Știai asta? Vămuirea unui BMW produs în 2002 cu motor de 6.0 litri costă în Moldova cât aproape un Seria 4 nou!

După câte probabil cunoașteți, de la 1 ianuarie 2021 în Republica Moldova se pot importa automobile care au o vârstă mai mare de zece ani. Mulți moldoveni și-au dorit ca această lege să intre în vigoare și iată că s-a întâmplat.

Bucuria însă a trecut destul de repede din moment ce noile prevederi presupun și un cost de vămuire a acestor automobile, unul nu tocmai cel așteptat de către majoritatea celor care erau tentați de această lege.

Cu alte cuvinte, este destul de scump să aduci în țara noastră un automobil mai vechi de zece ani. Și o vom demonstra prin cifre….

Începem cu ideea de a importa o mașină de 11 ani care are un motor pe benzină de 1999 cm cubi. Știți cât ar costa vămuirea lui? Nici mai mult, nici mai puțin de 3.862 euro!

Bineînțeles, cu cât mașina este mai veche, cu atât vămuirea ei va costa și mai mult. Dacă este să vorbim despre același automobil, doar că produs în anul 2006, prețul de vămuire ar crește deja la 5.760 de euro.

Dar mergem mai departe… Vămuirea aceluiași motor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.999 cm cubi, montat pe o mașină produsă în anul 2002, ajunge deja la 7.752 de euro!

Deci ați prins ideea… Este destul de scump să imporți un automobil mai vechi de zece ani, fie el și cu motor nu prea mare. Apropo de asta… Noi am mers și mai departe și am calculat cât ar costa vămuirea unui automobil produs în anul 2002 care să aibă sub capotă un motor de 6.0 litri!

Ca referință am luat modelul BMW 760i în caroserie E65 (V12, 445 CP/600 Nm), un sedan iubit la vremea sa și destul de căutat acum de iubitorii de automobile premium produse la începutul anilor 2000.

Și acum haideți să vă spunem cât ar costa vămuirea unui asemenea model în baza noilor prevederi!

Astfel, dacă vă doriți o mașină cu un motor de 6.0 litri, va trebui să achitați în bugetul țării nu mai puțin de 44.686 de euro sau 940.000 de lei!

Drept comparație, în țara noastră cu 45.000 euro vă puteți cumpăra, de exemplu, un BMW Seria 4 de ultimă generaţie destul de bine dotat, aproape ca şi cel ajuns de curând la Chişinău şi despre care am scris ceva mai devreme!

https://autoblog.md/foto-noul-bmw-seria-4-a-ajuns-in-republica-moldova-va-asteapta-in-showroom-pentru-a-i-aprecia-designul/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/