(video) Detalii despre proiectul exclusiv Silver Spectre Shooting Brake – un Rolls-Royce mai deosebit cu 700 CP

(update 07.10.2020) Designerul Niels van Roij a dezvăluit detalii suplimentare despre acest proiect al său recent, alături de o porţie generoasă de materiale foto/video.

Potrivit informaţiilor disponibile şi după cum am menţionat anterior, vor fi disponibile în total doar şapte conversii de genul acesta, la nivel mondial. La comandă poate fi dotat cu cel mai mare plafon de tip “cer înstelat” dintr-un automobil din lume. Mai mult, puterea motorului V12 twin-turbo de 6.6 litri de sub capotă este împinsă până la 700 CP şi 900 Nm de cuplu!

Acoperișul a fost realizat manual dintr-una dintre cele mai mari piese singulare de compozit din fibră de carbon. Noul portbagaj este decorat integral cu tapițerie din piele moale și căptușită, care completează opțiunile de culoare pentru interior. Scaunele spate sunt unele individuale.

Fiecare dintre cele şapte mașini vor veni într-o temă de design personalizat și izbitor de unică. Aceasta include scheme de culori individuale și materiale atât pentru interior, cât și pentru exterior, vopsele exterioare singulare sau în două tonuri și dungi aplicate manual pe corp. Inserţiile de lemn foarte lustruite de pe tabloul de bord și uși, broderia tetierelor, pragurile personalizate și tapițeria din piele sau mătase potrivite culorilor, sunt o selecție a opţiunilor organizate de Niels van Roij Design pentru interior.

Preţul unui Silver Spectre Shooting Brake se anunţă doar la solicitare.

Playlist cu nouă filmuleţe care arată maşina în detalii!

(update 28.08.2020) S-a aflat cine este producătorul Rolls-Royce-ului neobişnuit, văzut acum câteva ore într-o benzinărie

Rolls-Royce-ul Wraith, văzut acum câteva ore într-o benzinărie din Europa într-o caroserie de tip Shooting Brake, este creaţia atelierului belgian Carat Duchatelet! Despre aceasta anunţă chiar compania într-un comunicat de presă.

Potrivit informaţiilor disponibile, proiectul se numeşte Silver Specter Shooting Brake şi este rezultatul unei colaborări dintre proprietarul maşinii, casa designerului Niels van Roij şi echipa Carat Duchatelet, care are apropo o experienţă de 50 de ani în realizarea de caroserii custom.

Se menționează că în termeni de personalizare aprofundată exterioară şi interioară, posibilităţile sunt nelimitate. Iar ca rezultat al acestei colaborări s-a decis realizarea manuală a doar şapte astfel de maşini. În acest sens, automobilul camuflat, pe care vi l-am arătat mai jos în acest articolul, ar putea fi unul dintre aceste şapte exemplare, aflat în pregătire.

Iată comunicatul de presă în cauză şi o galerie de imagini care ne-au fost expediate de atelierul belgian în urma unei solicitări:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi încă un proiect al acestui atelier:

https://autoblog.md/vide-toyota-land-cruiser-a-fost-transformata-intr-o-limuzina-anti-glont-vezi-cum-arata-la-interior/

(27.08.2020) Într-o benzinărie din Europa a fost observat un Rolls-Royce mai neobişnuit

Într-o benzinărie de undeva din Europa a fost surprins, fiind alimentat cu benzină, un Rolls-Royce Wraith prefacelift într-o formă mai neobişnuită.

Automobilul în cauză are o caroserie de tip Shooting Brake, însă nu este un break tradiţional, ci a rămas cu cele două portiere originale care se deschid contra direcţiei de mişcare.

În comparație cu un coupe original, acest Rolls-Royce Wraith Shooting Brake are un design posterior modificat în totalitate. Acoperișul a devenit mai lung, iar în loc de un capac al portbagajului de dimensiuni reduse stă o uşă în toată regula.

Automobilul mai dispune şi de noi ferestre laterale, pentru pasagerii de pe locurile din spate, care au de beneficiat de mai mult spaţiu. Loc mai mult există evident şi pentru bagaje.

În ciuda tuturor impresiilor bizare redate de aceste forme, mașina unică arată foarte neobişnuit, iar în termeni de calitate a modificărilor nu pare să fi fost făcute în vreun garaj. Este posibil ca acest Wraith Shooting Brake să fie asamblat într-un singur exemplar, comandat de la Rolls-Royce de către un client bogat.

Apropo, în contextul celor spuse şi văzute în imaginile de mai sus, aflaţi că Rolls-Royce ar mai face o astfel de maşină, însă posibil deja bazată pe modelul actual, cel facelift. Automobilul a fost surprins de curând la teste pe drumuri publice şi poartă o caroserie asemănătoare cu cea descrisă mai sus.

https://www.instagram.com/p/CEP1TVbqJYy/

Dacă prototipul de teste surprins mai sus este cu adevărat un Rolls-Royce Shooting Brake, atunci ar putea arăta aproximativ ca viziunea designerului belgian Wagen Volk.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-unicul-rolls-royce-sweptail-fost-surprins-franta/

Cmentariile sunt închise