(video) Premieră: Noua generaţie KIA Niro HEV în detalii

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

După o avanpremieră organizată în ziua de 25 noiembrie 2021, astăzi cei de la KIA au decis să dezvăluie noua generaţie Niro în practic toate detaliile. Modelul va exista în continuare cu trei opţiuni de propulsie electrificată.

De menţionat este faptul că o versiune europeană a noului Niro este încă în curs de dezvoltare. Specificațiile și tehnologiile finale vor fi comunicate înainte de începerea vânzărilor. Noul Niro este în așteptarea omologării pentru Europa.

Caracteristici cheie:

 • Noul Niro are un design îndrăzneț și dinamic, inspirat din apreciata filozofie de design Opposites United a mărcii și în special din pilonul său de design Joy for Reason (Bucurie în lucruri simple). Aspectul său se inspiră din natură, în timp ce alegerea culorilor, materialelor și finisajelor urmărește să atingă echilibrul perfect între o abordare responsabilă cu mediul în materie de mobilitate și o viziune orientată spre viitor a automobilului.
 • Exteriorul noului Niro întruchipează o declarație de intenție sofisticată și aventuroasă, care este puternic influențată de conceptul HabaNiro din 2019. Aspectele elegante și îndrăznețe ale crossoverului se combină cu o caroserie de înaltă tehnologie în două tonuri de culoare. Un montant C aerodinamic, lat – care îmbunătățește fluxul de aer – se îmbină cu stopurile uimitoare în formă de bumerang.
 • Partea frontală a noului Niro prezintă cea mai recentă evoluție a semnăturii Tiger Face, care se extinde de la capotă până la aripa robustă. Luminile de zi de tip „heartbeat” (DRL) se adaugă aspectului unic și contemporan, în timp ce scutul de protecție îndrăzneț servește la îmbunătățirea caracterului robust al automobilului.
 • Profilul lateral al mașinii combină linii de caracter curate, cu un montat C aerodinamic îndrăzneț, într-o formă deosebit de distinctă care are și o funcție aerodinamică importantă, deoarece ajută la circulația fluxului de aer, contribuind la îmbunătățirea nivelului de eficiență. Aceste caracteristici i-au permis noului Niro să atingă un coeficient aerodinamic impresionant de 0.29 Cd. Întâlnirea stâlpilor C în formă de bumerang cu stopurile LED contribuie și mai mult la prezența sportivă a automobilului.
 • În spate, stopurile verticale LED stau alături de suprafețe simple ce oferă o combinație elegantă a unui stil concis și aerodinamic, în timp ce reflectoarele din spate în formă „heartbeat”, scutul de protecție robust și bara de protecție ajută la completarea designului posterior al noului Niro.
 • A doua generație a modelului oferă o gamă de nouă culori exterioare expresive. Alături de noua culoare Cityscape Green, clienții pot alege între Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Mineral Blue, Interstellar Grey, Orange Delight, Runway Red și Steel Grey.
  • Pentru prima dată, modelul Niro oferă multiple posibilități de personalizare, cu o gamă de șase culori contrastante pentru montantul C și până la trei tipuri diferite de finisaje decorative, permițând clienților să își proiecteze mașina în funcție de personalitatea lor.
 • La interior, panoul de bord se curbează în jurul ocupanților din față, cu linii orizontale și diagonale opozante care conduc la o estetică liniștitoare, dar îndrăzneață. Iluminarea ambientală, disponibilă în nu mai puțin de 74 de combinații de culori, ajută la intensificarea simțurilor creând în același timp un mediu cald și linișitor.
  • Clienții pot personaliza și mai mult interiorul alegând între trei noi culori: Charcoal, Medium Gray, și Petrol.
 • Poziționat între liniile diagonale se află un display digital panoramic de înaltă definiție (2×10.25 inci) care integrează atât grupul de instrumente, cât și funcțiile de infotainment într-un singur pachet simplificat. Sistemul a fost proiectat pentru a fi ușor de utilizat, cu o grafică clară și o structură extrem de intuitivă, permițând utilizatorilor să personalizeze, să acceseze și să opereze caracteristicile de conectivitate, utilizare și funcționalitate ale automobilului cu ușurință și încredere.
 • Situat sub display-ul central se află un sistem integrat de control al infotainment-ului și climatizării care înlătură aglomerația comenzilor, asigurând un aspect curat și coerent și asigurând ocupanților scaunelor din față accesul la aceste comenzi importante fără a fi nevoie să navigheze prin mai multe meniuri.
 • La îndemâna șoferului se află o consola centrală elegantă care încorporează un aspect modern cu un finisaj al suprafaței într-un negru lucios. Aici, șoferul poate acționa selectorul electronic al sensului de mers, al cărui design economisește spațiu și este comod și intuitiv de operat. Un suport pentru paharele mari și un suport de încărcare wireless pentru smartphone se află, de asemenea, la îndemână.
 • Dimensiunile noului Niro au crescut față de predecesorul său. Cu o lungime de 4.420 mm, o lățime de 1.825 mm, o înălțime de 1.545 mm și un ampatament de 2.720 mm, este mai mare cu 65, 20, 10 și, respectiv, 20 mm.
 • Disponibile în șapte finisări elegante, scaunele subțiri și moderne sporesc spațiul și confortul datorită mecanismului de înaltă tehnologie utilizat. Prin atingerea unui buton, scaunul special relaxant al pasagerului din față se poate înclina pentru a oferi o poziție întinsă confortabilă.
  • În partea posterioară a scaunelor din față se află umerașe pentru haine, porturi USB Type-C și buzunare de depozitare, în timp ce dimensiunile subțiri ale tetierelor ajută la creșterea senzației de spațiu și libertate în partea superioară.
 • Prin repoziționarea bateriei de 12V în afara axei roților și, în schimb, integrând-o alături de bateria de înaltă tensiune din partea de jos a scaunelor posterioare, capacitatea de încărcare a portbagajului modelului Niro HEV ajunge la 451 de litri (VDA), cu 15 litri mai mult decât predecesorul său.
 • Ca o declarație clară a angajamentului continuu al KIA față de sustenabilitate, noul Niro prezintă materiale reciclate noi în interiorul habitaclului. Tapițeria plafonului este realizată din tapet reciclat, scaunele sunt din material Bio PU cu Tencel provenit din frunze de eucalipt, iar pe panourile ușilor este folosită vopsea fără BTX (vopsea pe bază de apă care nu conține izomeri de benzen, toluen și xilen) pentru a minimiza impactul asupra mediului și a reduce deșeurile.
 • Noul Niro va fi lansat cu trei sisteme de propulsie electrificate de ultimă generație pentru puntea față: hybrid electric (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și electric (BEV).
 • Modelul HEV dispune de un benzinar GDI de 1.6 litri din familia Smartstream, foarte eficient. Unitatea cu patru cilindri produce 105 CP şi 144 Nm de cuplu, în timp ce tehnologiile moderne de răcire, frecare și ardere asigură o eficiență maximă a combustibilului. Atunci când este combinat cu motorul electric sincron cu magnet permanent de 32 kW, motorizarea are să ofere un maximum de 141 CP.
 • Motorul GDI de 1.6 litri este cuplat la a doua generație a transmisiei automate cu dublu ambreiaj cu 6 trepte (6DCT) care a fost atent proiectată și optimizată pentru a crește eficiența și a reduce greutatea.
 • Modelul este echipat cu noul mod de condus inovator Green Zone Drive de la KIA, care activează automat funcționarea mașinii numai cu propulsie electrică pentru a asigura mobilitatea cu emisii zero în anumite medii și situații de rulare.
  • De exemplu, atunci când conduceți în zone verzi, cum ar fi zonele rezidențiale, sau școli și spitale din apropiere, modelul Niro HEV utilizează automat energia electrică pe baza datelor de navigație și istoricului de condus.
  • De asemenea, șoferul poate seta zone verzi dedicate în sistemul de navigație pentru a reduce poluarea în zone precum cele din apropierea casei sau a locului de muncă.
 • Sistemul inteligent de frânare regenerativă le permite șoferilor să aleagă dintr-o serie de niveluri de regenerare pentru a încetini cu ușurință mașina și pentru a recupera energia cinetică în vederea maximizării autonomiei. Sistemul poate calcula cantitatea de energie regenerabilă necesară utilizând informațiile radarului și prin nivelul de înclinare al suprafeței de rulare. Sistemul permite mașinii să colecteze cantitatea maximă de energie din utilizarea frânelor, în timp ce oprește ușor automobilul.
 • O nouă suspensie și un nou sistem de direcție au fost optimizate pentru a asigura o experiență de condus confortabilă și armonioasă.
  • Pe puntea din faţă noul Niro beneficiază de o suspensie de tip McPherson, în timp ce în spate are o configurație cu patru brațe.
  • Geometria roților a fost reglată pentru o mai bună capacitate de răspuns, stabilitate și confort la rulare, în timp ce un raport optimizat al casetei de direcție și un nou mecanism cu fricțiune redusă îmbunătățesc comunicarea direcției cu șoferul.
  • Izolația suplimentară a fost introdusă în jurul structurii automobilului pentru a ajuta la combaterea zgomotului nedorit al motorului și al drumului.
 • Siguranța a fost o prioritate de vârf în timpul dezvoltării noului Niro. Ca rezultat, caroseria ușoară, foarte rezistentă a caroseriei are o structură de impact frontal cu sarcină multiplă pentru a se asigura că pasagerii beneficiază de niveluri remarcabile de siguranță în cazul unei coliziuni frontale.
 • A doua generație a modelului Niro include o gamă completă de sisteme inteligente KIA DriveWise de asistență avansată pentru șofer (ADAS), care sunt concepute pentru a evita potențialele pericole și pentru a îmbunătăți încrederea și confortul la volan.
 • Sistemul Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) avertizează șoferul dacă este detectat riscul unei coliziuni cu alte automobile, pietoni sau bicicliști. Funcțiile Junction Turning și Junction Crossing oferă siguranță preventivă maximă atunci când vă deplasați în intersecții. Dacă semnalul de direcție al noului Niro este activat, sistemul va avertiza șoferul dacă există un risc de coliziune cu un automobil care se apropie. În mod similar, este furnizat un semnal de avertizare dacă există un risc de la automobilele care se apropie din stânga sau din dreapta atunci când șoferul circulă înainte într-o intersecție. Dacă unul dintre riscuri devine iminent, sistemul va avertiza șoferul înainte de a aplica automat frânele pentru a evita o coliziune.
 • Folosind informațiile oferite de camera de vedere frontală și de sistemul de navigație al noului Niro, sistemul Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA) emite un avertisment și reglează viteza dacă șoferul depășește limita de viteză.
 • Odată parcat, sistemul de asistență pentru ieșirea în siguranță din automobil (SEA – Safe Exit Assist) oferă o avertizare când un automobil se apropie din spate atunci când o persoană iese din mașină, blocarea electronică pentru copii împiedicând pasagerii de pe scaunele din spate să deschidă ușa.
 • Sistemul Remote Smart Parking Assist (RSPA) este o caracteristică care permite automobilului să parcheze în mod autonom, indiferent dacă șoferul se află sau nu în mașină. Acesta permite șoferilor să-și mute mașina de la distanță dintr-un spațiu de parcare, cu ajutorul comenzilor de pe cheie.
 • Alte funcții ADAS includ: sistemul de asistență pentru menținerea benzii de circulație (LKA – Lane Keeping Assist), sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor cu obiectele aflate în unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist), sistemul de avertizare pentru atenția șoferului (DAW – Driver Attention Warning), sistemul de asistență pentru faza lungă (HBA – High Beam Assist), sistemul Smart Cruise Control bazat pe navigație (NSCC – Navigation-based Smart Cruise Control), sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare (LFA – Lane Following Assist), sistemul de asistență la condusul pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist), sistemul Rear View Monitor (RVM), sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor cu automobilele care circulă din spate (RCCA – Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor la parcarea cu spatele (PCA-R – Parking Collision-Avoidance Assist) și sistemul Front/Rear Parking Distance Warning (PDW- F/R).
 • Un head-up display (HUD) de 10 inci afișează informații cheie despre călătorie, inclusiv viteza, datele ADAS și comenzile de navigare direct pe parbrizul din față. Grafica foarte clară este afișată direct în fața șoferului, ajutând la minimizarea mișcării ochilor în timpul condusului, sporind siguranța și confortul în acest proces.
 • Aplicația pentru smartphone KIA Connect permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor. Șoferii pot sincroniza calendarele, pot planifica călătorii cu navigarea online și pot accesa funcțiile cheie de la bord, inclusiv alerte de trafic în timp real, informații despre stațiile de alimentare locale și prognoze meteo în timp real.
  • O funcție de ghidare către destinația finală îi ajută pe clienți să navigheze la destinația finală pe jos, odată ce modelul Niro este parcat, folosind Google Maps și tehnologia de realitate augmentată (AR).
  • Modul Valet permite clienților să-și monitorizeze automobilul de la distanță atunci când este condus de un alt utilizator, oferind un plus de liniște sufletească.

Vânzările noului KIA Niro HEV vor începe luna aceasta în Coreea de Sud, iar vânzările pe piețele globale urmează în cursul acestui an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata