În SUA se conturează un “război hibrid” între posesorii de maşini cu motoare cu ardere internă şi electrice

O fotografie a unui pickup Dodge, care a ocupat locul de lângă o staţie de încărcare Tesla, a adunat deja câteva sute de comentarii cu revolte din partea utilizatorilor de EV-uri. 

Pe lângă faptul că l-au înjurat pe proprietarul vehiculului, vădit cu un simț neobișnuit al umorului, imaginea a provocat o discuție despre metodele de combatere a unui astfel de comportament al conducătorilor de mașini cu motoare cu ardere internă.

Cazul a fost scos în evidenţă şi mai mult din cauza faptului că pe capacul benei pickup-ului a fost lipită inscripția “mă identific ca fiind un Prius”. Astfel, autorul nu numai că îşi bate joc de unele dintre tendințele către toleranță adoptate în societatea occidentală, dar folosește și “auto identificarea” ca justificare pentru ca să ocupe un loc destinat exclusiv vehiculelor care se încarcă de la priză. În plus față de inscripție, cablul de încărcare a staţiei a fost introdus în ţeava de eşapament.

Comunitatea proprietarilor de mașini electrice nu a putut accepta un astfel de umor şi au catalogat acţiunea drept un nou caz de ICEing – termen inventat pentru a descrie comportamentul ofensator în mod deliberat al șoferilor de transport cu propulsoare tradiționale. Termenul a apărut după câteva zeci de cazuri când aceştia din urmă au blocat mașinile electrice în parcări, au ocupat locuri de parcare destinate lor și perimetre dotate cu stații de încărcare.

De obicei, acest comportament este prezentat ca un fel de protest împotriva potențialei dominanțe a vehiculelor electrice. Însă şi proprietarii de mașini cu baterii au efectuat în schimb riposte.

De exemplu, un grup de automobiliști din Croaţia au ocupat odată toate locurile libere și căile de acces spre o benzinărie, paralizându-i activitatea și împiedicând autovehiculele obișnuite să fie realimentate, în semn de protest împotriva abuzurilor pe care şi le permit cei din tabăra adversă.

În comentariile fotografiei de pe Twitter, conducătorii de mașini electrice solicită ca autoritățile să echipeze stațiile de încărcare cu camere de supraveghere și chiar să adopte legi speciale care restricționează accesul mașinilor “străine” în locurile care nu le sunt destinate. Pentru cei care fac asta trebuie să existe avertismente şi ulterior sancţiuni dacă nu respectă regulile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/