(video) Mercedes-Benz a actualizat modelele EQA şi EQB pentru gama anului 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vânzările maşinilor electrice Mercedes-Benz deocamdată nu impresionează, ci din contra, cu siguranţă dezamăgesc managerii de top. Şi vorbim în context despre vânzările celor mai ieftine electromobile ale mărcii. În 2022 noul EQA s-a vândut în 33.100 de unități (+43% comparativ cu 2021), iar EQB în 24.200 de exemplare.

Pentru a crește cât de cât cifrele de vânzări fără a scoate modelele din producţie, deşi cu siguranţă aduc la moment careva pierderi, compania a decis să le actualizeze pentru gama anului 2024.

Ce este nou?

  • Nou este panoul negru care ocupă locul grilei de radiator, acum fiind texturat cu mici stele. O bandă luminoasă face legătura între luminile de zi din faruri, în timp ce o nouă bară de protecție subliniază efectul larg al părții frontale. Designerii au schimbat, de asemenea, interiorul stopurilor şi o creastă care funcționează ca spoiler este acum integrată în ele.
    • Patru jante noi din aliaj în formate de 18, 19 și 20 de inci și două noi finisaje de vopsea devin valabile pentru ambele modele.
  • Inovațiile din interior includ volanul de generație actuală cu panouri de control tactile, precum și ornamente din lemn maro cu pori deschiși maro sau elemente decorative cu stele Mercedes, inclusiv iluminate în fundal.
  • Diferitele lumi sonore care permit configurații acustice individuale, familiare de la modelele electrice mai mari în gamă, sunt disponibile acum pentru EQA/EQB împreună cu sistemul audio opțional Burmester surround. Pe lângă Silver Waves și Vivid Flux, alte două lumi sonore pot fi deblocate online ca parte a pachetului de personalizare (echipament opțional).
  • EQA și EQB dispun de o generație actualizată de MBUX. Cu interfața MBUX Zero Layer, utilizatorul nu trebuie să deruleze prin submeniuri sau să dea comenzi vocale. Situațional și contextual, aplicațiile sunt oferite la cel mai înalt nivel în câmpul vizual.
    • Aspectul afișajelor poate fi personalizat cu trei teme și trei moduri (navigație/asistență/service).
    • Ecranul central standard este acum cel tactil de 10.25 inchi.
    • Apple CarPlay şi Android Auto suportă conectare wireless.
    • Prezentarea caracteristicilor de încărcare în cadrul MBUX a fost, de asemenea, actualizată.
    • Prin activarea serviciilor online în aplicația Mercedes me, asistentul vocal inteligent devine și mai capabil de dialog și învățare.
  • Sistemul audio opțional, în combinație cu noua generație MBUX, oferă experiența audio captivantă Dolby Atmos.
  • Inginerii au reușit să mărească autonomia modelului EQA până la 560 de kilometri, conform WLTP.
    • Măsurile includ optimizarea aerodinamică și anvelope cu rezistență ridicată la rulare (235/55 R 18, pe multe piețe europene aceste anvelope de vară sunt standard).
    • Iar noua funcție de maximizare a autonomiei este utilă în utilizarea de zi cu zi: consumatorii mari de energie, cum ar fi monitorul central sau sistemul de climatizare, pot fi deconectate sau funcționalitatea lor poate fi limitată în favoarea unei autonomii mai mari.
  • Pentru EQB cu cinci locuri, un cârlig de remorcare cu ESP trailer stabilisation este disponibil opțional pentru prima dată. Capacitatea maximă de remorcare este de 1.400/1.700 kg pentru versiunea cu tracţiune faţă/integrală.
  • Cu funcția Plug & Charge acum standard, modele EQA și EQB pot fi încărcate și mai convenabil la punctele publice de încărcare Plug & Charge: când cablul de încărcare este conectat, procesul de încărcare începe automat. Clienții nu trebuie să se autentifice suplimentar. Vehiculul și stația de încărcare comunică direct prin cablul de încărcare.
  • O nouă cameră mono-multifuncțională și o nouă cameră de marșarier se va monta pe maşini. Pachetul opțional Driving Assistance conține funcții actualizate în detaliu. De exemplu, Active Lane Keeping Assist funcționează acum mai confortabil cu intervenția direcției în locul ESP.

Modelele actualizate pot fi comandate începând cu toamna anului curent și vor ajunge la dealerii europeni chiar la începutul lui 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise