(video) TAS 2024: Premieră – noul Nissan Ariya NISMO

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Japonia a început o nouă ediție a Tokyo Auto Salon (a nu se confunda cu salonul auto internațional Japan Mobility Show), un eveniment-expoziție dedicat mai mult lansărilor de automobile sport și a celor mai noi proiecte de tuning din regiune.

Una dintre premiere este noul Nissan Ariya NISMO, un model care va fi deocamdată un exclusiv pe piața locală.

Caracteristici cheie:

  • Va fi deocamdată modelul flagship printre vehiculele electrice ale mărcii.
  • Este făcut pe baza modelului Ariya e-4ORCE cu tracțiune integrală, care a beneficiat de ajustări exclusive NISMO, printre care: o putere totală sporită cu aproximativ 10%, o ajustare specială a accelerației, un mod exclusiv de conducere NISMO care maximizează răspunsul, ajustări pentru fiecare componentă a șasiului (cu referire aici inclusiv la suspensie) și anvelopele dedicate (255/45) montate pe jante din aluminiu de 20 de inchi.
  • Exteriorul combină calitatea superioară a Ariya cu dinamismul NISMO. Performanța aerodinamică este sporită datorită unor tehnologii și elemente de caroserie derivate din curse (inclusiv un difuzor cu un stop integrat și un spoiler pe hayon), care reduc rezistența aerodinamică și oferă o mai mare forță de apăsare la viteze mai mari, factori deosebit de importanți pentru vehiculele electrice.
  • Între timp, cabina emană o alură premium prin caracteristici de înaltă calitate în întreaga sa compunere, inclusiv scaune și finisaje special concepute de NISMO.
  • Un sunet opțional pe care îl produce mașina în timpul condusului dinamic a fost realizat cu inspirație din cel al monoposturilor Formula E.
  • La alegere vor fi două versiuni
    • NISMO B6 e-4ORCE care măsoară 4.650 x 1.850 x 1.655 x 2.775 în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Mașina are o greutate de 2.080 kg. Electromotoarele produc 270 kW (367 CP) și 560 Nm, fiind alimentate cu energie dintr-o baterie de 66 kWh.
    • NISMO B9 e-4ORCE care măsoară 4.650 x 1.850 x 1.650-1.660 x 2.775 în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Mașina are o greutate de 2.210-2.220 kg. Electromotoarele produc 320 kW (435 CP) și 600 Nm, fiind alimentate cu energie dintr-o baterie de 91 kWh.
    • Caracteristicile dinamice și autonomiile urmează a fi anunțate mai aproape de startul vânzărilor.

Modelul va fi lansat pe piața japoneză în primăvara care vine. Planuri de export nu există deocamdată anunțate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise