(video) Mai rapid decât un monopost F1! VW ID. R a bătut recordul de la Goodwood, de două ori

Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2019, s-a încheiat! În curând vă vom arăta toate maşinile participante, dar până atunci vă mai spunem despre unele performanţe atinse acolo, unele pe care poate nu le-aţi văzut dacă nu aţi urmărit alături de noi evenimentul.

Aflaţi că acum câteva ore a fost bătut recordul de timp de pe traseul local, care a fost menţinut timp de 20 de ani de către un monopost F1!

Volkswagen s-a ţinut de cuvânt şi cu ID. R a făcut istorie în motorsport, din nou, prin stabilirea unui nou record de timp la FOS Goodwood. Este prima mașină electrică de curse care a fost capabilă să bată un monopost de Formula 1!

Iniţial, în ziua de vineri, în cadrul calificărilor, pilotul Romain Dumas a parcurs traseul cu o lungime de 1.86 km în 41.18 secunde cu o viteză de 206.8 km/h la final. Anume în ziua de vineri, deja a bătut recordul anterior stabilit în 1999 de Nick Heidfeld într-un monopost McLaren-Mercedes MP4/13 cu 780 de CP (41.6 secunde cu 226.9 km/h la final).

Comparativ cu recordul anterior:

Dar nu am stat să publicăm un articol pentru că asta nu a fost tot! Au mai urmat două zile de competiţii cu posibile surprize şi aşa s-a şi întâmplat.

Deja în ziua de sâmbătă, din nou în etapa de calificări pentru a participa în concursul final organizat în după amiaza zilei de duminică, Romain Dumas a reuşit să ajungă la final deja în 39.9 secunde, cu o viteză de 223.5 km/h, stabilind un nou record!

VW ID. R a fost şi modelul câştigător al concursului de duminică, însă pentru că în prima parte a zilei a plouat şi traseul era încă umed, timpul nu a fost aşa de bun precum anterior. Totuşi, recordul pe care nimeni nu l-a putut bate timp de 20 de ani a fost bătut!

Amintim că în termen de doar 13 luni, divizia Volkswagen Motorsport a stabilit deja trei recorduri cu ID. R. La 24 iunie 2018, Romain Dumas a înregistrat recordul absolut de 7:57.148 minute pe renumitul traseu în rampă Pikes Peak International Hill Climb (SUA). La doar trei săptămâni distanţă, francezul a realizat un nou cel mai bun timp pentru mașinile electrice de 43.86 secunde la Festivalul de viteză de la Goodwood, în sudul Angliei.

Noul record pe legendarul Nordschleife, împreună cu proaspătul de la Goodwood, a fost acum adăugat la această listă de performanţe, urmând ca un ultim record să fi realizat în septembrie în China, pe celebrul drum montan cu 99 de curbe din Tianmen.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/