(foto) Toyota Avalon facelift îl găseşti acum doar în China

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Avalon a fost creat inițial pentru piața nord-americană, iar în prezent modelul se află la o a cincea generaţie, introdusă din 2018. Dar din cauza vânzărilor slabe (în 2021 s-au găsit mai puţin de 20.000 de clienţi), compania a decis să-l scoată din producţie înainte de sfârşitul tradiţional al unui ciclu de viaţă (opt ani pentru o generaţie) şi nici nu a stat să-l ofere cu un facelift peste ocean.

Astfel spus, cel mai mare sedan Toyota din SUA va rămâne Camry.

Însă există încă o piaţă unde se oferă modelul şi unde va continua să existe! Întreprinderea comună chineză FAW-Toyota a început producţia sedanului la sfârşitul lui 2018 şi succesul a venit imediat. Peste 300.000 de maşini au fost vândute atunci şi, de exemplu, doar în februarie 2022 s-au dat cheile la 11.500 de maşini! În consecinţă, de un facelift a beneficiat modelul în specificaţie chineză.

Avalon facelift dispune de faruri şi stopuri actualizate, deşi forma blocurilor optice a fost păstrată. Luminile de zi sunt acum aranjate sub forma unor bumeranguri pe toată lăţimea farurilor. Ca și înainte, în funcţie de versiune (Hybrid Limited, Touring, XLE) există diferite opţiuni de grilă de radiator, cu design modificat.

Cea mai semnificativă actualizare este în habitaclu: un sistem multimedia modern operabil pe un monitor tactil de 10.1 inci (anterior maximum era 9 inci). Dar pentru a crește dimensiunea ecranului a fost necesar de eliminat toate butoanele şi comenzile fizice, cele rămase fiind complet sensibile la atingere. Şoferul mai are la dispoziţie, opţional sau în funcţie de echipare, un head-up display de 10 inci şi un panou de bord digital de 12.3 inci în spatele volanului.

Sub capotă este disponibil în format hibrid: un benzinar natural aspirat cu patru cilindri şi de 2.5 litri (178 CP) și un motor electric (120 CP), pentru un total de 218 CP. Un V6 nu există, dar sunt alte două opțiuni mai simple cu patru cilindri şi tracțiune față: benzinar de 2.0 litri (178 CP) + variator Direct Shift şi benzinar de 2.5 litri (209 CP) + cutie automată cu opt trepte.

Vânzările modelului actualizat în China deja au început. Preţul de start începe de la 32.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise