(video) Euro NCAP a testat noile Alfa Romeo Tonale, KIA Sportage, CUPRA Born, Mercedes T-Class şi Citan Tourer, Toyota Aygo X şi BMW i4

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Organizația Euro NCAP anunţă rezultatele rundei a patra din acest sezon de teste de impact. Un număr total de şapte automobile noi au participat în sesiune. Printre câștigătorii ratingului maximal de cinci stele se numără două noi crossovere – Alfa Romeo Tonale și cel mai recent KIA Sportage – alături de modelul electric CUPRA Born.

Modelele partenere MPV Mercedes-Benz T-Class și Mercedes-Benz Citan Tourer s- au calificat, de asemenea, pentru cinci stele. În cele din urmă, supermini-ul Toyota Aygo X și modelul i4 complet electric de la BMW au câștigat patru stele.

Tonale, primul model complet nou de la Alfa Romeo de la Stelvio din 2016, a îndeplinit toate cerințele pentru o calificare de 5 stele, în ciuda lipsei unor airbaguri centrale, demonstrând o performanță bună în accidente frontale. În general, modelul s-a prezentat bine la testele de evitare a accidentelor cu utilizatori vulnerabili ai drumurilor și oferă un sistem de asistență care poate detecta somnolența șoferului.

KIA Sportage împarte platforma cu Hyundai Tucson de 5 stele, testat anul trecut. Este la fel de bine echipat și a obținut un punctaj foarte similar la testele de siguranță. Același lucru se poate spune despre CUPRA Born, alternativa mai sportivă a grupului VW pentru ID.3.

În segmentul MPV-urilor, Mercedes-Benz aduce Citan Tourer și versiunea sa mai elegantă/dotată – T-Class. Ambele folosesc platforma lui Renault Kangoo , dar sunt, în general, mai bine echipate cu un nou airbag central pentru protecție suplimentară și funcții de siguranță activă performante.

Toyota Aygo X este cea mai recentă nouă sosire în segmentul extrem de competitiv de maşini supermini, unde fiecare euro contează. Mica mașină de oraș, cu aspect crossover, se descurcă bine în general, dar renunță la unele sisteme de siguranță mai avansate, rezultând o evaluare de 4 stele.

În cele din urmă, mașina executivă compactă electrică i4 de la BMW demonstrează că luxul nu înseamnă întotdeauna performanțe de siguranță mai bune. Echipat cu un set de senzori similar cu ale Seriei 3 testate în 2019, acest gran coupe a ratat câteva puncte critice de evitare a accidentelor și a obținut un rating de 4 stele.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/