(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Tesla Model Y, Genesis GV60, ORA Funky Cat, WEY Coffee 01 şi KIA Niro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Euro NCAP a revenit din vacanţă și publică astăzi a cincea rundă de evaluări de siguranță din acest an. Foarte așteptatul Tesla Model Y nu a dezamăgit și ajunge în topul mașinilor de cinci stele, în timp ce noul crossover electric Genesis GV60 continuă succesul de cinci stele al modelelor GV70 și GV80 testate anul trecut.

Euro NCAP a testat, de asemenea, doi nou-veniți pe piaţa locală de la Great Wall Motor – ORA Funky Cat și WEY Coffee 01, ambele obținând note de top. În cele din urmă, noul KIA Niro s-a ales cu patru stele în echiparea standard, dar a obţinut cinci când a fost echipată cu pachetul de siguranță opțional.

Model Y, construit acum şi în Germania, a obţinut un punctaj impresionant de 97% pentru Protecția ocupanților adulți și aproape perfect de 98% în ce priveşte sistemele de asistanţă, cu puncte complete pentru suportul său de bandă și noul sistem de monitorizare a șoferului bazat pe o cameră din cabină. În testele Euro NCAP pe pistă, sistemul maşinii bazat doar pe o cameră a prezentat rezultate remarcabile în prevenirea coliziunilor cu alte mașini, bicicliști și pietoni.

Producătorii chinezi au încercat să intre pe piața europeană şi înainte și s-au întâlnit, în trecut, cu rezultate mixte în testele de siguranță. Pe urmele NIO, Lynk & Co și MG, Great Wall Motor demonstrează că poate produce mașini care se potrivesc cel mai bine celor pe care Europa le are de oferit. Noile ORA Funky Cat și WEY Coffee 1 au înregistrat ambele un rating de cinci stele fără întrebări.

„Am văzut rezultate bune de la unii producători chinezi în trecut, dar și alții foarte slabi. Anul acesta, Euro NCAP va testa mai multe mașini chinezești decât a făcut vreodată, iar Great Wall Motor stabilește cu adevărat standardul pe care să-l urmeze alții. De asemenea, felicitări Tesla pentru o evaluare cu adevărat remarcabilă, una record pentru un produs al său. Tesla a demonstrat că nimic în afară de ceea ce este mai bun este suficient de bun pentru ei și sperăm să-i vedem în continuare aspirând la acest obiectiv în viitor.”

Secretarul general al Euro NCAP, Michiel van Ratingen

Brandurile coreene s-au prezentat și ele bine în această rundă de teste. SUV-ul electric Genesis GV60 primește un rating de cinci stele, deși s-ar mai putea lucra la unele aspecte în ceea ce privește protecția utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor.

Și KIA Niro primește patru stele atunci când este dotat cu echipament standard, inclusiv cu un sistem de cameră orientat înainte. Cumpărătorii de mașini trebuie să plătească în plus pentru pachetul de siguranță opțional DriveWise, care adaugă un radar la setul de senzori, dacă doresc siguranță la cel mai înalt nivel.

Suplimentar a fost testată a treia generație Hyundai i20, care împărtășește ratingul de patru stele din 2021 cu înruditul Bayon. Iar noile variante electrice ale modelelor Stellantis existente – Citroen ë-Berlingo , Opel/Vauxhall Combo e-Life și Peugeot e-Rifter – sunt adăugate rezultatelor din 2018 ale modelelor cu motor cu combustie internă.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/