N-Design va fi mai uşor de identificat printr-un set de jante din aliaj de 16 inci în două culori (aceleași au fost introduse şi în echiparea Tekna), dar și inserții speciale pe barele de protecție, uși și corpurile oglinzilor retrovizoare exterioare (în nuanţă argintie sau neagră).
  • Cabina are o tapițerie gri și inserţii din piele artificială pe planşa de bord, tunelul central și panourile uşilor. Ca opţiune este disponibil pachetul Energy Orange cu inserţii decorative într-o culoare aprinsă.
  • Un sistem audio Bose destul de bun a fost disponibil anterior drept opţiune, dar acum în echiparea Tekna a apărut sistemul Bose Personal care include difuzoare separate în tetiera scaunului șoferului – dezvoltatorii asigură că conducătorii care iubesc şi muzica îl vor aprecia foarte mult (câte difuzoare are în total sistemul şi ce putere are nu s-a menţionat).
  • Sistemul de infotainment NissanConnect cu navigaţie TomTom este disponibil ca opțiune pentru toate echipările începând de la Acenta. Apple CarPlay cu recunoaștere vocală Siri și Android Auto cu Google Assistant sunt disponibile de la Acenta cu o serie de caracteristici suplimentare de divertisment în mașină.
  • Cu toate acestea, setul de sisteme de siguranță Safety Pack, mult mai important pentru mașinile de bază, este încă oferit doar ca opțiune – chiar și funcția obișnuită de frânare automată este inclusă standard numai în unele echipări mai superioare.
  • Anul trecut Nissan a actualizat complet linia de motoare pentru modelul Micra: motoarele anterioare de 0.9 litri au fost înlocuite cu benzinare turbo de 1.0 litri volum, cu 100 sau 117 CP. De asemenea a apărut şi un variator opţional.

Prețurile pentru hatchback-ul actualizat vor fi anunțate mai târziu. În ţara noastră, încă actualul model are un preţ de pornire de 12.500 de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata