(foto) Premieră: Renault a trecut şi sedanul Megane printr-un facelift

Foarte apreciat de clienții care caută o berlină distinctă în segmentul C, Megane Sedan s-a vândut în peste 200.000 de unități de la momentul lansării sale în 2016. Comercializat în aproape treizeci de țări, inclusiv în Republica Moldova, modelul contribuie la dezvoltarea mărcii Renault la nivel internațional.

Cu un design mai rafinat, automobilul actulizat în urma celor în caroserii hatchback şi break, este echipat la rândul său cu cele mai noi tehnologii pentru o siguranță sporită și un confort  superior la condus. Își afirmă stilul și își consolidează atractivitatea față de clienții din ce în ce mai exigenți.

Caracteristici cheie sau ce s-a schimbat:

 • Noul Megane Sedan facelift integrează tehnologia LED 100% Pure Vision, care este mai eficientă pe drum, precum și semnătura emblematică Renault în forma literei C.
 • În partea din față are o nouă bară de protecție și o nouă grilă care încorporează elemente cromate. Difuzoarele de aer apar în partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită. Pe laturile sale, noul model beneficiază de un nou design al aripilor și de iluminarea mânerului ușii.
 • Automobilul actualizat este disponibil în șapte culori exterioare, inclusiv noul Highland Grey, şi echipat cu jante noi de la 16 la 18 inci.
 • În habitaclu, sedanul este echipat cu un tablou de bord digital de până la 10 inci. Integrează sistemul de navigație GPS, pentru a personaliza experiența de condus într-un mod foarte intuitiv. Tabloul de bord încorporează, de asemenea (în funcție de nivelul de echipare) un nou ecran multimedia central de 9.3 inci pentru un afișaj de două ori mai mare. Poziționarea verticală a acestui ecran modernizează habitaclul.
  • Cu noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK, Megane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE.
  • Beneficiind de o interfață nouă, mai fluidă și mai intuitivă, sistemul multimedia Renault EASY LINK folosește aceleași coduri și se utilizează întocmai ca un smartphone, integrând recunoașterea vocală, în compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay. De asemenea, sistemul de navigație permite căutarea de adrese Google, prețuri la combustibil și informații despre trafic în timp real.
  • Prin oferta Renault EASY CONNECT, aplicația pentru smartphone MY Renault facilitează noi utilizări ale mobilității conectate, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul vehiculului: interacțiune la distanță, localizarea vehiculului, navigație door-to-door etc.
  • Dispunând de patru moduri de condus (Eco, Confort, Sport și MySense – în funcție de motor), tehnologia Renault MULTI-SENSE evoluează pentru a face experiența și mai captivantă. Funcțiile noi includ o ergonomie îmbunătățită pentru a fi mai intuitive, setări simplificate, noi culori ambientale și aplicația R-Sound pentru sunetul motorului. Ecranele digitale ale tabloului de bord (de 7 sau 10 inci) oferă o zonă de afișare care poate fi personalizată cu ajutorul anumitor widget-uri, cum ar fi consumul de combustibil în modul Eco și puterea în modul Sport.
 • Pentru o ergonomie sporită, comenzile de asistență la condus sunt grupate împreună pe volan, iar comenzile consolei (cum ar fi afișajul temperaturii) sunt mai accesibile. Mai dispune de o oglindă retrovizoare interioară fără margini, cu sticlă electrochromă anti orbire și finisaje cromate pe comenzile de aer condiționat.
 • O tapițerie nouă completează interiorul. Conducătorul auto are acum un scaun reglabil electric pentru o poziție de conducere mai confortabilă.
 • Noul Megane Sedan facelift încorporează şi noi sisteme de asistență pentru a face experiența la bord mai sigură și mai plăcută:
  • Controlul de viteză adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go menține distanța față de vehiculul premergător la o anumită viteză și reglează accelerația și frânarea.
  • Sistemul activ de frânare de urgență (Active Emergency Braking System) este îmbunătățit acum cu funcţia ce permite detectarea pietonilor. Maximizează siguranța prin avertizarea șoferului cu privire la o situație periculoasă și poate acționa frâna, dacă șoferul nu reacționează.
  • Alerta de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert) detectează un obstacol care se apropie și îl avertizează pe șofer atunci când rulează cu spatele.
  • În plus, funcția Auto-Hold, cea care permite șoferului să staționeze cu frâna eliberată, a fost îmbunătățită pentru un confort mai mare în oraș.
  • Noul Megane Sedan include şi alte sisteme de asistenţă care să ofere un condus mai sigur și mai confortabil, cum ar fi Avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Departure Warning), Alertă de somnolență (Drowsiness Alert) și Avertizare la unghi mort (Blind Spot Warning).
 • Noul Megane Sedan facelift oferă o gamă mai largă de motoare, adaptate numeroaselor nevoi ale clienților și compatibile cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D FULL:
  • Pe benzină, oferă noul motor 1.0 TCe cu injecție directă, într-o versiune eficientă de 116 CP (cu transmisie manuală) optimizată pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2.
  • Motorul 1.3 TCe, echipat cu filtru de particule, rămâne disponibil și în versiunea de 140 CP (cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).
  • Pe motorină, motorul 1.5 Blue dCi este disponibil în versiunea de 116 CP (cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

Un adevărat succes în Turcia, unde este fabricată, mașina va fi vândută în aproape treizeci de țări începând cu anul 2021.

Cmentariile sunt închise