(foto/video) Tribut Moldovei #2 – Buncărul de la Olișcani, biserica lipovenilor de la Cunicea și stejarul lui Ștefan cel Mare, vizitate împreună cu Toyota Hilux

0

Ziua a doua a călătoriilor noastre prin Republica Moldova, în cadrul proiectului Tribut Moldovei, ne-a dus spre raionul Șoldănești. Anume acolo se află buncărul sovietic de la Olișcani, o construcție spectaculoasă care avea menirea să asigure posibilitatea militarilor de a comanda cu armata chiar și în caz de atac nuclear.

După buncărul sovietic am reușit să vedem biserica lipovenilor din Cunicea care este unică de felul său în Moldova. Nu în ultimul rând am tras o fugă și până la stejarul adevărat al lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea. Coroana copacului de peste 700 de ani este în continuare verde și ne-a bucurat cu multă umbră într-o zi toridă de vară.

La toate am ajuns datorită unei mașini foarte potrivite pentru drumurile pe care le aveam în față și anume cu o Toyota Hilux. Legendarul model japonez, care are o istorie de peste 50 de ani în spate, ni s-a părut foarte potrivit pentru această misiune.

Vă invit să vedeți reportajul video pe care l-am atașat mai jos, acum alături de o galerie foto! Dar înainte de asta ținem să mulțumim partenerilor noștri – Toyota Centru Chișinău Continent pentru mașina și suportul oferit, LUKOIL Moldova pentru combustibilul de calitate, magazinul XSTYLE pentru echipamentul potrivit de a face față atât căldurilor cât și terenului accidentat și bineînțeles prietenului nostru de la Azbuca-Travel.MD, Feodor Evstigneev, pentru istoriile frumoase povestite la cameră. Vizionare plăcută!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata