(foto) Premieră europeană: Noile Toyota ProAce City Van şi ProAce City Verso

Toyota a prezentat un model de maşină absolut nou, ProAce City, care își face debutul mondial la Commercial Vehicle Show alături de Hilux Special Edition, reprezentând o gamă de utilitare compacte care vor consolida și mai mult prezenta Toyota pe piața de vehicule comerciale ușoare din Europa.

Dezvoltat în colaborare cu grupul francez PSA, pe aceeaşi platformă folosită de noul Opel Combo, Peugeot Partner şi Citroen Berlingo, ProAce City se va alătura utilitarei medii ProAce și legendarului pick-up Hilux în construirea prezenței de piață a gamei de utilitare Toyota, concurând într-un segment care se bucură de o creștere constantă, pe cale să atingă vânzări anuale de 900.000 de maşini până în 2021 la nivel european.

Noul model se potrivește perfect în gama ProAce din punct de vedere al mărimii și sarcinii utile. Lansat în 2016, modelul original ProAce de nouă generaţie se apropie de o cotă de cinci la sută din segmentul European al utilitarelor medii și este în curs de a atinge aproximativ 30.000 de vânzări în Europa în 2019.

Gama ProAce City satisface o gamă largă de nevoi de afaceri, cu diferite configurații de încărcare și așezare a scaunelor, precum și diverse opțiuni de propulsie. Utilitara compactă este prezentată în două lungimi diferite: scurtă de 4.4 metri și lungă de 4.7 metri. Ambele lungimi pot fi configurate fie ca o utilitară cu spațiu de încărcare (cu trei scaune frontale, panouri sau geamuri laterale, ori un Crew Cab pentru varianta lungă), fie ca o versiune pentru transport de persoane, cu cinci sau șapte locuri pentru pasageri!

Dimensiunile și volumetria recomandă ProAce City pentru o capacitate de încărcare excelentă, cu un volum maxim de la 3.3 m³ (varianta scurtă) până la 4.3 m³ (varianta lungă cu opțiunea Smart Cargo). În mod special, Toyota este unul dintre puținii jucători din segment care vor putea transporta doi europaleți. Adăugarea opțiunii Smart Cargo oferă cea mai bună capacitate de lungime a încărcăturii, de 3.1 metri pentru varianta scurtă și 3.4 metri pentru varianta lungă, în timp ce sarcina utilă de o tonă (ambele variante) a lui ProAce City este şi ea demnă de a fi menționată.

Furgonul poate tracta remorci de până la 1.5 tone (cu frânare). Vehiculul poate fi dotat şi cu două uși spate asimetrice sau cu un hayon. Oferta de motorizări include agregate pe benzină și diesel cu puteri între 75 și 130 CP și o gamă de transmisii variată: manuală cu cinci sau şase trepte sau automată cu opt trepte.

Gama ProAce City acoperă foarte bine cerințele clienților din mediul de afaceri și din zona de flote din punct de vedere al capacității, versatilității, performanței și eficienței, asigurând consolidarea poziției Toyota pe piața comercialelor ușoare.

ProAce City oferă o gamă completă de configurații interioare pentru a satisface cerințe diferite de transport de pasageri sau încărcături. Furgonul este disponibil fie cu două scaune individuale față, fie cu o banchetă cu trei locuri, aceasta din urmă oferind în plus opțiunea Smart Cargo.

Sistemul Smart Cargo folosește un scaun pliant exterior pentru pasageri și o trapă în peretele despărțitor etanș pentru a oferi un spațiu suplimentar de 0.4 m³ și pentru a crește lungimea maximă a încărcăturii cu 1.3 metri. Spătarul central al pasagerului poate fi rotit pentru a simula o măsuță tip birou la îndemână, cu spațiu suplimentar de depozitare sub scaun.

În versiunea Crew Cab, atunci când scaunele din al doilea rând nu sunt utilizate, bancheta poate fi pliată plat, iar peretele despărţitor mutat înainte pentru a crește spațiul de încărcare. O mică trapă în peretele etanș poate fi deschisă pentru a transporta obiecte mai lungi. Van-urile mai pot fi echipate şi cu o trapă posterioară în acoperiș ca o altă opțiune utilă atunci când elementele mai lungi trebuie să fie transportate. Aceasta mai vine dotată cu un cross-bar care poate suporta o greutate de până la 100 de kg.

Locurile de depozitare inteligente și spațioase sunt prezente peste tot în cabină (în funcție de versiune), variind de la suporturi pentru monede și pahare și zone de depozitare deschise, până la un sertar îngust și spații speciale în acoperiș, în uși și în podea. În versiunea pentru transportul de pasageri, acoperișul panoramic poate fi prevazut cu un spațiu de depozitare în plafon asemenea aeronavelor și o structură arcuita, cu o capacitate totală de 74 de litri, accesibilă din rândul doi de scaune și din portbagaj. Accesul la portbagaj este ușurat la vehiculele parcate printr-o geam care se poate deschide separat dacă există un hayon.

Modelul ProAce City Verso, astfel fiind numită varianta pentru transportul de pasageri, oferă spații de flexibile cu opțiunea pentru trei scaune individuale sau bancheta rabatabilă divizată în proporţie de 60:40 de pe rândul doi. Poate fi adăugat chiar şi un al treilea rând de scaune.

În varianta cu trei scaune separate în rândul doi, fiecare dintre ele este prevăzut cu sistem Isofix pentru scaune auto pentru copii – o caracteristică unică în segment. Mai mult, aflaţi că toate scaunele pentru pasageri sunt pliabile, inclusiv scaunul din față, pentru a maximiza capacitatea de încărcare și confortul.

Modelele ProAce City beneficiază şi de echipamente care oferă o siguranță sporită, o dinamica confortabilă, performanțe îmbunătățite și versatilitate, atât în versiunile Van, cât și Verso. Dotările de siguranță asigură un nivel ridicat de siguranță activă. Sistemele includ unul de siguranță pre-impact, sistem de asistență pentru marcaje rutiere, sistem de menținere în bandă, cruise control adaptiv, sistem de comutare automată între faza lungă și faza scurtă, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de monitorizare a stării şoferului cu propunerea unei pauze de cafea şi altele. Versiunile Verso vor veni, de asemenea, cu eCall pentru conectarea automată cu serviciile de urgență în caz de accident grav.

Din punct de vedere a conectivităţii, maşinile vin dotate cu un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci pentru accesarea funcțiilor audio și ale telefonului, cu suport al interfeţelor MirrorLink, Apple CarPlay (inclusive Siri) si Android Auto (inclusive Google Assistant), conexiune Bluetooth si USB/Aux-in. Ecranul poate fi utilizat şi pentru funcții de navigație sau servicii online, inclusiv cu o cartografiere 3D, recunoaștere a comenzilor vocale și informații live din trafic (prin intermediul TomTom Traffic).

Încă o dotare deosebit de utilă este un head-up display care va prezenta şoferilor informații cheie despre condus, cum ar fi: navigația, limitele de viteză și funcțiile de siguranță, proiecţia fiind situată confortabil și clar în vizorul frontal.

Siguranța și manevrabilitatea sunt susținute de o cameră video retrovizoare care oferă imagini dinamice de 180 de grade ale zonei din spatele vehiculului și imagini statice care acoperă o zonă chiar mai largă (peste 180 de grade). Un sistem de monitorizare a unghiului mort avertizează șoferul asupra celorlalte vehicule din trafic care se deplasează în unghiul mort, cu o avertizare audio pe ecran.

Un nivel mai ridicat de suport pentru șofer este furnizat de Smart Active Vision. Acest sistem utilizează două camere dedicate și un ecran de 5 inci montat pe plafon în locul oglinzii retrovizoare, pentru a furniza imagini clare, în timp real, din spatele și din partea laterală a vehiculului, permițând în mod eficient șoferului să “vadă” prin panourile metalice. Vizualizarea poate fi comutată pentru a vedea ce se întâmplă în unghiul mort din partea pasagerilor din dreapta.

Performanţa autovehiculelor poate poate fi adaptată pentru a aborda diferite condiții de conducere cu Toyota Traction Select. Folosind un controler rotativ, conducătorul auto poate alege între modurile  Normal, Snow, Sand şi All-terrain. Utilizatorii Van-urilor vor mai putea verifica greutatea încărcăturii pe care intenţionează să o care printr-un indicator inteligent, care avertizează când 90% din greutatea maximă este atinsă și adaugă o alertă în aşa-zisul “combimeter” atunci când maximul este depășit.

Printre alte dotări disponibile se numără un încărcător wireless pentru smartphone, o frână de parcare electrică unică în clasă, un sistem de asistenţă la parcare și, pentru versiunea Verso, un acoperiș panoramic cu o funcţie de umbrire.

Startul vânzărilor modelelor Toyota ProAce City este programat pentru primul trimestru al anului viitor.

Dimensiuni şi capacităţi în detalii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/