Un bărbat din Edineţ, condamnat abia acum după ce a spart 14 automobile din Chişinău încă în 2018

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un bărbat originar din Edineț, în vârstă de 42 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea a 14 episoade de furt (art. 186 alin. 2 din Codul penal).

Bărbatul vizat a fost învinuit de către procurori de săvârșirea a 16 episoade de furt, însă pe două dintre ele instanța de judecată l-a achitat, deoarece fapta nu a fost săvârșită de acesta. Prin urmare, acuzatorii de stat urmează să formuleze apel, considerând sentinţa ilegală.

FOTO: med-auto.com

Conform materialelor dosarului, inculpatul a fost învinuit de către procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, că în perioada lunilor iunie-decembrie 2018 a deteriorat geamurile a 16 automobile din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani ale capitalei. Din acestea, în mod ascuns, a sustras diverse bunuri materiale cu valoare cuprinsă între 2.000-40.000 de lei.

De asemenea, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis și acțiunile civile înaintate de către 14 părți vătămate. Respectiv, în privința altor două părți vătămate, acțiunile civile au fost respinse.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), din momentul pronunțării integrale a acesteia.

Subsecvent, este de menționat faptul că inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal. În perioada anilor 2007-2019 a fost condamnat de 12 ori pentru săvârșirea infracțiunilor din domeniul sustragerilor. Prin urmare, în opt cazuri, procesul penal în privința acestuia a fost încetat din motivul împăcării inculpatului cu părțile vătămate. În altele i-au fost aplicate pedepse cu muncă neremunerată în folosul comunității într-un caz, și respectiv în patru cazuri a fost condamnat la închisoare cu executare reală a pedepsei.

Cmentariile sunt închise