Bentley s-a gândit doi ani asupra unui plan în cazul unei ieșiri dezordonate a Marii Britanii din UE. Pentru ce va folosi avioane Antonov

Brexit este ceva cu care fiecare producător de mașini, cu operațiuni de fabricație şi cu sediul în Marea Britanie, va trebui să aibă de-a face. Pe măsură ce se apropie sfârşitul perioadei de tranziţie şi nu este deocamdată stabilit clar un acord comercial între UE şi statul insular, unii constructori auto şi-au făcut planuri disperate și oarecum nebune.

Dar niciunul dintre acestea nu-l depăşeşte pe cel pe care-l are Bentley în Palmares. CEO-ul Bentley Adrian Hallmark a declarat că, în cazul unui Brexit fără acord, compania va apela la una dintre cele mai tari rămăşiţe ale Războiului Rece!

FOTO: newsit.gr

Bentley a rezervat cinci avioane cargo Antonov pentru a contribui la depășirea potențialelor blocaje de aprovizionare cu piesele necesare în cazul unei ieșiri dezordonate a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Bentley cumpără 90% din componentele sale din Europa continentală și vinde aproximativ 24% din mașinile sale în Europa, a declarat CEO-ul Adrian Hallmark în cadrul summit-ului Future of the Car, organizat acum câteva zile de Financial Times.

“Am petrecut doi ani planificând toate aceste lucruri. Sunt cinci avioane Antonov pe care le avem în rezervă pentru a transporta corpuri de automobile din Germania în Manchester”, a spus Hallmark.

În plus față de livrarea de caroserii pe calea aerului, Bentley a mărit deja nivelul pieselor de schimb stocate pentru producție. Producătorul auto a mai rezervat depozite suplimentare și a planificat noi rute logistice în cazul în care metodele tradiționale de aprovizionare ar putea fi împiedicate de blocaje.

Dacă Marea Britanie nu va reuşi să obțină un acord comercial negociat cu factorii de decizie a politicilor din UE, Bentley ar putea absorbi tarife de import de 10% prin creșterea prețurilor și reducerea costurilor. Acest lucru ar fi mai puțin dăunător decât întreruperile în aprovizionarea cu piese.

“Nu este existențial atât timp cât totul curge. Oprirea fluxurilor este mult mai periculoasă decât tarifele generate de Brexit”, a spus Hallmark, referindu-se la potenţialele blocaje.

Anul acesta, Bentley, care face parte din grupul Volkswagen, se așteaptă să vândă mai mult de 10.000 de mașini. Vânzările din China au crescut cu 35% în comparație cu starea lucrurilor dinainte de criza COVID-19. Vânzările în Europa și Statele Unite au crescut cu 15%.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/