(foto) Aşa Ferrari nu aţi mai văzut! Se va vinde pentru câteva milioane, deşi necesită restaurare

Peste o săptămână, în ziua de 22 ianuarie 2020, se va încerca găsirea unui nou proprietar pentru acest Ferrari neobişnuit şi exclusivist. Modelul se numeşte Ferrari 375 America Coupe, datează din ianuarie 1954 şi este una din doar trei construite de carosierul Vignale din Torino (înfiinţat în 1948).

Preţul pentru care se va da maşina trebuie să fie cuprins între 2.4 şi 3.4 milioane de dolari SUA, nu mai mic!

Modelul Ferrari 375 America a fost introdus în 1953 și era considerat la acea vreme oferta de top a italienilor. Pininfarina a primit dreptul de a proiecta corpurile pentru opt maşini, în timp ce Alfredo Vignale a preluat restul. Dar şi acestea trei diferă: deşi sunt într-un stil similar, două dintre ele (printre care este şi maşina descrisă aici) se diferențiază prin mai multe soluţii decorative, inserţii, prize de aer, etc.

Ferrari 375 America Coupe de la Vignale se remarcă printr-o lunetă panoramică ce conferă automobilului o siluetă fastback, o linie pe “brâu” care este accentuată în mod deliberat şi care conectează aripile frontale/posterioare făcute dintr-o singură bucată de caroserie, precum și prin mici prize de aer pe aripi și grilajele cromate din spatele roților faţă.

Exemplarul scos la vânzare a fost şi cel care a fost prezentat în 1954 la două saloane auto prestigioase – cel din New York şi Geneva – după care a fost înmânată proprietarului din Milwaukee, Wisconsin. 

Primul proprietar al coupeului, Robert Wilke, a fost cunoscut drept sponsor de echipe sportive și un colecționar de modele exclusive Ferrari. Coupeul i-a aparținut până la moartea sa în 1970 şi a fost în timpul său de exploatare revopsit de mai multe ori.

De atunci, mașina a schimbat în mod repetat proprietari (circa 10!), ajungând şi în câteva ţări din Europa, apărând periodic în diferite colecții la scară largă de maşini Ferrari rare (înainte de a ajunge din nou în SUA). Ultima restaurare a fost în 2011, când mașina a fost readusă la culorile originale – un roșu de Burgundia numit Amaranto, în combinaţie cu un interior bej.

Casa de licitații notează că automobilul ar fi bine să mai suporte o restaurare: corpul din aluminiu are mici lovituri și zgârieturi, iar tapițeria interioară este deteriorată pe alocuri.

Acestea fiind spuse, coupeul cu tracţiune spate încă poate rula şi pentru aceasta funcţionează un original şi derivat din curse V12 de 4.5 litri (aproximativ 300 CP), cuplat la o transmisie manuală în patru trepte. Şasiul şi suspensia îi sunt comune cu ale lui 250 Europa GT.

În total au fost construite 11 coupeuri şi o decapotabilă 375 America, fiecare având o caroserie unică în felul său.

GALERIE FOTO:
(sursă: Darin Schnabel © 2020 RM Sothebys)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/