În SUA se recheamă în service toate modelele electrice IONIQ 5 şi KIA EV6 vândute până în prezent

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) și grupul auto Hyundai-KIA au anunțat rechemarea în service a tuturor crossoverelor electrice IONIQ 5 și KIA EV6 vândute până în prezent în SUA. Din cauza unor erori în software-ul ce controlează Shifter Control Unit (SCU), pot începe să se mişte spontan înapoi din cauza dezactivării mecanismului de parcare.

Comutarea cutiei de viteze în modul Parking nu garantează că mașinile electrice vor rămâne pe loc. În cazul unor supratensiuni în sistemul electric, blocajul poate fi eliberat spontan. Problema va fi rezolvată prin actualizarea gratuită a software-ului integrat a unității de control a schimbătorului de viteze, care nu se poate efectua prin tehnologia OTA (update pe calea aerului, online).

Până în prezent în SUA au fost vândute 10.729 de IONIQ 5 și peste 9.000 de KIA EV6. Producătorii susțin că peste ocean nu au fost înregistrate cazuri de rollback spontan, deși patru astfel de incidente au fost înregistrate în Coreea de Sud. Care este starea lucrurilor în Europa este neclar.

Până la actualizarea software-ului, proprietarii sunt sfătuiți să nu parcheze pe drumuri în pantă și să folosească frâna de parcare electronică (EPB) atunci când parchează.

Pe liniile de asamblare ale Hyundai și KIA problema a fost deja remediată, iar pe mașinile electrice care au fost deja asamblate, dar care nu au fost încă livrate, software-ul va fi actualizat obligatoriu. În plus, se vor opera modificări şi pe modelele Genesis care folosesc agregate similare.

Cmentariile sunt închise