(video) KIA dezvăluie caracteristicile noului Niro PHEV şi a celui electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA anunţă detalii despre noua generaţie a modelului Niro. O premieră europeană cu drepturi depline a avut acum loc, la început de aprilie. Pe continent, prima generaţie şi-a găsit 310.000 de cumpărători, în Franţa devenind chiar bestsellerul mărcii.

Despre caracteristicile cheie ale modelului în sine am scris în articolul anterior, în care KIA ne-a povestit despre modelul de bază, cel hibrid. Mai nou însă au apărut detalii despre celelalte două variaţii în care va exista.

La fel ca şi predecesorul său, care mai este disponibil de cumpărat oficial şi în Republica Moldova, noul Niro este oferit în trei versiuni: Hybrid, Plug-in Hybrid şi Electric.

Ambele versiuni hibride au aceeaşi “bază”: un benzinar 1.6 GDI natural aspirat cu patru cilindri, care lucrează în baza ciclului economic Atkinson, producând 105 CP și 144 Nm de cuplu. Cutia de viteze este un 6DCT de a doua generaţie (include rulmenți cu bile cu frecare redusă şi angrenaje optimizate pentru eficiența transmisiei), cu șase trepte și două ambreiaje, similară cu cea montată pe modelul anterior, doar că acum nu are integrată o treaptă de marșarier! 

Soluţia a permis reducerea greutăţii agregatului cu 2.3 ​​kg, iar de mişcarea cu spatele va răspunde acum un motor electric – respectiv în Reverse maşina va utiliza doar energie electrică, fără implicarea motorului cu ardere internă.

Hibridul de bază are același sistem electric ca şi generația anterioară Niro. În cutia de viteze este încorporat un motor electric de 44 CP, astfel că puterea maximă a sistemului se ridică la 141 CP. Sub bancheta din spate este instalată o baterie cu o capacitate de doar 1.32 kWh. Un astfel de hibrid se poate deplasa doar în mod electric, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp şi nu repede.

Versiunea Niro PHEV include un motor electric de 84 CP (anterior 61), astfel că puterea totală a sistemului de propulsie se ridică la 183 CP. Şi capacitatea bateriei este mai mare decât anterior – 11.1 vs 8.9 kWh. Autonomia electrică în ciclul WLTP este declarată de până la 65 km (cu roţi cu jante de 16 inci, maximumul pe model fiind de 18 inci).

Niro PHEV mai lansează primul încălzitor (pompă de căldură) de 5.5 kWh de înaltă tensiune de la Hyundai Motor Group cu un coeficient de temperatură pozitiv (PTC) pentru modelele Plug-in Hybrid, extinzând autonomia electrică în condiții mai reci. Elementele ceramice autoreglabile asigură încălzirea cabinei pentru a completa miezul de încălzire al vehiculului și pentru a asigura un flux continuu de aer cald.

Pentru versiunile HEV și PHEV, capacitatea maximă de remorcare cu frânare rămâne la o capacitate de 1.300 kg (la Niro EV este de 750 kg).

Iar Niro EV va fi oferit în această nouă generaţie într-o singură versiune în locul celor două precedente: versiunea inițială cu un motor de 136 CP şi o baterie mică a fost exclusă din gamă. Cea rămasă are un motor electric pe puntea din faţă (204 CP/255 Nm) şi o baterie litiu-ion cu o capacitate de 64.8 kWh. Autonomia electrică, în funcţie de stilul de conducere, ar trebui să ajungă până la 463 km, conform ciclului WLTP.

Caracteristicile dinamice sunt aceleași: Niro EV cu ale sale 1.739 kg şi coeficient aerodinamic de 0.29 Cd poate atinge o viteză maximă de 167 km/h, după ce face 0-100 km/h în 7.8 secunde. Bateria poate fi încărcată rapid cu o putere maximă de 72 kW (10-80% în 43 de minute). Acelaşi model mai suportă acum consumatori externi cu o putere de 3 kW (deci poate alimenta cu energie electrocasnice, de exemplu).

Când temperaturile sunt scăzute, sistemul din Niro EV folosește condiționarea bateriei bazată pe navigație pentru a preîncălzi bateria atunci când un punct de încărcare este selectat ca destinație, ceea ce ajută la scurtarea timpilor de încărcare și la asigurarea performanței bateriei. Noul Niro vine cu un port standard de încărcare CCS pentru un plus de confort.

Nou pentru Niro EV este şi un frunk (portbagaj frontal sub capotă), deşi are un volum de doar 20 de litri. Iar portbagajul posterior a crescut odată cu noua generaţie cu 15-24 litri: Niro Hybrid are 451 litri (cu scaunele rabatate 1.445), Niro PHEV are 348 litri (1.342), iar Niro EV – 445 litri (1.392).

Noua generație Niro va intra pe piaţa europeană de la începutul verii, întâi hibrizii în iunie, după care versiunea electrică în august. Preţurile de start nu au fost anunţate.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/