(video) Paris 2022: Premieră europeană – Noul BYD ATTO 3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată şi al treilea model pe care BYD l-a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris, unde marca BYD Auto a avut o lansare europeană. BYD ATTO 3 este proiectat având în vedere clienții europeni și este primul SUV construit pe e-Platform 3.0, cea folosită şi de HAN EV.

ATTO 3 este numit o alegere versatilă și atrăgătoare pentru mulți consumatori europeni.

Caracteristici cheie:

  • Este un crossover electric din segmentul C, iar ca dimensiuni este puţin mai mare decât un Duster. Măsurând 4.455 mm lungime și 2.050 mm lățime (cu oglinzi), BYD ATTO 3 se bucură de un ampatament de 2.720 mm optimizat pentru spațiu și confort. Cântărește 1.750 kg.
  • Are o siluetă optimizată aerodinamic pentru un coeficient de rezistență de doar 0.29 Cd.
  • Designul este o fuziune a culturii chineze și a gusturilor europene moderne, adoptând următoarea evoluție a limbajului de design BYD Dragon Face. ATTO 3 are mai multe linii expresive și indicii de design “faciale” frontale inspirate de la dragonii antici, cum ar fi farurile LED și bara grilei care simbolizează ochii și mustața creaturilor mitice.
  • În total, în funcţie de piaţă, va exista în patru niveluri de echipare: Active SE, Active, Comfort şi Design. Şi paleta de culori pentru caroserie este formată din patru culori.
  • Accesat prin intrare fără cheie, habitaclul are accente de design interesante, inspirate de greutăţi găsite într-o sală de sport, dar şi de instrumente muzicale.
  • Cu locuri pentru cinci ocupanți, scaunele sport și tetierele cu design ergonomic sunt acoperite cu piele vegană. Scaunele față sunt încălzite și reglabile electric. Bancheta din spate poate fi împărțită în proporție 60:40, permițând portbagajului de 440 de litri să fie extins până la 1.138 de litri.
  • În spatele volanului multifuncțional, îmbrăcat la fel în piele vegană, există un panou de bord LCD de 5.0 inchi și o consolă centrală metalică cu textură periată. Cotiera centrală care se inspiră de la o bandă de alergare din sala de sport oferă spațiu de stocare și o stație de andocare wireless pentru smartphone. O trapă panoramică glisantă din sticlă cu parasolar, standard, face cabina ușoară și aerisită. Iluminarea ambientală multicoloră creează ambianța perfectă și chiar răspunde ritmului muzical.
  • Conectivitatea inteligentă și infotainmentul de top sunt alte elemente principale ale BYD ATTO 3, care este echipat cu sistemul inteligent DiLink 4.0 (4G) care aduce experiențe tehnologice de vârf și actualizări over the air (OTA) ca parte a serviciului prin cloud.
    • Un sistem de navigaţie prin GPS vine standard.
    • O caracteristică unică este ecranul central rotativ de 12.8 inchi (15.6 inchi în echiparea Design) prin care se manipulează sistemul multimedia cu recunoaștere vocală, oferind o abundență de experiențe conectate și aplicații integrate, inclusiv Android Auto și Apple CarPlay.
    • Sistemul audio Dirac Performance cu opt difuzoare oferă un sunet de calitate premium, iar încărcarea wireless a smartphone-ului este o altă caracteristică convenabilă.
  • BYD ATTO 3 beneficiază de bateria Blade revoluționară, fără cobalt și ale cărei module lamelare nu iau foc dacă sunt penetrate, utilizează litiu-fier-fosfat (LFP) ca material catod, oferind un nivel mult mai ridicat de siguranță decât bateriile tradiționale litiu-ion. LFP are în mod inerent o stabilitate termică excelentă. Bateria Blade, deși este ultra-sigură și durabilă, nu face compromisuri în ceea ce privește performanța, oferind o densitate mare de putere, dar și consum de energie ultra-scăzut.
    • Are o capacitate de 60.48 kWh şi 420 km în ciclu WLTP sau până la 565 km în ciclul WLTP City, consumul de energie declarat fiind de până la 15.6 kW/100 km (WLTP).
    • Puterea de încărcare AC este de 11 kW, iar cea rapidă suportată este de până la 150 kW, motiv pentru care încărcarea de la 30 la 80% durează doar 29 de minute.
    • Modelul mai oferă tehnologia Vehicle-to-Load (V2L), prin care maşina poate servi pe post de power bank.
    • Pentru baterie se oferă o garanţie de 8 ani sau 200.000 km.
  • Bateria funcționează în strânsă sinergie cu competența BYD în tehnologia grupului motopropulsor electric. ATTO 3 este primul SUV construit pe platforma inteligentă e-Platform 3.0, exclusivă pentru electromobile, pentru eficiența maximă a sistemului și inteligența integrată a vehiculului. Trenul de rulare 8-în-1 de la BYD integrează unitatea de control al vehiculului, sistemul de management al bateriei, unitatea de distribuție a energiei electrice, motorul care se ocupă propriu-zis de propulsie, controlerul motor, transmisie, convertor DC-DC şi încărcător la bord. O astfel de integrare profundă oferă o eficiență a sistemului de 89%.
    • Motorul sincron cu magnet permanent, care asigură o tracţiune faţă, produce 204 CP şi 310 Nm. Acceleraţia 0-100 km/h o realizează în 7.3 secunde, iar viteza maximă este limitată la 160 km/h.
    • Modurile de conducere disponibile sunt Sport, Normal, Economy şi Snow.
    • Suspensia este una simplă cu amortizoare elicoidale din oţel.
    • Frânele au discuri ventilate.
  • Modelul vine standard şi cu o pompă de căldură integrată, de înaltă eficiență, despre care se spune că e primul sistem direct de răcire și încălzire din industrie pentru bateriile electrice, crescând eficiența termică cu până la 20% în timpul iernii. Sistemul inovator utilizează căldura reziduală din mediul înconjurător, grupul motopropulsor, habitaclul și chiar bateriile și poate funcționa la o gamă largă de temperaturi. Gestionarea termică inteligentă pentru condiții meteorologice extreme permite o autonomie excelentă de conducere la temperaturi scăzute.
  • Toate modelele ATTO 3 vin standard cu o suită generoasă de sisteme de asistenţă: Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert, Rear Cross Traffic Brake, Lane Keep Assistance, Lane Change Assist şi Emergency Lane Keep, Blind Spot Detection System, ESP, Traction Control, Hill Decent Control, Automatic Vehicle Hold, Intelligent Speed Limit Information, Intelligent Speed Limit Control, Adaptive Cruise Control, Intelligent Cruise Control, sistem de camere cu vedere la 360 de grade, High Beam Assist, Adaptive Front Headlights şi Follow Me Home.

Primele modele BYD europene vor fi livrate în săptămânile care urmează în Norvegia, Suedia, Danemarca, Țările de Jos, Belgia, Luxemburg și Germania. Înainte de sfârșitul anului, clienții din Franța și Regatul Unit vor avea, de asemenea, acces la vehiculele BYD electrice. După aceea, vor fi numiți mai mulți dealeri care sprijină planurile BYD de a acoperi toate piețele majore din Europa.

Prețul noului BYD ATTO 3 este de 38.000 euro, preţ care se aplică Germaniei ca unul de referință pentru Europa, dar care poate fi diferit de la o țară la alta! Pentru maşină garanţia generală este de 4 ani sau 120.000 km, pentru motor şi sistemul electric de control – 8 ani sau 150.000 de km, iar pentru caroserie – 12 ani.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/