(foto/update) Noul Volvo P1800 Cyan îşi arată interiorul şi ce ascunde sub capotă

(update 05.11.2020) Volvo P1800 Cyan este rezultatul a câtorva mii de ore de inginerie și proiectare, rezultatul fiind o mașină care reprezintă filozofia Cyan Racing a modului în care o mașină sport din anii ’60, fuzionată cu performanța modernă, ar trebui să fie. Amintim că automobilul a fost proiectată de aceeași echipă care a creat prima mașină de curse Volvo care a câștigat un titlu mondial.

Primele imagini cu interiorul, compartimentul motorului și suspensia lui Volvo P1800 Cyan au fost dezvăluite. Interiorul este, la fel ca exteriorul mașinii, o interpretare delicată a originalului P1800 din secolul trecut. Interiorul dispune de cuşcă de protecţie cu bare din titan înfăşurate în piele, scaune de curse, centuri de siguranţă de curse și instrumente digitale personalizate, cu o legătură clară cu designul lor original.

Am completat galeria foto de la finalul acestui articol cu alte 19 fotografii făcute publice abia astăzi.

Vezi şi:


(03.09.2020) Premieră: Noul Volvo P1800 Cyan – 420 CP, 990 kg, cutie manuală şi tracţiune spate

Cyan Racing, echipa sportivă care este triplă campioană mondială în WTCC, a dezvăluit proiectul Volvo P1800 Cyan, o reinterpretare a iconicului automobil sport Volvo din anii ’60. Mașina este proiectată de echipa din spatele primei mașini de curse Volvo, câștigătoare a unui titlu mondial, dar și a prototipului Volvo C30 Polestar Concept Prototype.

Amintim că originalul Volvo P1800 a fost prezentat în 1960, cu un an înainte de Jaguar E-Type, cu doi ani înainte de Ferrari 250 GTO și cu trei ani înainte de primul Porsche 911.

“Jaguarul, Ferrari-ul și Porsche-ul sunt toate mașini cu o continuare. Asta ne-a inspirat pentru a crea ceea ce ar fi putut fi dacă noi, ca o echipă de curse, am fi concurat în timpul anilor șaizeci cu modele P1800 și am fi proiectat o versiune rutieră a mașinii noastre de curse. Am mai făcut asta cu trei dintre mașinile noastre de curse, Volvo C30, Volvo S60, când eram cunoscuți sub numele de Polestar, și anul trecut cu Lynk & Co 03 Cyan. Volvo P1800 Cyan este interpretarea noastră a ceea ce ar fi putut fi”, a declarat Christian Dahl, CEO şi fondator al Cyan Racing.

În epoca de conducere autonomă, electrificare și conectivitate, Cyan Racing a decis că este timpul pentru a captura ceea ce a fost și pentru a face acest lucru atemporal. În timp ce a creat Volvo P1800 Cyan, echipa din spatele acestuia a decis să trateze cu grijă proiectarea și ingineria anilor ’60, avansând într-un mod delicat.

Astfel, de notat este că această maşină nu are niciun asistent electronic pentru şofer, care să denatureze experiența de conducere. Nu există la bord nici măcar sistem de control al stabilității, ABS sau servofrână.

“Evident, am fi putut construi un Volvo P1800 electric, plin cu cele mai recente tehnologie şi soluţii de confort și de lux. Dar nu asta ne-am dorit. În mijlocul acestei schimbări de paradigmă am decis să încetinim timpul și să înghețăm o parte din el în capsula timpului. Să luăm ce e mai bun din anii ’60 și să-l combinăm cu capacitățile noastre de astăzi, păstrând o experiență de condus pură, dar rafinată”.

Caroseria originalului Volvo P1800 a fost modificată pentru a găzdui un ecartament mai mare, roți mai mari și o parte superioară a caroseriei repoziționată, pe lângă o listă lungă de reproiectări. Volvo P1800 Cyan și-a început viața ca un Volvo P1800 din 1964, care a fost rafinat și consolidat, utilizându-se oțel și fibră de carbon de înaltă rezistență. Acest proces este o parte cheie pentru a permite maşinii să aibă o greutate redusă de doar 990 kg și o capacitate ridicată de reacție.

Sub capotă a primit un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, bazat pe același motor ca și cel folosit în mașina de curse Volvo S60 TC1, premiată cu titlul mondial. Unitatea produce 420 de cai putere și 455 Nm de cuplu, cu o linie roșie a turaţiilor la 7.700 rpm. Deși motorul este turboaspirat, acesta este dezvoltat pentru a oferi o curbă liniară de putere și cuplu cu caracteristicile unui motor natural aspirat. Caracterul motorului este conceput pentru a oferi o experiență de conducere ca în anii ’60, dar cu performanță și precizie sporite.

O cutie de viteze Holinger cu cinci trepte a fost selectată pentru a purta senzația mecanică a originalului Volvo P1800, dar cu o mai mare precizie de schimbare a treptei de viteză și capacitatea de a gestiona cuplul crescut.

Puntea spate originală a fost înlocuită cu una nouă cu o suspensie spate independentă proiectată de Cyan. Suspensia frontală și spate complet reglabilă este echipată cu componente ușoare, inclusiv unele în poziție verticală şi din aluminiu, braţe duble și amortizoare reglabile în două poziţii cu hidraulică Cyan.

Un element cheie pentru experiența antrenantă a tracțiunii spate este diferențialul cu alunecare limitată care influențează cuplul. Diferențialul este montat într-o carcasă Holinger cu angrenaje unice, pentru a combina performanțe capabile pe un circuit cu comportament civilizat pentru utilizare pe drumurile publice.

Șasiul ranforsat cu fibră de carbon este conectat la drum prin nişte roţi compuse din jante forjate de 18 inci, acoperite cu anvelope Pirelli P Zero 235/40 în față și 265/35 în spate. După acestea se ascund nişte mecanisme de frânare cu discuri de oțel 362×32 mm şi cu câte patru pistoane în etriere, care redau un sentiment autentic că nicio servofrână sau ABS nu este acolo pentru a interfera.

Cei de la Cyan Racing nu spun în câte exemplare va exista maşina. Prețurile și specificațiile individuale sunt disponibile pentru clienții potențiali.

Specificaţii tehnice:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/