(foto) VISION X Concept – prima maşină hibridă a Skoda care poate rula pe benzină, CNG şi electricitate

Skoda dezvăluie mai multe detalii interesante despre noul crossover conceptual botezat SKODA VISION X, după ce a prezentat doar câteva schiţe anterior. De asemenea, ni se prezintă şi o primă imagine teaser oficială a acestei maşini care va debuta peste câteva zile la Salonul Auto de la Geneva.

Astfel, noul concept al cehilor este primul automobil hibrid din istoria mărcii, care foloseşte trei tipuri de „carburant” şi primul cu tracţiune integrală, dar fără un arbore cardanic!

Skoda Vision X teaser specs 0

Noile informaţii furnizate de Skoda ne spun despre sistemul de propulsie pe care îl are VISION X. Aflăm deci că sub capotă se va ascunde un agregat turbo TSI G-TEC, benzinar, de 1.5 litri volum, care va produce 130 de CP şi 250 Nm de cuplu.

De asemenea, vor exista două motoare electrice, unul dintre care va fi conectat direct la cel cu ardere internă şi va servi drept demaror-generator numit BSG, iar altul va fi localizat pe puntea din spate şi va răspunde de funcţionarea corectă a unui sistem de tracţiune integrală.

Datorită faptului că un agregat electric este montat pe puntea din spate, SKODA VISION X are o tracţiune integrală chiar dacă nu are un arbore cardanic şi acest lucru nu face decât să contribuie la reducerea greutăţii totale!

Totuşi, la necesitate, Skoda ne spune că acest concept (probabil şi modelul de serie) poate rula atât cu ajutorul unei tracţiuni integrale, cât şi cu una faţă sau spate în mod individual.

Vezi şi: (foto) Noul crossover hibrid SKODA VISION X Concept vine la Salonul Auto de la Geneva

În total vor exista două rezervoare pentru gaz natural comprimat, care se vor afla: unul sub bancheta din spate şi altul după osia spate. Rezervorul pentru benzină va sta între ele, alături de motorul electric cu transmisie.

Vor exista şi două seturi de acumulatori litiu-ion de 48 V instalaţi sub podea şi aceştia se vor reîncărca printr-un sistem de recuperare a energiei la rulare sau în timpul deplasării din inerţie. Energia recuperată va mai putea injecta la nevoie încă 70 de Nm de cuplu.

Motorul alimentat inclusiv cu gaz va răspunde de rotaţia axului frontal, iar cel electric al celui posterior. Ultimul se activează doar când este necesar – pentru a oferi o putere suplimentară la pornire (efect de stimulare) sau pentru a îmbunătăți tracțiunea pe suprafețe netede ori pe teren accidentat.

SKODA VISION X poate face 0-100 de km/h în 9.3 secunde şi poate atinge maxim 200 de km/h. Autonomia totală se ridică la 650 de kilometri. Doar cu energie electrică se poate deplasa doar 2 km, iar nivelul de emisii produs este unul foarte mic – 89 g/km.

Staţi aproape pentru că urmează să trecem pe la standul Skoda de la Salonul Auto de la Geneva şi de la care vă vom relata mai multe detalii!

Vezi şi: Skoda anunţă tot ce aduce la Geneva! Printre noutăţi – un motor cu 272 CP şi o cutie nouă pentru Superb

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/