(video) Premieră în Monaco: Noul Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ cu pachet BRABUS 800

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră mondială la a 16-a ediţie a expoziţiei de maşini Top Marques Monaco 2019, desfăşurată sub patronajul prinţului Albert al II-lea al principatului Monaco.

Atelierul german BRABUS a pregătit primul program de tuning pentru coupeul cu patru uşi Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+.

În primul rând şi în mod tradiţional, BRABUS ne informează despre modificările făcute sub capota acestui automobil sport. Motorul său V8 twin-turbo, cu un volum de 4.0 litri, a fost îmbunătățit cu un upgrade sofisticat de performanță BRABUS PowerXtra B40S-800.

Pe partea hardware este vorba despre sistemul de turbo compresie: turbo compresoarele montate de AMG au fost scoase şi înlocuite cu altele nou proiectate, cu unităţi de compresie propriu-zise mai mari, dar şi care au nuclee modificate cu rulmenţi axiali ranforsaţi pentru a produce o presiune maximă de 1.6 bar.

Pe lângă acestea se adaugă noul sistem de evacuare a gazelor de eşapament, din oţel inoxidabil şi cu supape active, a cărui terminaţii finale măsoară 90 de mm în diametru şi sunt realizate din titan/carbon.

Pe partea software ni se comunică despre faptul că recalibrarea controlului presiunii și optimizarea în continuare a alimentării cu energie, fără a afecta durabilitatea motorului, a necesitat reprogramarea cartografierii unității de control electronic. În acest sens, BRABUS a efectuat teste ample pe standuri dinamometrice. În același timp, s-au realizat teste rutiere pe circuite și în trafic. Noul software este introdus în ECU printr-o unitate de control auxiliară BRABUS PowerXtra, care se poate demonta uşor la nevoie datorită formatului plug-and-play.

Toate aceste manipulări au rezultat într-o creştere a puterii cu 161 de CP, până la un total de 800 (la 6.600 rpm), dar şi a cuplului cu 100 de Nm, până la 1.000 de Nm (disponibil tot de la 3.600 rpm)! Cutia de viteze a fost recalibrată uşor, şi împreună cu sistemul de tracţiune integrală contribuie acum la un sprint de pe loc şi până la 100 de km/h în 2.9 secunde (-0.3). Viteza maximă a rămas în continuare limitată la 315 km/h.

Evident asta nu este tot. BRABUS a pregătit şi un nou set de părţi exterioare care le înlocuiesc pe cele din uzină. Barele de protecţie sunt noi, optimizate aerodinamic în tunel de vânt şi mai conţin elemente din fibră de carbon, care pot avea un finisaj mat sau lucios la alegere. Spoilerul original de asemenea a fost demontat, BRABUS optând pentru eleronul activ care se oferă pe celelalte versiuni Mercedes-AMG GT.

Pe partea de jante, pentru acest proiect au fost pregătite unele speciale, forjate, numite BRABUS Monoblock Z “PLATINUM EDITION”. Acestea măsoară 10.5Jx21 inci pe puntea din faţă şi sunt acoperite de anvelope în mărimi 275/35 ZR 21. Cele din spate măsoară 12Jx22 şi sunt protejate de anvelope în mărimi 335/25 ZR 22.

Pentru astfel de jante frumoase, unei astfel de maşini îi trebuie şi o ţinută de drum specifică. Pentru aceasta, inginerii atelierului au pregătit un modul BRABUS AIRMATIC SPORT, care se conectează în format plug-and-play la suspensia pneumatică originală şi prin modurile Comfort sau Sport poate coborî garda la sol cu până la 25 de mm.

BRABUS a lucrat şi la interiorul acestui model de maşină, printre altele putând să-l decoreze cu piele fină, inserţii din Alcantara, cusături contrastante sau aplicaţii din fibră de carbon, ori lemn. Exemplarul demonstrat la Top Marques Monaco 2019 are un habitaclu tapiţat cu piele perforată de culoare neagră pe scaune şi cu cusături contrastante. Inserţiile din Alcantara au aceeaşi culoare albă.

Printre altele se numără un set de pedale noi din aluminiu, praguri iluminate din oţel inoxidabil, padele BRABUS RACE din aluminiu în spatele volanului şi multe altele pentru cât îl poate duce buzunarul pe client.

Acest BRABUS 800 poate fi comandat de la atelier ca o maşină completă. Alternativ, o maşină avută actualmente în proprietate de către un doritor poate fi transformată la fel sau în aşa-zisele “stage-uri” dacă vorbim despre mărirea performanţelor. Costul tuturor modificărilor se discută în mod individual.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise