(video) Lotus se întoarce în curse cu noul Emira GT4. Motoru-i Toyota sună foarte bine

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lotus a dezvăluit noua sa mașină de curse Emira GT4 pe emblematica pistă de testare Hethel, cu o demonstrație dinamică a performanței sale palpitante. La un eveniment exclusiv de la începutul acestei săptămâni, oaspeții VIP au fost răsfățați şi cu tururi pe scaunului pasagerului, pe legendarul circuit de 2.2 mile lungime.

Noul Emira GT4 marchează începutul unei noi ere interesante în cursele GT de performanță pentru Lotus. Este şi primul model nou de la Lotus Advanced Performance, o divizie deschisă la începutul anului curent, care se va ocupa de vehicule personalizate şi experiența clienţilor.

Interesant mai este de notat că, rar întâmplându-se pentru o maşină de acest gen, tirajul îi este deja epuizat pentru primul an de producţie!

Fiecare client va primi o mașină de performanță omologată, construită manual cu componente și echipamente ușoare din motorsport pentru a respecta cele mai recente reglementări de siguranță. Proiectul a fost o colaborare cu Lotus și RML Group.

Caroseria avansată din compozit face mașina excepțional de ușoară, iar aerodinamica optimizată este derivată din designul exterior avansat al modelului stradal Emira.

În cadrul evenimentului de lansare a mai fost scos pe circuit un Lotus Type 30. Acest GT alb din 1965 este propulsat de un V8 de 4.7 litri marca Ford, este o proprietate privată și a câștigat Trofeul Whitsun la Goodwood Revival de anul trecut. Doar 33 de exemplare au fost construite și au obținut numeroase victorii în mâinile legendei Lotus Jim Clark și a altora.

Lotus a fost sinonim cu succesul în curse încă de la Mark I, o mașină de trial construită manual de fondatorul Colin Chapman în 1948, iar compania a fost pionier în multe dintre inovațiile tehnice care fac din cursele auto sportul palpitant care este astăzi. Printre performanţele mărcii se numără șapte titluri de constructori în Formula 1, șase campionate ale piloților câştigate și victoria în legendarul Indianapolis 500.

Cel mai recent, Lotus a concurat cu Evora GT4, care a câștigat curse și campionate prestigioase, inclusiv în British GT, Dubai 24h, Barcelona 24h, European GT, Sepang 12h și Pirelli World Challenge.

Specificațiile tehnice:

MotorToyota V6 2GR-FE, carter uscat, management motor de la Motec
Volum3.456 cm3
Putere406 CP*
RPM7.200 rpm*
SuperchargerHarrop TVS 1900
Transmisie Xtrac secvenţială, cu şase trepte comutate prin padele, alături de un diferenţial cu alunecare limitată
Capacitatea rezervorului de combustibil96 de litri, omologat FIA FT3
ElectronicăPanou de bord Motec cu înregistrarea datelor. Cabluri de motorsport
SuspensieCu braţe duble pe ambele punţi. Amortizoare Ohlins TTx reglabile în două sensuri. Bare anti-ruliu față și spate
FrâneSistem de frânare cu specificații de competiție. ABS Motorsport reglabil, marca Bosch
CauciucuriPirelli GT4 265/645×18 (față) și 305/680×18 (spate)
Echipament de siguranţăRoll-cage în șase puncte omologat FIA, scaun aprobat HANS conform FIA cu centuri de siguranţă cu prinderi în șase puncte. Sistem electronic de stingere a incendiilor / întrerupătoare izolate
DimensiuniLungime 4.410 mm / înălțime 1.290 mm / ecartament 1.636 mm
Greutate1.300 kg* fără lichide
CorpȘasiu din aluminiu extrudat și lipit cu panouri compozite
JanteDe 18 inci din aluminiu forjat
PrețDe la 165.000 lire sterline (fără taxe și livrare)
 *Supus echilibrului de performanță

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/