(video) BMW arată cum decurg testele noului Seria 4 Coupe şi dezvăluie detalii despre M440i xDrive

Conceptul de plăcere de condus sportiv în segmentul premium de dimensiuni medii este redefinit și va fi în curând disponibil pentru a fi experimentat în noul BMW Seria 4 Coupe. După o serie de teste exhaustive organizate ca parte a procesului de dezvoltare pentru a-l pregăti pentru producția de serie, cea mai recentă încarnare a modelului cu două uși se îmbarcă acum în faza finală a testării dinamice.

După ce și-au perfecționat calitățile de conducere la centrul de testare de iarnă din Arjeplog, Suedia, la centrul de testare BMW Group din Miramas, Franța, pe circuitul Nordschleife de la Nürburgring și pe diverse alte piste de curse, prototipurile revin acum la rădăcinile lor: inginerii vor pune ultimele retușuri la tehnologia șasiului noului BMW Seria 4 Coupe pe autostrăzile și drumurile de baştină din jurul Centrului de Cercetare și Inovare al Groupe BMW (FIZ) din München.

La fel ca şi conceptul său general de vehicul şi de design, tehnologia şasiului noului Seria 4 Coupe este o compoziție mai individuală decât oricând înainte. Proporțiile, proprietățile aerodinamice și distribuția greutății mașinii cu două uși oferă baza ideală pentru o configurare a șasiului concentrată negreşit pe performanțe dinamice antrenante.

O comparație directă cu noul BMW Seria 3 Sedan evidențiază în mod deosebit profilul unic al noului model. Coeficientul impresionant de rezistenţă aerodinamică a sedanului, de exemplu, este subcotat cu doar 0,015 Cd. În plus, noul BMW Seria 4 Coupe este cu 57 de milimetri mai scurt decât omologul său cu patru uși, iar centrul său de greutate este cu 21 de milimetri mai aproape de drum.

Toate acestea se combină cu creșterea “camber-ului” negativ la roțile din față (partea de jos a roții este mai ieşită în afară decât partea de sus) și ecartamentul posterior mai lat cu 23 de mm pentru a ascuți caracteristicile de manevrabilitate ale mașinii cu un grad semnificativ. Sedanul sport are deja un dinamism extraordinar, dar noul BMW Seria 4 Coupe ridică agilitatea și accelerația laterală cu o marjă considerabilă din nou.

Echipa de dezvoltare a noului BMW Seria 4 Coupe a avut, de asemenea, o abordare specifică asupra modelului pentru a încorpora tehnologia șasiului și conectarea suspensiei la caroserie. Roadele muncii lor vor lansa noul model cu două uși direct în partea de sus a segmentului său în ceea ce privește priceperea sportivă și experiența de conducere.

În același timp, configuraţia unei suspensii cu arc şi articulaţii duble pe puntea din faţă, alături una multi-link cu câte cinci braţe pe spate, înseamnă că apelarea la performanță dinamică nu vine în detrimentul confortului excelent în deplasările de zi cu zi și călătoriile lungi.

Amortizoarele cu funcţie de ridicare, care și-au făcut debutul pe noul BMW Seria 3 Sedan și oferă un control continuu variabil, progresiv, de amortizoare în funcție de “călătoria” arcurilor, au fost reglate pentru un condus și mai sportiv.

Linia de model oferă a noului BMW Seria 4 Coupe oferă un alt indiciu al angajamentul de neclintit în privinţa dinamicii de conducere lider de clasă. Gama va fi acum condusă de un model BMW M în forma noului BMW M440i xDrive Coupe. Fiind alimentat de un motor cu şase cilindri în linie care produce maxim 374 CP, acesta va cuprinde, de asemenea, tehnologia mild hybrid de 48 V, cu un demaror-generator de 48V și o a doua baterie angajată pentru a ușura atât sarcina pe motor, cât și să acționeze la unison cu ea.

Pe lângă eficiența îmbunătățită, principalul beneficiu aici este dezvoltarea unei puteri mai mari atunci când conducătorul auto apasă acceleratorul din greu. Alţi 11 CP sunt generaţi printr-un impuls electric şi sunt folosiţi pentru o acceleraţie mai rapidă în unele situaţii.

Puterea generată de motor în noul BMW M440i xDrive Coupe este trimisă pe drum printr-o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte și sistemul inteligent de tracțiune integrală al mașinii. Diferențialul M Sport este, de asemenea, la îndemână pentru a asigura că puterea este desfășurată pentru a obține un efect optim în situații solicitante de conducere. Efectul de blocare generat de un motor electric limitează egalizarea vitezei între partea inferioară şi exterioară a roţilor spate la viraje, sporind astfel tracțiunea și stabilitatea manipulării, permițând în același timp conducătorului auto să iasă din curbe cu vervă dinamică considerabilă.

Elastokinematica custom setată a şasiului, frânele M Sport extrem de puternice și jantele din aliaj ușor M de 18 inci cu anvelope de dimensiuni mixte sunt, de asemenea, factori care contribuie la dinamica precis controlabilă a noului BMW M440i xDrive Coupe.

Ultima rundă de teste pe terenul de origine al mașinii va permite inginerilor să-și accelereze ultimele constatări în procesul de reglaj fin de la Centrul de Cercetare și Inovare. Accentul aici este pe asigurarea că atributele dinamice de performanță ale noului BMW Seria 4 Coupe, concepute pe circuite de curse, pot fi, de asemenea, experimentate în condiții normale de conducere pe drumurile publice.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/bmw-seria-5-facelift-va-primi-un-nou-v8-iata-cum-ar-putea-arata-masina-si-detalii-despre-propulsor/

https://autoblog.md/foto-video-test-drive-303-km-h-cu-bmw-m8-competition/

https://autoblog.md/foto-imagini-cu-spatele-noului-bmw-m3-si-fata-noii-seria-4-in-primul-caz-e-ok-in-al-doilea-nu-prea/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise