(video) Un nou record mondial! În Elveţia a circulat cu o ocazie specială cel mai lung tren de pasageri din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sâmbătă după amiaza, pe 29 octombrie 2022, 25 de trenuri electrice au fost combinate într-unul singur de pasageri cu ecartament îngust şi cu 100 de vagoane, de aproape doi kilometri lungime, care a trecut prin tuneluri și viaducte din pitoreștii Alpi elvețieni pentru a comemora cea de-a 175-a aniversare a primei căi ferate din țară.

Rhaetian Railway (RhB) a anunțat că trenul de 1.906 metri a urmat traseul Patrimoniului Mondial UNESCO de la tunelul Albula din Preda până la viaductul Landwasser de lângă Filisur (lung de 142 metri şi înalt de 65 metri). Reprezentantul Cărții Recordurilor Guinness a înregistrat oficial realizarea.

Fiecare din cele 25 de trenuri aveau vagoane Capricorn cu patru secțiuni de la producătorul elvețian Stadler. Lungimea fiecărui tren este de aproximativ 80 de metri. 

Trenul lung a parcurs 25 km în aproximativ o oră, viteza maximă generată fiind de 30-35 km/h. 

De-a lungul călătoriei a mers peste 48 de poduri și prin 22 de tuneluri (inclusiv prin Greifenstein Tunnel de 698 metri lungime). În plus, a trecut şi printr-o diferenţă de altitudine de până la 789.4 metri. Însăşi distanţa parcursă de 24.930 de metri, între Preda şi Alvaneu, a fost înscrisă drept un itinerar record.

Greutatea trenului care a bătut recordul a fost de aproximativ 2.990 de tone, iar încercarea de a doborî recordul mondial a mai generat 4000 kWh energie de frânare (recuperare). Implicați în operațiunea specială au fost şapte mașiniști și 21 de tehnicieni pentru a menține trenul incredibil de lung în funcțiune.

Câteva mii de invitați și fani ai căilor ferate au participat la evenimentul public din Bergün, ori s-au poziționat de-a lungul traseului menționat mai sus pentru a experimenta această călătorie unică. Trenurile au revenit la programul lor normal de activitate în ziua de 30 octombrie.

GALERIE FOTO:

Sursă foto: swiss-image.ch/Philipp Schmidli, swiss-image.ch/Mayk Wendt

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/