(video) Lamborghini a prezentat noul Urus ST-X şi a anunţat debutul unui hipercar de circuit în 2020

Divizia sportivă a companiei italiene – Squadra Corse – a anunţat în acest weekend două pre-premiere mondiale în cadrul evenimentului sportiv World Final 2019 organizat la Jerez de la Frontera, Spania.

Primul este un hipercar cu motor cu 12 cilindri ce va fi dezvăluit în totalitate peste câteva luni, în timp ce a doua maşină este versiunea de serie a SUV-ului de curse conceptual ST-X. Maşina de teren a fost condusă pentru prima oară pe un circuitul local de către campionul de nouă ori la motocross, Tony Cairoli.

Împreună cu anunţul au fost oferite şi primele detalii despre posibil ultimul Aventador cu motor V12 natural aspirat pur. Maşina super sport a fost dezvoltată de Squadra Corse și proiectată de Centro Stile din Sant’Agata Bolognese.

Mai aflăm că modelul ce s-ar putea numi Aventador SVR va fi produs într-o ediţie limitată (potrivit surselor în doar 40 de exemplare, cu livrări din 2021) cu specificații aerodinamice și mecanice concepute pentru a scoate tot ce este mai bun din iconicul motor V12 de 6.5 litri aspirat natural, care oferă 830 CP! Cifra este mai mare decât produce unitatea de propulsie hibridă de pe cel mai nou Lamborghini Sian!

Teaserul video ne mai oferă previzualizări despre o serie de particularități ale mașinii, inclusiv spoilerul uriaş din spate, priza de aer de pe acoperiș și capota frontală de curse cu prize duble de aer.

Structura hipercarului este compusă dintr-un cadru frontal din aluminiu ce este conectat la o construcţie monococă din fibră de carbon a cabinei, concepută pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranță. Pentru a adăposti motorul, a fost creată o cuşcă de protecţie specifică din oțel, care maximizează caracteristicile de rigiditate la torsiune și îndoire.

Agregatul va fi cuplat la o cutie de viteze secvențială Xtrac cu 6 trepte, care are o funcție portantă structurală, în ceea ce privește compartimentul suspensiei, ale cărei brațe sunt conectate direct la cutia de viteze, garantând o cinematică optimă și o îmbunătățire semnificativă a raportului de rigiditate la greutate. Diferențialul este de un tip inovativ mecanic cu funcţie de blocare automată.

Ce ţine de noul Urus ST-X, creatorii îl numesc primul Super SUV din lumea curselor. Sub capotă are un V8 twin-turbo standard (650 CP/850 Nm), însă structura mai uşoară a caroseriei a permis reducerea greutăţii totale (de la 2.200 la 1.650 de kg) şi respectiv mărirea caracteristicilor sale dinamice.

Greutatea redusă, împreună cu garda la sol ridicată și rigiditatea torsională asigurată de o cușcă de protecţie integrată în cadru, contribuie la transformarea conceptului Urus ST-X într-o mașină de curse pentru utilizare pe circuite și pe teren accidentat fără nici un compromis. SUV-ul a fost de asemenea optimizat mecanic și echipat cu toate elementele de siguranță aprobate de FIA, incluzând o cuşca de protecţie menţionată, scaune de curse, un sistem de prevenire a incendiilor și un rezervor de combustibil FT3.

Din punct de vedere estetic, noul Urus ST-X se caracterizează printr-o livrea mată de culoare Verde Mantis cu inserţii roşii contrastante. Barele de protecţie nu s-au schimbat aşa cum erau pe concept, dar în schimb a fost preluată capota din carbon cu numeroase prize de aer, spoiler spate, iar noul eşapament de curse a beneficiat de nişte terminaţii specifice.

Prima cursă cu implicarea modelului va avea loc la ediţia din 2020 a campionatului World Finals din Misano Adriatico.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/