(foto) Informare pentru şoferi şi călători! Cum se desfășoară trecerea frontierei prin PTF Leușeni și PTF Sculeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Odată cu începerea sezonului estival mulți dintre moldoveni planifică să-și petreacă vacanța peste hotarele țării și este important să cunoască regulile de trecere a frontierei de stat şi ultimele anunţuri.

Conform datelor statistice anume punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni sunt cele mai solicitate în această perioadă. Însă încă puțini cunosc că în aceste PTF-uri se desfășoară lucrări de construcție și modernizare, fapt ce poate condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei!

În prezent, în PTF Leușeni au loc lucrări de reparație a benzilor de circulație de pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului. Respectiv, autovehiculele se pot deplasa, periodic, doar pe o singură bandă!

Iar în PTF Sculeni, sensul de ieșire din Republica Moldova este în proces de modernizare. Astfel, circulația transfrontalieră se desfășoară doar pe direcția intrare în țară. Respectiv, în PTF Sculeni se înregistrează adesea trafic intensiv. De obicei aglomerațiile se formează în zilele de miercuri, vineri pe direcția ieșire din țară, iar pe sensul de intrare în zilele de vineri după orele 17:00 și duminică după orele 13:00.

În acest context, Poliția de Frontieră și angajații Serviciului Vamal întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier și anume:

✔️ suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
✔️ redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura REVERS;
✔️ schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
✔️ redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate PTF-uri, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.

Totodată, reamintim despre necesitatea verificării din timp valabilitatea și statutul actelor de călătorie!
Drum bun tuturor și călătorii sigure!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/