BYD – noul lider auto detaşat pe piaţa chineză! Ce rezultat vrea să atingă în 2022

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania BYD, în urma rezultatelor vânzărilor din noiembrie, a devenit liderul pieței chineze, în ciuda faptului că nu mai produce automobile dotate pur cu motoare cu ardere internă. Cifrele sunt chiar mai mari decât eforturile unor altor giganți precum Volkswagen și Toyota!

FOTO: reuters.com

Conform datelor oficiale, luna trecută a reuşit să vândă tocmai 230.427 de maşini (12.318 dintre care în străinătate), comparativ cu cele 91.219 de unități predate clienţilor în noiembrie 2021.

Vânzările cumulate din acest an ale producătorului au ajuns astfel la 1.628.297 de vehicule, o creștere cu 219,38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania intenționează să atingă 1.8 milioane de vehicule noi realizate în 2022.

Pentru comparaţie, datele din perioada 1-27 noiembrie arată că VW a vândut în China 143.602 de mașini, iar Toyota – 115.272 de mașini.

Astfel, BYD (care produce maşini din 2003) se află pentru prima dată în fruntea ratingului de vânzări din China şi este pentru prima dată când lider de piață devine o companie care produce numai hibrizi și electromobile!

La începutul anului trecut, BYD a trecut printr-o restructurare organizațională internă și a înființat patru divizii de afaceri: Dynasty Sales, E Network Sales, Brand and Public Relations şi After-sales Services. După aceasta, vânzările, serviciile post-vânzare și de brand management vor fi rafinate în continuare.

La momentul de faţă modelele mărcii sunt poziţionate sub două linii – Dynasty şi Ocean. De asemenea, BYD a preluat controlul întreprinderii mixte deschise/formate anterior în colaborare cu Mercedes-Benz și a înființat o marcă high-end numită Yangwang. Împreună cu brandul personalizat care urmează să fie lansat anul viitor, cinci rețele de vânzări au fost formate oficial.

Din mai 2020, BYD și-a accelerat strategia de internaționalizare, produsele sale intrând în Norvegia, Germania și alte țări europene, precum și în Japonia, Thailanda și alte piețe din Asia-Pacific. În Europa și regiunea Asia-Pacific există acum o anumită fundație, iar piața sud-americană va fi următorul pas. În acest scop, BYD a cumpărat uzina braziliană Ford, care s-a închis în ianuarie 2021.

Cmentariile sunt închise