Campionii Formula 1 au dezvoltat un aparat de ventilaţie articială a plămânilor în doar 100 de ore

Compania Mercedes-AMG High Performance Powertrains (Mercedes-AMG HPP), care proiectează și produce motoare pentru Formula 1, a prezentat un aparat de ventilație artificială realizat cu propriile forţe şi cu ajutorul unor idei folosite inclusive în motorsport.

Noutatea a ajuns deja la University College Hospital din Londra (UCLH) pentru acordarea asistenței medicale pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Cel mai interesant este că experţilor le-au fost necesare doar 100 de ore pentru a-l face, folosind tehnici de inginerie inversă pentru a crea un funcțional aparat de respiraţie artificială a plămânilor. Primele 100 de exemplare transmise specialiștilor UCLH vor fi testate înainte de a fi certificate în Marea Britanie.

O caracteristică cheie a aparatului este lipsa unui ventilator propriu-zis, care există de regulă în alte dispozitive. Aerul în plămânii pacientului intră fără ventilator, ceea ce simplifică proiectarea și permite realizarea a sute de exemplare timp de o zi.

De notat că echipa Mercedes-AMG Petronas F1 Team, împreună cu altele şase (Aston Martin Red Bull Racing, BWT Point Racing F1 Team, Haas F1 Team, McLaren F1 Team, Renault DP World F1 Team şi ROKiT Williams Racing), toate care îşi au sediile în Marea Britanie, au creat alianța Project Pitlane, în cadrul căreia specialiști lucrează la crearea și lansarea de aparate de ventilaţie artificială și alte echipamente medicale pentru combaterea COVID-19.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

https://autoblog.md/marele-premii-de-formula-1-ale-bahrainului-si-vietnamului-amanate-sezonul-ar-putea-incepe-de-la-sfarsit-de-mai/

Cmentariile sunt închise