(video) Adventum Coupe: Proiectul Range Rover-ului cu trei uşi revine, însă nu de la producător

Range Rover Coupe revine în centrul atenţiei, însă nu, Land Rover nu a decis resuscitarea proiectului Range Rover SV Coupe, care în ianuarie 2019 a fost închis din cauza unor probleme financiare, în aceeași groapă ajungând şi proiectul Jaguar E-Type Zero, din păcate. Conceptul acestui model a rămas în visele şi imaginația multora, astfel încât cei de la studioul britanic Niels van Roij Design au decis să-l realizeze cu forţele proprii.

Noul proiect al designerului Niels van Roij se numește Adventum Coupe și vizual pare foarte similar cu cel original. Diferenţele în elementele individuale pot fi percepute numai în urma examinării atente. Şi dacă Range Rover SV Coupe a preluat doar capota și partea inferioară a hayonului de la maşina de bază cu cinci uși (celelalte părți ale caroseriei erau originale), atunci Adventum Coupe are mult mai multe în comun cu maşina pre-facelift a generaţiei actuale.

Partea frontală şi posterioară a caroseriei au rămas neschimbate, nici acoperişul nu a fost coborât spre spate, iar uşile au păstrat ramele pentru geamuri. Cu toate acestea, a fost nevoie de câteva luni pentru a dezvolta un corp reelaborat cu uși mărite în dimensiuni, nişte montanţi B mutaţi mai în spate și câteva părți suplimentare din aluminiu.

Motorul V8 Supercharged de 5.0 litri a fost împrumutat de la SUV-ul original, iar interiorul a păstrat aspectul prevăzut în originalul SV Coupe: patru locuri pentru pasageri sub forma a patru scaune individuale, inclusiv pentru al doilea rând din spate, despărţite şi ele de un tunel central masiv.

Studioul Niels Van Roij Design a anunțat prețul și tirajul modelului. Pentru Adventum Coupe se cer cel puțin 270.000 de euro, ceea ce este comparabil cu cele 240.000 de lire sterline pe care Land Rover urma să le ceară pentru SV Coupe. Doar 100 de mașini vor fi produse (una în aproximativ şase luni de la comandă), adică de zece ori mai puțin decât a promis Land Rover acum doi ani. Comenzile deja se acceptă.

Folosirea de materiale exclusiviste şi altele dorite de client este asigurată. Contactat de AutoBlog.MD, un reprezentant al studioului ne-a confirmat faptul că o astfel de maşină poate fi făcută şi pe baza unui Range Rover Vogue facelift.

Alt proiect de la acelaşi studio:

(video) Premieră în Olanda – Tesla Model S Shooting Brake! Doar 20 vor fi făcute

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/