(video) Hennessey concepe un hipercar cum nu a mai văzut lumea! Va avea şase roţi şi minimum 2400 de cai putere

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Atelierul american de tuning Hennessey Performance anunţă primele detalii despre noul proiect care se află în pregătire şi va urma în gamă după Venom F5. Primul Hyper-GT pur electric cu şase roţi din lume urmează să debuteze în 2026!

De Project Deep Space se va ocupa divizia Hennessey Special Vehicles, cea care a pregătit şi modelul F5.

Aflăm deci următoarele informații impresionante:

  • Primul Hyper-GT cu tracțiune pe șase roți din lume este primul din trei modele complet noi create în următorul deceniu, ca parte a unui plan strategic de produse.
  • Va avea o lungime de 6.4 metri.
  • Prezentat drept cel mai scump vehicul electric din lume, noua mașină va fi un autoturism unic, ultra-luxos, care poate transporta patru adulți în confort absolut împreună cu patru seturi de crose de golf, plus bagaje.
  • Desigur, având în vedere obsesia caracteristică a Hennessey pentru putere și viteză, acesta va fi devastator de rapid, cu o tracțiune de neegalat datorită sistemului său unic de propulsie pe șase roți. Cu o creștere cu 50% a contactului cu suprafața de drum, comparativ cu vehiculele 4×4, performanța noii maşini va fi cu totul uluitoare.
  • Se crede că ar putea fi cea mai rapidă maşină din lume cu patru locuri în termeni de accelerație de la 0 la 322 km/h. Performanţele vor fi asigurate de şase motoare electrice care vor genera în total între 2.400-3.000 CP (o cifră exactă încă nu a fost stabilită).
  • În cabină, scaunele vor fi poziționate în formă de romb. Al patrulea pasager, care va sta direct în spatele șoferului, va ocupa primul scaun auto VVIP (Very Very Important Person) din lume.
  • Echipat cu uși „aripi de pescăruș”, Project Deep Space va fi construit cu un șasiu și panouri de caroserie ultra-ușoare din fibră de carbon. Interiorul va fi echipat cu materiale de cea mai înaltă calitate, conform dorinţelor de personalizare a clienţilor.
  • Hennessey Special Vehicles va construi noul hyper-GT electric în Sealy, Texas. Hennessey va lucra îndeaproape cu parteneri tehnologici, inclusiv Shell Pennzoil și Delta Cosworth, pentru a dezvolta grupul motopropulsor electrificat. 

Hennessey a confirmat că prețurile vor începe de la 3 milioane de dolari SUA, iar producția va fi limitată la 105 unități la nivel global pentru a asigura exclusivitatea. Producția este planificată să înceapă în 2026.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata