(foto) Premieră: Volvo P1800 Cyan GT se face la comandă în aproximativ 15 luni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cyan Racing, echipa de șase ori campioană mondială în cursele TCR, a introdus o nouă versiune GT a modelului restomod Volvo P1800 Cyan. A doua mașină din producția limitată a fost deja livrată și vândută pe piața americană.

Amintim că Volvo P1800 Cyan a fost introdus pentru prima dată în 2020, reprezentând un omagiu inspirat de pistă, adus emblematicei mașini sport Volvo din anii 60.

Caracteristici cheie:

  • Noua versiune este construită pentru a fi un grand tourer spre deosebire de modelul non-GT. Are o suspensie complet reglabilă. Este proiectată de Cyan, configurată acum pentru drumuri întortocheate și condusul activ, dar confortabil pe distanțe lungi.
  • Sub capotă se folosește în continuare un benzinar turbo cu patru cilindri și volum de 2.0 litri. În continuare, împreună cu trenul de rulare au fost optimizate de ingineri pentru o manevrabilitate plăcută, mai degrabă decât putere brută. Clienții pot alege configurații cu putere variabilă între 350 și 420 CP.
  • Oricare dintre configurații oferă performanțe serioase și utilizabile în combinație cu greutatea totală a mașinii, de sub 1.000 kg. Amintim că al său corp este realizat din oțel de înaltă rezistență și fibră de carbon. Motorul este cuplat la o cutie de viteze mecanică, marca Holinger, cu cinci trepte pentru o precizie și senzație excelentă. Tracțiunea este pe puntea din spate.
  • În imagini este unul dintre primele exemplare GT, finalizat pentru un client din SUA și având o culoare verde metalizată unică.
  • Interiorul, spre deosebire de cel al versiunii non-GT, este îmbrăcat în piele și țesătură de culoarea nisipului. De asemenea s-au montat noi scaune personalizate și confortabile. Respectiv a fost crescut și nivelul de izolare fonică prin majorarea cantității de material folosit.
  • Suplimentar, mașina include o versiune diferită a cuștii de protecție din titan, pentru un confort sporit, dar cu un nivel ridicat de siguranță și rigiditate a șasiului menținut.

Toate Volvo P1800 Cyan sunt restaurate și modificate din exemplare Volvo P1800 originale de către producători, ingineri, designeri și mecanici de la sediul Cyan din Göteborg, Suedia. Procesul durează aproximativ 12-15 luni per mașină!

Prețul mașinii se comunică doar la solicitare, însă estimativ ar fi de circa 600.000 de euro!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise