(video) Euro NCAP: Sesiunea din octombrie include 10 maşini, printre care Mazda CX-60 şi BYD ATTO 3

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Euro NCAP publică cele mai recente evaluări de siguranță pentru zece mașini noi, cu rezultate impresionante. EQE de la Mercedes-Benz primește un rating maxim de cinci stele, dar şi calificativul „Foarte bine” pentru sistemul Highway Assist. Liderul industriei NEV din China, BYD, îşi începe cu dreptul ascensiunea sa europeană.

De asemenea, au obținut cele mai bune cote de siguranță noul SUV de dimensiuni medii Mazda CX-60, noile BMW X1 și Seria 2 Active Tourer, dar și cea mai recentă generație de frați SEAT Ibiza și Arona.

VW Golf ține pasul cu rivalii mai noi, cu un rating de cinci stele, făcând faţă protocoalelor actualizate, în timp ce două mașini – Citroën C5 X și Mobilize Limo – primesc fiecare câte patru stele.

Mercedes-Benz continuă să-și extindă gama EQ complet electrică, iar sedanul EQE devine cel mai recent model evaluat de Euro NCAP. La fel ca și colegii săi de gamă, nu dezamăgește. Performanța sa excelentă i-a asigurat un top de cinci stele de siguranță. Active Distance Assist DISTRONIC cu Active Steering Assist este disponibil opțional, oferind asistență la conducere pe autostrăzi. 

Sistemul este primul care este evaluat de Euro NCAP şi care, dacă șoferul nu răspunde, manevrează în siguranță mașina pe banda cea mai lentă înainte de a o opri. Această funcție denumită Asistență activă pentru oprirea de urgență l-a ajutat să obţină calificarea „Foarte bine” și face din EQE mașina cu cel mai mare punctaj, testată de Euro NCAP până acum, din clasamentul Assisted Driving.

„Conducerea complet autonomă este încă departe, dar bazele sunt puse de sisteme de conducere asistată robuste, performante, precum acesta de la Mercedes. Felicitări lor pentru nota „Foarte bine” și pentru că au obținut al patrulea rating de siguranță de cinci stele în acest an.”

Secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen

Un rating de cinci stele pentru noul venit BYD ATTO 3 (în China cunoscut sub denumirea Yuan Plus) continuă succesul mărcilor chineze în Euro NCAP, după rezultate similare pentru WEY și ORA în sesiunea precedentă.

Fiind un Acronim pentru „Build Your Dreams”, BYD are de fapt o prezență în Europa de peste un deceniu sub formă de autobuze, însă ATTO 3 este vehiculul care va aduce BYD-ul în mase. Vehiculul electric atrăgător din punct de vedere al prețului are rezultate bune la testele de impact Euro NCAP și este complet echipat cu cele mai noi tehnologii ADAS.

Celelalte două mașini fabricate în China din această sesiune sunt premiate cu patru stele. Citroën C5 X, construit în China de întreprinderea mixtă Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile, și sedanul electric Mobilize Limo de la întreprinderea mixtă Renault-Jiangling au arătat, în general, performanțe solide, dar nu s-au remarcat din cauza omisiunii echipamentului sau a performanțelor marginale în unele dintre testele de siguranță activă.

De asemenea, celor două SEAT-uri le lipsesc unele dintre cele mai noi echipamente de siguranță, în special airbagurile centrale, dar acestea se compensează în alte moduri și modelele încă se califică pentru cinci stele. BMW X1 și Seria 2 Active Tourer primesc fiecare cinci stele cu scoruri aproape identice în toate părțile evaluării. BMW deține astfel cu succes cele mai bune evaluări pentru ultima generație a acestor modele populare, în ciuda cerințelor de protocol mai dure din 2022. De asemenea, Mazda CX-60 a avut rezultate bune pentru a obține o calificare de cinci stele bine meritată.

VW Golf 2022 a câștigat la fel cinci stele. Noul Golf 8 a fost testat pentru prima dată de Euro NCAP în 2019, dar modelul a fost actualizat recent prin adăugarea unui airbag central, centuri de siguranţă cu pretensionare, asistență în intersecţii și un sistem de detectare a oboselii.

„Există o mare presiune asupra producătorilor de automobile pentru a prelungi durata de viață a vehiculelor lor, în special a celor cu motor cu combustie, care vor fi înlocuite în curând cu modele complet electrice. Majoritatea producătorilor de autovehicule au tendința de a-l folosi, unii pot lua în considerare chiar reduceri de siguranță pentru a menține competitivitatea. Prin urmare, este excelent să vedem Volkswagen îmbunătățind continuu siguranța Golfului, pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții și a ține pasul cu concurenții.”

În cele din urmă, în cadrul sesiunii a fost testată şi varianta hibridă a lui Nissan Juke, care se adaugă rezultatului din 2019 al modelului cu motor cu combustie.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/