(foto) Premieră: Noile Mercedes-Benz CLA Coupe, CLA Shooting Brake şi GLA, acum şi în variantă PHEV

Mercedes-Benz Cars își mărește continuu gama de maşini plug-in hybrid sub eticheta EQ Power. Acum a venit rândul noilor CLA Coupe, CLA Shooting Brake şi GLA să adopte sub capotă trenul de rulare de a treia generație.

Noile modele vor putea fi comandate din primăvara acestui an, în timp ce lansarea pe piață va urma doar câteva săptămâni mai târziu.

Toate cele trei modele au:

  • Nişte motoare pe benzină montate transversal, turbo, cu patru cilindri şi un volum de 1.33 litri. Întregul sistem de propulsie generează 218 CP şi tocmai 450 Nm de cuplu! Cutia de viteze este un 8G-DCT cu dublu ambreiaj. Pentru prima dată pe un vehicul Mercedes-Benz, motorul cu ardere este pornit de un mic motor electric – modelele hibride compacte astfel nu mai au nevoie de un demaror separat de 12 volţi.
  • O baterie litiu-ion de înaltă tensiune cu o capacitate totală de aproximativ 15.6 kWh este utilizată ca unitate de stocare a energiei electrice. Aceasta poate fi încărcată şi de la o sursă de energie electrică externă. Modelele pot fi încărcate cu curent alternativ sau direct. Un port corespunzător se află în partea dreaptă a vehiculelor.
  • De la un Wallbox de 7.4 kW prin care se livrează curent alternativ (AC) timpul necesar încărcării 10-100% este de o oră şi 45 de minute. Dacă se foloseşte curent direct (DC), bateria poate fi încărcată de la 10-80% în aproximativ 25 de minute.
  • Bateriile de înaltă tensiune, răcite cu apă şi cu o greutate de circa 150 de kg, sunt furnizate de filiala Daimler – Deutsche ACCUMOTIVE.
  • Noile modele se mai remarcă printr-un sistem inovator de evacuare a gazelor de eșapament, construit sub forma unui „ambalaj” ingenios: în loc să existe conducte care să se întindă până la capătul maşinilor, eșapamentul se termină într-o poziţie centrală sub podea, în timp ce toba este adăpostită în tunelul de transmisie.
  • O altă soluţie interesantă este integrarea rezervorului de carburant în spațiul de instalare a osiei posterioare, fapt care a permis crearea unui spaţiu sub bancheta din spate pentru bateria de înaltă tensiune. Un astfel de pas a dus şi la o reducere minimă a volumului portbagajelor în comparație cu modelele surori fără motoare hibride.
  • O caracteristică atribuită confortului este un sistem de climatizare preliminară înainte ca automobilul să fie pornit. Noile modele sunt dotate în acest sens cu un compresor electric de agent frigorific. Controlul climatizării poate fi efectuat şi prin intermediul telefonului mobil.
  • Noile modele plug-in hybrid sunt dotate cu a treia generaţie a tehnologiei PHEV. Datorită MBUX se oferă toate instrumentele necesare pentru planifica călătoriile din punct de vedere a consumului sau a găsirii unor staţii de alimentare, etc. Şoferilor li se va mai pune la dispoziţie cinci moduri de rulare (Comfort, ECO, Sport, Electric şi Battery Level). În modul Electric, cu ajutorul padelelor din spatele volanului se pot alege cinci nivele diferite de recuperare a energiei (DAUTO, D+, D, D– and D—).
  • Apropo, aceste maşini mai sunt capabile şi să tracteze până la 1.600 de kg.

Caracteristicile modelelor în detalii:

CLA 250 e CoupeCLA 250 e Shooting BrakeGLA 250 e
Număr cilindri/aranjament4/în linie
Volum (cm³)1.332
Putere motor pe benzină (CP/rpm)160 la 5.500 (+/- 1.5%)
Cuplu motor pe benzină (Nm/rpm)250 la 1.620
Putere motor electric (kW/CP)75/102
Cuplu motor electric (Nm)300
Putere totală sistem (kW/CP)160/218
Cuplu total sistem (Nm)450
Acceleraţie 0-100 km/h (s)6.86.97.1
Viteză maximă (km/h)240235220
Viteză maximă în regim electric (km/h)140
Consum mixt de carburant (l/100 km)1.5-1.41.6-1.41.8-1.6
Emisii mixte de CO2 (g/km)35-3137-3342-38
Capacitate totală a bateriei (kWh)15.6
Consum mixt de energie (kWh/100 km)15.1-15.015.5-14.816.1-15.5
Autonomie în ciclu NEDC (km)72-7969-7664-71
Autonomie în ciclu realist WLTP (km)60-6958-6853-61
Preţuri de start (euro)

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(foto) Noile generaţii Mercedes-Benz A-Class şi B-Class au devenit în premieră maşini plug-in hybrid

(foto) Premieră: Noile Mercedes-Benz GLE şi GLC facelift au devenit maşini plug-in hybrid

(video) Noile Mercedes-Benz C 300 de Saloon & Estate – maşini diesel plug-in hybrid cu un consum de 1.5 litri

(video) Noile Mercedes-Benz E 300 e şi E 300 de – pentru cei care caută maşini business cu un consum mic

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/