(video) 12 septembrie 2021 a fost o zi de succes a lui Daniel Ricciardo în Formula 1

Ieri, 12 septembrie 2021, a fost o zi de succes în cariera lui Daniel Ricciardo în calitate de pilot de Formula 1. Pilotul australian în vârstă de 32 de ani a câştigat Marele Premiu al Italiei, desfăşurat pe legendarul circuit de la Monza!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Acesta este primul succes obţinut de Ricciardo sub culorile echipei McLaren, pentru care concurează din acest sezon, şi al optulea din cariera sa. McLaren a așteptat aproape nouă ani pentru cea de-a 183-a victorie din Formula 1, după ce ultima a înregistrat-o anterior Jenson Button la Marele Premiu al Braziliei din 2012!

Iar cu Lando Norris, care a trecut în spatele său linia de sosire, este marcat un proaspăt 1-2 de la ultimul cucerit în îndepărtatul Mare Premiu al Canadei din 2010, de către piloţii McLaren de atunci Lewis Hamilton şi Jenson Button.

Ar mai fi de remarcat că Lando Norris a finisat pentru prima dată o cursă pe locul 2, deşi avea şi şanse de câştig, apropiindu-se astfel mai mult de Bottas care se află pe locul trei în clasamentul general, iar succesul de ieri înseamnă că McLaren este prima echipă care a terminat o cursă pe primele două locuri în acest sezon.

Revenind la rezumatul cursei, mai aflaţi că australianul l-a devansat cu 1,747 secunde pe colegul său, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat finlandezul Valterri Bottas, la 4,921 secunde distanţă, care a pornit de pe locul 19 al grilei de start!

Printre alte performanţe ale lui Daniel Ricciardo se numără cucerirea punctului suplimentar pentru cel mai rapid timp de tur (chiar în ultimul tur), cucerirea titlului Pilotul Zilei şi realizarea celui mai rapid pit stop în cadrul cursei – 2,40 secunde.

Victoria lui Daniel Ricciardo a fost posibilă după ce a reuşit să treacă de Max Verstappen chiar în primul viraj, fiind apoi asigurată după ce principalii favoriţi la victorie, Verstappen şi Hamilton, au abandonat la jumătatea cursei după un acroşaj violent din care au scăpat nevătămaţi.

Monopostul lui Verstappen s-a urcat practic peste cel al lui Hamilton, în momentul în care olandezul a încercat să-l depășească pe britanic într-un viraj, ambele maşini rămânând apoi blocate pe marginea pistei. Fără sistemul de protecţie HALO o roată era să ajungă peste capul pilotului Mercedes-AMG.

Următoarea cursă din calendar este Marele Premiu al Rusiei, care va avea loc în data de 26 septembrie, pe circuitul stradal de la Soci.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/