(foto) Aţi da banii? Cel mai scump GAZ-13 “Chaika” din Rusia costă cât un Ferrari F8 Tributo

În Moscova a fost scos la vânzare un exemplar GAZ-13 “Chaika”, produs în 1977, la un preţ care îl face cel mai scump din toată Federaţia Rusă. Dealerul, specializat în vânzarea de mașini rare și premium, a estimat mașina la 15.990.000 de ruble (178.300 de euro), ceea ce este comparabil cu prețul rusesc al supercarului Ferrari F8 Tributo!

Vânzătorul argumentează prețul stabilit prin starea unică a mașinii. “Pescărușul” negru cu un interior gri-albastru are un parcurs de numai 130 de kilometri şi practic toată viaţa sa a stat conservat într-un depozit. Prin urmare, în ciuda vârstei sale venerabile, berlina se află în starea unei mașini noi!

Judecând după fotografiile ataşate anunţului, interiorul este, de asemenea, într-o stare excelentă, lucru care se referă şi elemente precum inserţiile cromate, din plastic sau tapiţeria scaunelor.

În plus față de canapelele din față și din spate, acest GAZ-13 “Chaika” este echipat și cu două scaune pliabile între ele. Aparent, acesta este unul dintre ultimele exemplare ale modelului, lansat înainte de modernizarea interiorului. Chiar la sfârșitul anilor 1970, ochiurile de alamă de pe panoul frontal au fost înlocuite cu un finisaj asemănător lemnului.

Tehnic vorbind, sedanul este echipat cu un motor cu opt cilindri şi cu carburator, care dezvoltă 195 CP și un cuplu impresionant de 412 Nm. Agregatul este cuplat la o transmisie hidromecanică cu sistem de control prin butoane.

Vânzătorul susține că maşina este complet pregătită pentru o exploatare ulterioară şi poate fi chiar şi un cadou perfect pentru pasionaţi.

https://autoblog.md/gaz-13-chaika-simbol-national-sau-s-class-ul-uniunii-sovietice/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/