(video) Premieră: Noul MINI Concept Aceman ne spune cum va arăta primul crossover electric al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua familie de modele pe care o pregăteşte MINI prinde contur. Marca britanică a prezentat în această dimineaţă noul MINI Concept Aceman, o avanpremieră inițială a noului design al viitoarei generații de modele. Conceptul demonstrează o serie de inovații tehnologice și bazate pe design de la MINI, care conturează plăcerea de a conduce, tipică mărcii, a viitorului. 

Primul model MINI crossover pentru segmentul premium de mașini mici este izbitor, cu propulsie pur electrică, un limbaj de design clar și redus, care a fost numit Simplitate charismatică, o nouă experiență digitală a spațiului interior și un concept de material care nu folosește deloc piele sau crom.

Caracteristici cheie:

  • MINI Concept Aceman oferă o imagine inițială a unui vehicul complet nou, creând o punte între MINI Cooper și MINI Countryman în viitorul familiei de modele. Iar limbajul de design al conceptului anunță începutul unei noi ere de design pentru MINI.
  • MINI Aceman este un SUV urban compact care va sta între hatchback-ul de bază cu trei uși (cu 3.821 mm lungime) și Countryman (actualul are 4.297 mm, dar noua generaţie va fi mai mare). Lungimea modelului este de 4.050 mm, lățimea – 1.990 mm, iar înălțimea nu depășește 1.590 mm. Într-o oarecare măsură, Aceman va înlocui modelul MINI hatchback cu cinci uși și Clubman, care nu vor avea moștenitori direcți.
  • Conceptul are jante de 20 de inchi, uși fără cadru în zona geamurilor, precum și nişte bosaje unghiulare neobișnuite pentru un MINI. Cu toate acestea, arcurile aripilor în sine sunt încă semicirculare. Mânerele ușilor vor fi asemănătoare, dacă nu similare, cu ale BMW-urilor electrice de ultimă generaţie. Toate acestea menţionate vor fi păstrate pe mașina de producție! Caracteristicile pur conceptuale sunt un suport de bagaje pe acoperiş sub forma drapelului britanic și blocurile optice cu matrici LED.
  • După cum am menţionat, Aceman este realizat sub o nouă filozofie de design numită Charismatic Simplicity. Implică forme și linii simple, o reducere a decorului exterior și, în special, o respingere completă a cromului. În schimb, conceptul se bazează pe efecte de iluminare: desene grafice pot afișa nu numai farurile și stopurile, ci și un panou de lumină în locul grilei de radiator, deși modelul de serie cu siguranţă nu le va moşteni.
  • Filosofia Charismatic Simplicity este utilizată pe deplin în cabina cu cinci locuri. În aceasta nu se foloseşte cromul, nici pielea, chiar nici cea artificială. În schimb se utilizează țesături, inclusiv unele din materiale reciclate, după cum e moda în ultima vreme. Pană şi acoperirea volanului este o împletitură din velur.
  • Un monitor central rotund a fost păstrat în centrul planşei de bord. Ecranul este acum OLED şi are un contrast sporit pentru culori aprinse şi vizibilitate mai bună în caz de reflexii solare. Sistemul multimedia în sine va introduce noua interfaţă MINI OS, realizat pe baza Android Open Source Project (AOSP).
  • Un panou de bord în spatele volanului nu vedem, dar o imagine este proiectată pe toată lățimea planşei de bord, acoperită cu material textil, care include o mică secţiune ce prezintă indicaţii ale ale panoului de bord şi ale navigaţiei. Temele grafice pot fi schimbate, iar fiecare dintre ele are propria sa coloană sonoră.

Conceptul MINI Aceman este o mașină electrică, dar nu se dezvăluie detalii despre unitatea de propulsie. Dezvoltatorii au salvat aceste informații până la premiera mașinii de serie, care va avea loc abia în 2024. Dar la sfârșitul acestui an vom vedea noua generaţie MINI Hatch și aceasta va prezenta mai multe soluţii din seria Charismatic Simplicity.

MINI Concept Aceman va fi prezentat public pentru prima dată la cel mai mare eveniment de jocuri din lume, gamescom 2022, la Köln. Evenimentul va începe în seara zilei de 23 august 2022.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise