(foto) Premieră: Ultimul Rolls-Royce Wraith va exista în doar 12 exemplare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit colecţia limitată Black Badge Wraith Black Arrow pentru a marca sfârșitul producției uneia dintre cele mai transformatoare mașini cu motor din istoria mărcii. Această capodoperă la comandă, limitată la doar 12 exemplare în întreaga lume, este, de asemenea, ultimul coupe cu motor V12 pe care Rolls-Royce îl va produce vreodată.

Lansat în 2013, Wraith este unul dintre cele mai importante și influente modele proiectate și construite vreodată la Goodwood. Mai concentrat pe performanță decât predecesorii săi Phantom și Ghost, Wraith a modificat fundamental percepția despre Rolls-Royce și a adus pentru prima dată noi grupuri de clienți mai tineri brandului.

Silueta dramatică de fastback a semnalat intenția dinamică a mașinii, care a fost amplificată și mai mult în 2016, odată cu introducerea versiunii Black Badge mai performante. Iar drept sursă de inspiraţie pentru această ediţie finală a servit povestea din spatele colecţiei Landspeed din 2021.

Caracteristici cheie:

  • Finisajul exclusiv personalizat al Black Badge Wraith Black Arrow prezintă o gradare plină de culoare între două tonuri – Celebration Silver și Black Diamond. 
    • Un strat de vopsea „Crystal” cu infuzie de sticlă a fost aplicat pe vopseaua Black Diamond pentru a accentua tranziția dintre cele două culori, obținând un efect de estompare a mișcării din față în spate. 
    • Această tehnică exclusivă Bespoke oferă, de asemenea, caroseriei o textură subtilă inspirată de suprafața cu crustă a salinelor Bonneville, așezată sub un lac lucios, care este lustruit mai mult de 12 ore pentru a obține un finisaj asemănător sticlei.
    • Realizarea acestui finisaj extraordinar a necesitat 18 luni de testare și dezvoltare a suprafeței înainte ca Colectivul Bespoke de ingineri, meșteri și designeri al mărcii să obțină un rezultat potrivit standardelor Rolls-Royce. 
    • Investiția totală în timp în dezvoltarea chimiei materialelor, a tehnicii de aplicare și a finisării suprafeței face din Gradient Paint una dintre cele mai complexe din punct de vedere tehnic vopselele pe care Rolls-Royce le-a creat vreodată.
  • Contrastul cu Gradient Paint este oferit de inserțiile din bara de protecţie dintr-un galben strălucitor și benzile personalizate ale jantelor, amintind subtil de cercul galben din săgeata neagră a lui Thunderbolt. 
    • Pentru prima dată pe un Rolls-Royce şi barele amenajate sub formă de V în spatele grilei radiatorului și în fața motorului, sunt, de asemenea, finisate în acest galben strălucitor, atrăgând subtil privirea către motorul V12 din spatele grilei cromate. 
    • Această utilizare a nuanței se extinde până la baza statuetei Spirit of Ecstasy din fibră de carbon, care încorporează un inel galben strălucitor și o gravare a denumirii colecției.
  • Pentru a comemora ultimul coupé V12 de la Rolls-Royce, Colectivul Bespoke a colaborat pentru a crea o operă de artă unică pentru suprafaţa bordului din faţa pasagerului. Designul complicat și tactil descrie cu pricepere motorul V12 contemporan din Wraith. Designul extrem de complex – el însuși produsul a două luni de dezvoltare – este gravat într-o singură foaie de aluminiu acoperit cu negru pentru a dezvălui metalul strălucitor de dedesubt.
  • Ușile sunt căptușite cu lemn negru cu pori deschiși, într-un design complex care cuprinde peste 320 de piese de marquetry multi-direcționale și laserate care imită suprafața crăpată și neregulată a întinderilor de sare de la Bonneville. Această caracteristică extraordinară se extinde și pe panoul “Cascadă” din spate, care separă cele două scaune din spate.
  • Vehiculul Thunderbolt, cea mai rapidă mașină cu motor V12 construită vreodată, a suferit o serie de iterații de design pe parcursul vieții sale. Forma sa finală, în care a capturat înregistrările comemorate în Black Badge Wraith Black Arrow, este păstrată pentru totdeauna într-un Speedform iluminat și lustruit din aluminiu, încapsulat în spatele unei nişe acoperite cu sticlă pe tunelul central.
  • Modelul mai este prevăzut cu un nou tip de material dezvoltat special pentru colecție. Cotierele, garniturile scaunelor, tunelul de transmisie, portierele, portbagajul și panoul inferior al planșei de bord sunt toate finisate în Club Leather. Scaunele frontale sunt tapiţate cu piele în Bright Yellow, iar tetierele au o textură care face referire la săgeata neagră aplicată pe vehiculul Thunderbolt.
  • Atunci când volanul este fixat într-o poziție dreaptă, un marcaj întunecat în poziția orei 12 se aliniază cu un model similar în scaune, din nou o referire la liniile negre care s-au aplicat pe întinderile albe de sare în momentul înregistrării recordului de viteză pentru ca şoferul să se poată orienta.
  • Având în vedere performanţa atinsă cu Thunderbolt, acest Black Arrow merită să încorporeze un record propriu. Tavanul Starlight Headliner încorporează 2.117 “stele” din fibră optică – cel mai mare număr aplicat vreodată pe un model Rolls-Royce! Toate aranjate individual şi manual, “stelele” înfățișează Calea Lactee așa cum este văzută din vaste spații deschise, iar constelațiile exact așa cum ar fi apărut deasupra întinderilor sărate din Utah la 16 septembrie 1938, ziua când s-a înregistrat recordul de viteză.
  • Inspirată de instrumentele analogice ale anilor 1930, rama ceasului de pe bord face referire la estetica tehnică brută a interiorului Thunderbolt, iar cifrele reprezintă viteza record veșnică a lui Thunderbolt pentru o mașină cu motor V12.
  • O placă exclusivă Bespoke este montată pe capacul motorului pentru a arăta că este ultimul V12 care a fost montat vreodată pe un coupé Rolls-Royce. Prelucrată dintr-o singură bucată de metal lustruit, placa este inscripționată cu monograma V12 în galben strălucitor și legenda “Final Coupé Collection” în negru.

Toate cele 12 mașini au fost deja alocate clienților din întreaga lume. Amintim că un Wraith Black Badge este dotat cu un V12 twin-turbo de 6.6 litri, cu 632 CP şi 870 Nm. Cutia de viteze e automată în opt trepte, tracţiunea pe roţile din spate. Face 0-100 km/h în 4.5 secunde şi atinge maximum 250 km/h.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/