(video) Premieră: Noul McLaren Artura – primul supercar al mărcii cu V6 PHEV şi consum de sub şase litri

A debutat şi noul McLaren Artura, un supercar numit primul High-Performance Hybrid (HPH) de producţie în serie. Automobilul este rezultatul a mai mult de jumătate de secol de experienţă a McLaren în curse și inginerie auto.

Caracteristici cheie:

  • Este primul model construit pe baza noii platforme McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA).
  • Grupul motopropulsor cuprinde un nou motor V6 twin-turbo de 3.0 litri (poziţionat longitudinal, cu un unghi al V-ului de 120 de grade şi poziţionarea turbinelor în el), un motor electric şi o baterie cu densitate energetică mare, generând cumulativ 680 CP şi 720 Nm de cuplu. Cutia de viteze robotizată SSG îi este una nouă, uşoară, cu opt trepte (de Reverse răspunde motorul electric), care integrează şi primul diferenţial electronic pentru McLaren. Tracţiunea e pe puntea din spate.
  • Are o greutate uscată de 1.395 kg şi asta înseamnă un raport putere/greutate de 488 CP per tonă.
  • Motorul V6 twin-turbo din aluminiu (160 kg) produce individual 585 CP şi 585 Nm (circa 200 CP per litru). Motorul electric generează aparte alţi 95 CP şi 225 Nm (15 kg).
  • Caracteristicile dinamice îi sunt: 0-100 km/h în 3.0 secunde, 0-200 km/h în 8.3 secunde, 0-300 km/h în 21.5 secunde. Viteza maximă îi este limitată electronic la 330 de km/h.
  • Bateria litiu-ion de la bord are o capacitate de 7.4 kWh (88 kg) şi poate asigura o autonomie electrică de până la 30 de km, cu o viteză maximă limitată la 130 de km/h. Se încarcă până la 80% în 2.5 ore cu cablul standard.
  • Noul Artura este şi cel mai eficient McLaren din istorie: consumă mixt doar 5.6 litri de combustibil (date preliminare), producând şi 129 g de CO2 per km (ciclu WLTP).
  • Şasiul a beneficiat de un nou concept de suspensie posterioară. Amortizoarele adaptive dispun de tehnologia Proactive Damping Control, iar servodirecţia îi este una electro-hidraulică.
  • Pe partea de roţi dispune de anvelope de ultimă generaţie Pirelli P ZERO CORSA cu tehnologie Pirelli Cyber Tyre, care oferă niveluri comparabile de aderenţă cu acele P ZERO Trofeo R care stau pe modelul 600LT. Frânele au discuri carbo-ceramice şi etriere din aluminiu.
  • Interiorul este unul complet nou, cu toate comenzile cheie accesibile chiar pe volan. Noul sistem multimedia cu ecran tactil HD de 8.0 inci permite configurarea sistemelor avansate de asistență pentru șofer (ADAS) şi conectarea la telefoanele mobile prin interfeţele moderne.
  • Interesant mai este că platforma-i electrică inovatoare permite actualizări over-the-air (OTA), urmărirea vehiculelor furate (disponibilă pe anumite piețe) și alte upgrade-uri viitoare. De asemenea, are la bord un sistem eHVAC – încălzire, ventilare şi climatizare a aerului pe bază de electricitate.
  • Arhitectura tip ethernet a permis reducerea cablurilor cu până la 25%, precum și accelerarea transmiterii datelor. Acest lucru facilitează, de asemenea, accesul la sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS), inclusiv un inteligent Cruise Control adaptiv, Lane-Departure Warning, Auto High-Beam Assist și Road-Sign Recognition.
  • Noi sunt şi scaunele în specificaţie Clubsport, în timp ce unele Comfort sunt opţionale.
  • Va exista în patru echipări: Standard, Performance, Techlux şi Vision.
  • Află mult mai multe detalii interesante din documentul ataşat mai jos, uşor de explorat pentru cei care cunosc limba engleză bine.

Pentru automobil se oferă o garanţie de cinci ani, alţi şase pentru baterie şi alţi 10 pentru corpul maşinii. Preţul de start în Marea Britanie îi este de 185.500 de lire sterline şi se poate comanda de acum.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Detalii şi specificaţii tehnice complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/