Noul Lotus Emira – detalii despre puterea motoarelor înainte de startul vânzărilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din 8 aprilie 2022 Lotus începe vânzările noului model Emira, iar livrările vor demara spre sfârşitul anului. Din start va fi disponibilă maşina cu motor V6 Supercharged de 3.5 litri marca Toyota (2GR-FE, 405 CP şi 420 sau 430 Nm) într-o ediţie specială de start First Edition.

Deşi un astfel de automobil costă minimum 71.995 de lire sterline (87.995 euro în Germania şi 85.900 de dolari în SUA), compania britanică spune că fluxul de comenzi depășește toate așteptările. Și, în același timp, a deschis procesarea comenzilor pentru a doua versiune – cu un motor turbo AMG cu patru cilindri.

Mercedes-Benz a devenit un nou partener tehnic al Lotus, deși acest lucru nu este surprinzător – germanii cooperează de mult timp cu holdingul Geely (care deține Lotus), de exemplu, în dezvoltarea mărcii smart.

Pentru Emira va fi furnizată unitatea AMG M139, însă într-o versiune diferită, adaptată pentru aspectul mid-engine. Acest propulsor este la moment cel mai puternic benzinar turbo cu patru cilindri de pe piaţă, fiind găsit pe modelele Mercedes-AMG A 45, CLA 45 și GLA 45. Cel dedicat pentru produsul Lotus are sisteme diferite de admisie și evacuare, precum și calibrări electronice pregătite de britanici deja.

Deşi pe modelele Mercedes-AMG generează maximum 421 CP, interesant este de aflat că pe Emira va oferi doar 365 CP și 430 Nm. Se pare că acest lucru s-a făcut intenţionat pentru a menține deocamdată superioritatea formală a unităţii Toyota cu şase cilindri şi compresor mecanic. În acelaşi timp nu se exclude că a fost lăsată o rezervă pentru eventuale versiuni mai performante.

Cutia de viteze dedicată să funcţioneze alături de propulsorul german este una dezvoltată de Lotus în colaborare cu AMG: un DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj (cu padele în spatele volanului), în premieră pentru un Lotus.

În ceea ce privește dinamica, modelul Emira cu patru cilindri aproape că nu pierde nimic în fața versiunii cu șase cilindri, care poate avea o cutie manuală sau automată Aisin (ambele cu şase trepte). Accelerația de pe loc şi până la 97 km/h durează aceleași 4.2 secunde, iar viteza maximă este doar puțin mai mică: 283 vs 290 km/h.

Modelul Emira First Edition va fi dotat cu practic toate opţiunile, inclusiv: embleme speciale şi un capac unic pentru motor, jante forjate de 20 inci, discuri de frână din două piese şi etriere colorate, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, senzori de parcare în spate, un Lower Black Pack, inserţii din piele Nappa şi Alcantara, scaune electrice reglabile în 12 direcţii şi încălzite, climate control, cruise control, un sistem audio cu 10 canale şi 340 W putere, Apple CarPlay şi Android Auto, navigaţie prin satelit şi multe altele.

Alte trei pachete de opțiuni sunt montate standard pe mașină. Lotus Drivers Pack oferă clienților posibilitatea de a alege între o suspensie Sport sau Tour, precum și anvelope Goodyear Eagle F1 Supersport sau Michelin Pilot Sport Cup 2, alături de un Track Mode ESP, cu un nou mod Track.

Design Pack adaugă geamuri fumurii, pedale sport, un plafon negru din Alcantara și covorașe marca Emira. Convenience Pack adaugă senzori de parcare față, cameră video pentru marșarier, ștergătoare cu senzori de ploaie şi lame aero, oglinzi cu reglare automată și o plasă de depozitare a bagajelor.

Din primăvara lui 2023 modelul cu patru cilindri va fi disponibil pentru minimum 59.995 de lire sterline. Cel mai ieftin Emira cu V6 va fi lansat în ianuarie 2023 și va costa minimum 64.995 de lire sterline (81.995 de euro în Germania, 82.900 de dolari în SUA). Detalii despre echipamente vor fi oferite mai târziu.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/