(video) Premieră europeană: Noul sedan electric Mobilize Limo

La mijlocul lunii ianuarie din acest an a fost dezvăluit noul brand Møbilize sub aripa Renault Groupe. Cu ce se va ocupa acesta poţi afla detaliat din acest articol, însă noutatea de astăzi o constituie unul dintre produsele pe roţi care a fost anunţat atunci în format teaser.

Noul Mobilize Limo este un sedan electric dedicat în pricipal pentru ride-hailing. Pe înţelese, ride-hailing reprezintă o călătorie în regim de taxi, unde un pasager apelează sau angajează un şofer personal pentru a-l transporta la destinaţia dorită, fără ca în vehicul să mai fie luaţi alţi pasageri pe drum şi fără a se face opriri de-a lungul traseului.

Pentru comparaţie, termenii ride-sharing sau carpooling înseamnă o călătorie în care un pasager este de acord să împartă maşina cu alţi pasageri care au nevoie să meargă în aceeaşi direcţie. În acest caz, şoferul opreşte de-a lungul itinerarului pentru a îmbarca/debarca pasagerii respectivi.

Caracteristici cheie:

  • Mobilize este numele diviziei europene Renault, care se ocupă cu oferirea maşinilor în leasing, în bază de abonament şi pentru car sharing. Odată cu lansarea primei maşini a devenit şi o marcă auto deoarece sedanul poartă logourile Mobilize, deşi acesta nu este făcut de Renault sută la sută.
  • Sedanul a fost creat de întreprinderea mixtă chineză JMEV, pe care Renault și Jiangling Motors Group Co., Ltd (JMCG) au înființat-o în 2018, special pentru producția de vehicule electrice.
  • Noul Mobilize Limo NU va fi disponibil de cumpărat în calitate de maşină personală! Se va oferi doar în bază de abonament/contract – pentru chirie, car sharing sau taximetrie.
  • Dimensiunea modelului Mobilize Limo este comparabilă cu a actualului Renault Megane sedan – 4.670 x 1.830 x 1.470 x 2.750 mm. Farurile şi stopurile sunt full LED. Jantele din aluminiu măsoară 17 inci şi nu au o alternativă. Culorile negru, alb şi gri sunt valabile pentru caroserie. Mânerele exterioare sunt retractabile.
  • Portbagajul are un volum de 411 litri. Sub podea se află o roată de rezervă de dimensiuni reduse.
  • Interiorul îi este spaţios, inclusiv datorită lipsei unui tunel central în spate, ceea ce înseamnă că la bord pot urca până la cinci pasageri. Spaţiul pentru genunchi este de 288 mm. Ușile posterioare cu deschidere largă oferă pasagerilor acces ușor la bancheta din spate. Cotiera detașabilă include și două suporturi pentru pahare. Mai există porturi USB, comenzi de control a volumului sistemului audio, deflectoare de aer ajustabile şi lumini de citit ajustabile.
  • Este disponibilă o singură echipare ce include: tapiţerie din piele artificială (cu finisaj satinat, moale la atingere și ușor de curățat), panou de bord digital de 10.25 inci, sistem multimedia cu monitor de 12.3 inci cu mai multe funcţii online şi telemetrie, scaune frontale reglabile electric, camere la 360 de grade, opt airbaguri, iluminare ambientală, etc. Doar pentru maşinile din unele regiuni, cu pachet de iarnă, vor fi disponibile scaune şi volan încălzit.
  • Scaunul șoferului a fost conceput pentru a se asigura că șoferii profesioniști au cel mai confortabil și ergonomic scaun posibil, având în vedere mediul extrem de stimulant al unei mașini. Dispune de opt setări (patru pe partea pasagerului), iar coloana de direcție poate fi reglată atât pe înălțime, cât și pe adâncime. Un compartiment de depozitare frigorific este situat între cele două scaune din față.
  • Tehnic vorbind, automobilul dispune de un singur motor electric pe puntea din spate (150 CP și 220 Nm), iar setările acestuia, precum şi nivelul de intesitate pentru frânarea regenerativă, variază în funcţie de câteva moduri de conducere: Eco, Normal și Sport.
  • Bateria litiu-ion răcită cu lichid de 60 kWh este situată sub podea, iar autonomia maximă se ridică la aproximativ 450 de km (urmează certificarea în ciclu WLTP). Poate face 0-100 km/h în 9.6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 140 km/h.
  • Mobilize Limo este compatibil cu cele mai comune tipuri de sisteme de încărcare AC și DC, inclusiv Wallbox-uri şi prize casnice. Încărcat rapid, după 40 de minute este posibil de mers alţi 250 de km.
  • Limo este ușor de condus prin oraşe datorită unei raze de întoarcere de 11.2 metri. De asemenea a fost echipat cu un sistem VSP (Vehicle Sound for Pietestrians) care avertizează pietonii și alte vehicule despre prezența mașinii și este întotdeauna activ la viteze sub 30 km/h și imediat ce mașina este în modul Drive.
  • O aplicație Limo specială pentru șoferi oferă toate informațiile despre mașină și poate fi utilizată pentru a accesa de la distanță locația mașinii și anumite caracteristici (de exemplu, deschiderea / închiderea ușilor, condiționarea termică, reîncărcarea bateriei).
  • Sistemele de asistenţă de la bord numără: Adaptative Cruise Control, Blind Spot Detection, Lane Change Assist, Lane Keeping Assist, Lane Deviation Warning, Front Collision Warning, Pedestrian Collision Warning, Advanced Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Around View Monitor (AVM), senzori de parcare faţă/spate, Rear Cross Traffic Alert, alertă portieră deschisă, etc.
  • Primul lot de 40 de mașini va apărea în flota Mobilize anul acesta, dar vor fi utilizate pentru teste “în condiții reale” și pentru ajustarea tuturor proceselor. Pe drumurile din toată Europa va apărea din a doua jumătate a lui 2022.

Premiera publică a noului electromobil va avea loc în cadrul Salonului Auto de la München în ziua de 8 septembrie, zi dedicată pentru Mobilize.

În toată Europa, piața de transporturi (taxiuri și vehicule private închiriate, PHV) este în plină expansiune urmează să crească de la 28 miliarde astăzi la 50 de miliarde de euro până în 2030. Este, de asemenea, o piață care va experimenta o creștere rapidă și pe scară largă a electrificării. De fapt, modelele electrice vor deveni în curând esențiale pentru cei care doresc să acceseze centrele orașelor care se confruntă cu restricții de circulație, cum ar fi zonele cu emisii reduse care apar în întreaga Europă.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/