Cererea a explodat! Ferrari ar putea închide cărţile de comandă pentru noul Purosangue

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari ar putea închide în curând cartea de comenzi pentru primul său model de producție cu patru uși, noul Purosangue, din cauza cererii copleșitoare, au spus directorii.

„Riscăm să nu putem satisface cererea și poate va trebui să închidem aportul de comenzi foarte curând”, a declarat directorul comercial și de marketing al Ferrari, Enrico Galliera, într-o avanpremieră pentru presă a noului model, organizată la sediul companiei în ziua de 8 septembrie.

Totuși, Galliera a refuzat să spună câte precomenzi a primit Ferrari înaintea debutului public al lui Purosangue, când înregistrarea oficială a comenzilor s-a deschis, notează Automotive News.

Enrico Galliera a spus că cererea pentru noul Purosangue de 390.000 de euro a depășit așteptările Ferrari. Modelele în ediție limitată sunt în mod normal vândute înainte de a fi dezvăluite public, dar acestea au serii totale de câteva sute de unități, mai degrabă decât miile pe an planificate pentru Purosangue.

Pentru a proteja exclusivitatea mărcii, precum și vânzările gamei sale de bază de coupeuri, roadstere și decapotabile, compania va plafona producția lui Purosangue la cel mult 20 la sută din producția anuală totală de maşini. Capacitatea instalată a Ferrari este de aproximativ 15.000 de unități, astfel încât producția anuală a lui Purosangue ar putea fi de aproximativ 3.000 de unități pe an.

Un ciclu normal de viață al unui model Ferrari este de patru până la cinci ani, a spus Galliera, ceea ce înseamnă că producția totală a lui Purosangue ar putea varia între 12.000 și 15.000 de unități.

Managerul a mai declarat că Ferrari a început să primească un număr semnificativ de precomenzi încă din septembrie 2018, când compania a anunțat că Purosangue intră în producție. Dar în luna mai a anului trecut, când s-a anunţat că va avea şi motor V12, precomenzile pur şi simplu au explodat.

Ferrari se aștepta ca noul Purosangue să atragă o cerere uriașă și a decis din start să-și plafoneze producția pentru a evita să fie condusă doar de un singur model, aşa cum se întâmplă la alţi producători de modele sport, care în ultimii ani s-au transformat în producători de SUV-uri. Se vorbeşte aici despre Aston Martin, Bentley, Lamborghini şi Porsche.

„Suntem dedicați clienților noștri și, în ciuda cererii, vom păstra controlul asupra volumului, ceva care este în concordanță cu ADN-ul nostru, cu misiunea noastră de fondator, care este de a rămâne extrem de exclusiviști. Și singura modalitate de a rămâne exclusivist este de a controla cererea și oferta”, a spus Galliera.

El a refuzat să spună câte comenzi pentru Purosangue vin de la clienți noi pentru Ferrari, dar a confirmat că clienții existenți își vor primi mai întâi mașinile. Purosangue atrage un număr mare de precomenzi de la cumpărători noi pentru că „este mai puțin intimidant, poți conduce cu familia, cu copiii, cu prietenii, așa că deschide o mare oportunitate pentru Ferrari”.

Însă acești oameni vor trebui să aștepte mai mult pentru mașina lor: „Fiecare (proprietar actual de Ferrari) vrea să aibă un Purosangue și trebuie să-i răsplătim dorința, deoarece ei sunt cei care au făcut Ferrari ceea ce este astăzi.”

Află mai multe despre model:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata