(P) Noul Lexus RZ 450e – acum disponibil şi în Moldova

Articol de: Lexus Moldova

LEXUS RZ 450e – ACUM DISPONIBIL ȘI ÎN MOLDOVA

Se pare că viitorul automobilelor electrice de lux bate la ușa noastră! Lexus RZ 450e – primul automobil full-electric al brandului, care a stârnit reacții aprinse pe plan internațional, acum a devenit disponibil spre comandă și la noi acasă.

Dar, ce anume face acest model atât de special? Să aruncăm o privire la specificațiile tehnice ale acestei mașini, care nu doar promite, dar și livrează o performanță de neegalat.

ELEMENTE DISTINCTIVE LEXUS

RZ beneficiază de un sistem avansat de tracțiune și o platformă electrică nouă ce asigură o rigiditate superioară, un centru de greutate scăzut și un ampatament lung. Bateria litiu-ion, integrată perfect în șasiu, garantează performanțe de lungă durată.

DESIGN INOVATOR

Exteriorul readuce forma inconfundabilă Lexus, iar interiorul reflectă luxul simplist, specific brandului. Fără motor tradițional, capota a fost coborâtă, iar forma mașinii obține trăsături definitorii datorită finisajelor exterioare, iar noile faruri se aliniază cu corpul acesteia.

Silueta puternică a mașinii este accentuată de un spoiler divizat și o bară de lumină alungită care a devenit emblematică pentru designul brandului.

PERFORMANȚA LA VOLAN

Structura Caroseriei

Platforma RZ e-TNGA este mai robustă, deoarece bateria este integrată în șasiu, sub cabină. Acest lucru contribuie, de asemenea, la coborârea centrului de greutate al vehiculului, ceea ce, la rândul său, oferă un echilibru mai bun al șasiului, o manevrabilitate mai bună și un răspuns mai rapid.

Performanță Silențioasă

Deși motorul electric produce mai puțin zgomot, inginerii RZ au făcut o prioritate din asigurarea unui mediu în habitaclu suficient de calm și liniștit, adoptând o strategie în trei părți:

  1. Controlul zgomotului;
  2. Împiedicarea pătrunderii acestuia în habitaclu;
  3. Acordarea unei atenții deosebite zgomotului resimțit pe locurile din spate.

Primul Sistem de Control DIRECT4

RZ este primul model care beneficiază de DIRECT4. Fiind un sistem inteligent care echilibrează tracțiunea tuturor celor patru roți, acesta distribuie forța de acționare automată fără întreruperi.

Bateria, Autonomia și Eficiența

Bateria litiu-ion a RZ are o capacitate totală de 71.4 kWh. Lexus se așteaptă ca bateria RZ să-și păstreze peste 90% din capacitate și după 10 ani de funcționare.

BORDUL LEXUS

Designul Interior și Conceptul Tazuna

Conceptul Tazuna, care se bazează pe ideea că, asemenea unui călăreț care ajustează frâiele pentru a controla calul, șoferul poate controla mașina cu mișcări minime.

Instrumentele, afișajul principal și display-ul multimedia de 14 inchi au fost optimizate, iar panoul de instrumente este poziționat mai jos, îmbunătățind vizibilitatea în față a șoferului. Interiorul mașinii prezintă un design minimalist, cu mai puține elemente, dar cu aceeași calitate superioară.

Acoperiș Panoramic Reglabil

Acoperișul panoramic mărește senzația de spațiu și lumină în interior. Sticla acestuia este tratată pentru a reflecta radiațiile infraroșii, ajutând la menținerea căldurii în interior atunci când e frig afară. Funcția de reglare electrică permite trecerea rapidă de la transparent la opac, blocând lumina directă a soarelui și economisind energie.

Sistem de Încălzire

Noile radiatoare sunt poziționate la nivelul genunchilor în fața șoferului și pasagerului. Acestea, alături de scaunele și volanul cu încălzire, oferă rapid temperatura setată.

Sistem Multimedia

Sistemul include navigație bazată pe cloud, recunoaștere vocală avansată, o integrare cu Apple CarPlay și Android Auto. În plus, modulele de date ale vehiculului permit actualizări ale funcțiilor fără a necesita oprirea utilizării vehiculului.

Siguranță și Asistență Pentru Șofer

Modelul este dotat cu a treia generație a sistemului Lexus Safety System+. Acesta oferă funcții îmbunătățite și capacitate sporită de detectare a riscului de accident.

Asistență Activă La Volan

Sistemul nou integrat ajută la direcționare și monitorizează semnele de oboseală sau distracție ale șoferului. Cu ajutorul camerei frontale, această asistență determină unghiul unei curbe și ajustează direcționarea în mod corespunzător.

Sistem E-Latch cu Asistență la Ieșire

RZ este dotat cu e-Latch – un sistem electronic de deschidere a ușii cu o singură atingere. Funcționarea acestuia este sincronizată cu „Monitorul unghiului mort” al mașinii, oferind asistență la ieșire. Astfel, deschiderea ușii va fi oprită automat dacă senzorii vor detecta vehicule sau bicicliști care se apropie din spate.

De asemenea, RZ oferă și o oglindă retrovizoare digitală, care asigură șoferului o vizibilitate clară, fără obstrucții din partea tetierelor sau bagajelor, și o vizibilitate îmbunătățită noaptea sau în condiții meteo nefavorabile.

Lexus RZ nu este doar o mașină, ci o declarație de inovație și lux. Dacă ești gata să pășești spre un viitor electrificat și să experimentezi o nouă senzație, vizitează pagina modelului pentru a descoperi și alte noutăți tehnice. Iar pentru ca precomanda ta să devină realitate, vino la Lexus Chișinău, pe bd. Dacia 55/1.

LEXUS RZ – ELECTRIZEAZĂ-ȚI AȘTEPTĂRILE!

P.

Cmentariile sunt închise