(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile KIA EV6, Mercedes C-Class, Volvo C40, VW Multivan, Opel Astra şi Peugeot 308

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, Euro NCAP publică rezultatele rundei nr.3 de teste de impact din 2022. Noile KIA EV6 și Mercedes-Benz C-Class, două mașini de familie mari, sunt premiate cu cel mai bun rating de cinci stele. Volvo C40 Recharge primește, de asemenea, cele cinci stele, la fel ca și noul Multivan de la Volkswagen.

De cealaltă parte, modelele concernului Stellantis, Opel/Vauxhall Astra și Peugeot 308 care împart aceeași platformă, sunt cotate ca mașini de patru stele în categoria compactă.

A șasea generație Opel/Vauxhall Astra și a treia generație Peugeot 308 se bazează pe platforma Stellantis EMP2 și, fără a fi surprinzător, au un punctaj foarte similar în toate cele patru domenii de evaluare. Testele au evidențiat protecția marginală întru evitarea rănilor toracice pentru șoferi de înălţime medii și femei mici. Niciuna nu dispune de un airbag central pentru a preveni contactul pasagerilor din faţă în cazul unui impact din lateral, o contramăsură care este din ce în ce mai comună la mașinile moderne.

Ambele mașini oferă o mulțime de tehnologie de evitare a accidentelor, dar nu includ unele dintre cele mai recente progrese introduse pe piață. Evaluările de patru stele se aplică și variantelor lor PHEV.

Toate celelalte automobile din această serie de teste au demonstrat o protecție excelentă în caz de accident, cu scoruri de 90% sau mai mult, comparativ cu 76% și 80% pentru mașinile grupului Stellantis. Acest lucru înlătură ideea că diferența dintre 5 stele și 4 stele se datorează întotdeauna ADAS, deși este adesea și cazul. Mașinile au arătat rezultate bune în mod constant și pentru protecția pasagerilor minori.

Cele mai mari diferențe dintre EV6, C-Class, C40 Recharge și Multivan pot fi găsite în protecția VRU pe care o oferă, în special în performanța frontală, unde Clasa C, echipată cu o capotă activă, depășește KIA EV6 cu o performanță semnificativă. În ceea ce privește tehnologia generală de asistență, Volvo C40 Recharge a ieșit pe primul loc. În ciuda formei sale oarecum diferite, VW Multivan a obținut un rezultat solid, complet, care a fost la egalitate cu mașinile testate.

Iar sistemul de comunicare Car-to-X de la Mercedes-Benz, parte a serviciului opțional Mercedes-me, primește o recompensă Euro NCAP Advanced. Sistemul utilizează date de la alte vehicule pentru a furniza o avertizare timpurie, printr-un serviciu bazat pe cloud, cu privire la pericolele potențiale din vecinătatea unei mașini, înainte ca acestea să poată fi detectate altfel.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Precedenta sesiune de teste:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata