(video) Møbilize – un nou brand sub aripa Groupe Renault. Cu ce se va ocupa sau ce va propune

Un nou brand a fost anunţat astăzi sub aripa Groupe Renault, în cadrul prezentării strategiei “Renaulution”. Møbilize se adresează clienților care doresc să adopte forme de mobilitate mai durabile și partajate, răspunde unor nevoi noi ale consumatorilor și contribuie la crearea unor ecosisteme energetice durabile, potrivit obiectivului grupului auto de a atinge zero emisii carbon și a ambiției sale de a contribui la dezvoltarea economiei circulare.

https://youtu.be/qqIJua3nPrs

MØBILIZE, O MARCĂ ȘI O MISIUNE CLARĂ

Møbilize înseamnă mai mult decât vehicule. Marca va propune noi soluții de transport pentru persoane și mărfuri, din punctul A în punctul B, cu sau fără ajutorul unui automobil. Noile oferte de mobilitate răspund așteptărilor consumatorilor, companiilor, orașelor și regiunilor.

Møbilize reunește activitățile Groupe Renault legate de mobilitate, energie și soluții de date. Ea beneficiază de expertiza RCI Bank and Services în ceea ce privește finanțarea și instrumentele de gestionare și de optimizare a flotelor.

Marca va dezvolta parteneriate și ecosisteme deschise noi, pentru a obține avantaje semnificative în materie de timp și de eficiență, contribuind totodată la rezolvarea unor probleme majore cu care se confruntă industria auto:

  • Reducerea ecartului dintre timpul de utilizare și costul mașinii, în condițiile în care, în prezent, mașinile rămân neutilizate 90% din timp.
  • Creșterea valorii reziduale pentru a preveni scăderea valorii vehiculelor noi cu peste 50% după 3 ani.
  • Atingerea obiectivului “zero emisii de carbon”.

Suntem foarte încântați să ne numărăm printre actorii unei schimbări majore din lumea auto, care marchează trecerea de la conceptul de a deține la cel de a utiliza o mașină, ori de câte ori și oriunde cineva are nevoie. Pe lângă vehicule, Møbilize va oferi o gamă largă de servicii inovatoare în domeniile mobilității, energiei și datelor. Cu ajutorul a numeroși parteneri, ne propunem să facem ca mașinile să fie utilizate cât mai eficient, pe trasee simplificate, accesibile pentru persoane și bunuri, reducând în același timp impactul asupra mediului“, a spus Clotilde Delbos, Director General Møbilize.

Mai multe detalii despre proiect:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

O COMBINAȚIE UNICĂ DE HARDWARE ȘI SOFTWARE, VEHICULE ȘI SERVICII DEDICATE ÎN ECOSISTEME DESCHISE

Møbilize va oferi servicii de mobilitate flexibile pentru persoane și bunuri, adaptate la evoluția așteptărilor consumatorilor, companiilor și orașelor. Ea va răspunde unor probleme din viața reală și va oferi soluții complementare modelelor tradiționale ce presupun achiziția unui vehicul. Promovând folosirea intensă a bunurilor cu ajutorul economiei circulare și a serviciilor de car sharing, Møbilize va contribui la un viitor mai durabil.

Bazându-se pe cele peste 6.000 de showroom-uri Renault din Europa, Møbilize va putea oferi soluții de mobilitate în orice oraș și regiune, pentru utilizări a căror durată poate varia de la câteva minute la câțiva ani.

Alături de numeroasele start-up-uri din domeniul energiei și al mobilității aflate în portofoliul său, Møbilize va concepe totodată cele mai bune soluții pentru clienții săi, precum:

  • Vehicule dedicate serviciilor de mobilitate – În acest domeniu Møbilize deține deja serioase avantaje competitive. Marca își face intrarea pe piața mobilității beneficiind de expertiza Groupe Renault în conceperea și fabricarea vehiculelor electrice și de poziția grupului de lider pe piața EV europeană. Møbilize dispune de propriile echipe dedicate ingineriei și design-ului. Ea va propune astfel mai multe modele de vehicule. Fiind 100% electrice, acestea vor fi totodată modulabile și robuste, concepute pentru o utilizare intensă și adaptate unor noi nevoi de mobilitate: transport cu șofer, car sharing, livrarea pe ultima sută de metri și transport la cerere.
  • Simplificarea achizițiilor de flote prin servicii de finanțare – RCI Bank and Services este partenerul oficial cu ajutorul căruia Møbilize oferă un acces ușor la soluții și servicii financiare, de la abonament și leasing, până la plata per serviciu. Astfel, costul de proprietate al flotei poate deveni variabil.
  • Utilizarea mai eficientă ca durată a vehiculului prin intermediul platformelor software de mobilitate, date și a inteligenței artificiale – Møbilize beneficiază de expertiza Renault Software Factory, Software République și a partenerilor săi pentru dezvoltarea de algoritmi și de software de procesare a datelor, permițând o mai bună predicție a cererii utilizatorilor și o alocare mai bună a vehiculelor. Møbilize urmărește creșterea ratei de utilizare a mașinii cu cel puțin 20%.
  • Servicii de întreținere și reciclare pentru flotele de car sharing – Atunci când vehiculele nu vor mai fi utilizabile, ele vor putea fi preluate de serviciile de întreținere și reciclare ale Renault Re-Factory din Flins. Când bateriile vehiculelor electrice nu vor mai putea fi utilizate pe mașini, Møbilize le va recicla, oferindu-le o a doua viață ca sursă de energie staționară.

UN ANGAJAMENT PENTRU ZERO EMISII CARBON, ECONOMIE CIRCULARĂ ȘI PRELUNGIREA CICLULUI DE VIAȚĂ AL VEHICULULUI

Bazându-se pe expertiza solidă a Groupe Renault în domeniul vehiculelor electrice, Møbilize va gestiona problema valorii duratei de viață a bateriei.

Møbilize investește deja în dezvoltarea unui ecosistem energetic care să includă soluții inteligente de încărcare și de stocare a energiei, pentru a susține astfel tranziția energetică. Ea oferă o combinație de soluții ce pot fi integrate în așa-numitele “Smart Islands” (insule inteligente) – cartiere sau orașe întregi organizate conform unei planificări urbane inteligente – pentru a le ajuta să atingă obiectivul „emisii de carbon zero”.

Pentru a promova și mai mult mobilitatea electrică, Møbilize va oferi soluții care să faciliteze adoptarea vehiculelor electrice. Astfel, marca va propune un card de încărcare astfel încât clienții să localizeze cu ușurință punctele de încărcare publice și să plătească cu o singură soluție de plată, peste tot în Europa. Pentru clienții de flote EV și PHEV, Mobilize va oferi, prin intermediul filialei sale Elexent, un acces facil la infrastructura de încărcare din toată Europa.

MØBILIZE EZ-1 PROTOTYPE: UN VEHICUL CONCEPUT PENTRU MOBILITATE PARTAJATĂ

EZ-1 Prototype este un vehicul emblematic al mărcii Møbilize. El ilustrează viziunea de design care va constitui specificul mărcii: designul vehiculului înglobează serviciul oferit. EZ-1 Prototype este o nouă soluție de mobilitate urbană, concepută pentru utilizarea partajată. Drept urmare, maşinuţa va fi comercializată într-un mod inovator: utilizatorii vor plăti doar pentru ceea ce folosesc, în termeni de timp de utilizare sau de kilometri parcurși. Conectat, vehiculul va beneficia de acces fără cheie și va interacționa cu utilizatorii prin intermediul smartphone-ului .

EZ-1 Prototype este un vehicul electric compact și agil pentru 2 persoane. Vehiculul are doar 2,3 metri lungime, ocupând astfel un spațiu la sol minim. Ușile integral din sticlă oferă utilizatorilor o vedere de ansamblu asupra peisajului urban înconjurător. Agil, dinamic și accesibil, vehiculul este adaptat traficului urban.

EZ-1 Prototype beneficiază de un sistem inovator de schimbare a bateriilor. Cu această alternativă la infrastructura tradițională de încărcare, vehiculul poate fi utilizat non-stop. Mai este construit conform principiilor economiei circulare: realizat cu 50% materiale reciclate, modelul va fi reciclabil în proporție de 95% la sfârșitul ciclului său de viață datorită facilităților oferite de uzina Re-Factory din Flins.

“EZ-1 Prototype este un mijloc de mobilitate care se va integra ușor în oraș. Agil, dinamic și accesibil, acesta este emblematic pentru noul brand Møbilize. Acest vehicul va fi alături de utilizatori în tranziția către o mobilitate mai eficientă și responsabilă ”, afirmă Patrick Lecharpy, Directorul de Design Møbilize.

https://youtu.be/1eBboA9HAPg

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/