(video) Ford anunţă gama de motorizări disponibile pentru europeanul Mustang Mach-E

Noul Mustang Mach-E, primul vehicul Ford dezvoltat vreodată de la zero pentru a oferi o experiență de condus pur electrică, cu zero emisii, va fi disponibil pentru clienții din Europa începând cu prima parte a anului 2021.

Contactat de AutoBlog.MD, dealerul Ford de la Chişinău ne-a comunicat că nu dispune la moment de informaţii despre faptul dacă acest electromobil va putea fi comandat pe cale oficială şi în Republica Moldova.

https://www.youtube.com/watch?v=6j0S2V4Wtjc

Caracteristici cheie:

  • Platforma în întregime nouă a lui Mustang Mach-E a fost dezvoltată de echipa Ford Edison pentru a valorifica la maxim distribuția greutății și cuplului livrat al unui sistem de propulsie complet electric.
  • Indiferent că este echipată cu varianta cu autonomie standard cu 288 de celule, de 68 kWh (utilizabili) sau cu varianta cu autonomie extinsă cu 376 de celule, de 88 kWh (utilizabili), bateria pe bază de litiu-ion este plasată central între osii și sub podea, oferind un centru de greutate coborât care sprijină dinamica sportivă Mustang.
  • Bateriile de înaltă performanță – testate la temperaturi extreme de minus 40 de grade Celsius – sunt asigurate în interiorul unei casete etanșe înconjurată de o protecție cu absorbție a șocurilor. Un sistem activ avansat de încălzire și răcire a lichidului reglează temperaturile bateriei oferind performanță optimizată în condiții meteorologice extreme, timpi de încărcare reduși și conducere susținută la viteze ridicate.
  • Puterea bateriei este transferată către un motor de curent alternativ în întregime nou, montat în spate, răcit cu ulei, care pune în mișcare roțile din spate, și un motor suplimentar montat în față pentru modelele echipate cu sistem de tracțiune integrală. Motorul din spate sincronizat permanent, cu magnet, oferă cuplul maxim în doar jumătate de secundă.
  • Sistemul de tracțiune integrală disponibil transmite cuplul în mod independent la roțile din față și din spate, cu accelerare și manevrabilitate sporită, oferind experiența caracteristică pentru Mustang. Setările unice pentru amortizoare, arcuri, barele anti-ruliu, direcție și grupul motopropulsor au fost personalizate pentru drumurile din Europa, care sunt de regulă mai înguste, mai sinuoase și cu limite de viteză mai mari.
  • Funcția de Autonomie Inteligentă elimină anxietatea acesteia, estimând mai precis autonomia rămasă pe baza comportamentului anterior al șoferului și a condițiilor meteorologice prognozate – valorificând conectivitatea cloud pentru a prezice câtă energie va fi folosită în viitor. Datele obținute prin crowdsourcing de la alți clienți conectați cu vehicule electrice Ford care aleg să partajeze informații pot spori estimările în mod considerabil.

Motorizările disponibile pentru modelul european:

  • Cu un singur motor pe spate şi tracţiune spate respectiv, modelul de bază Mustang Mach-E oferă 269 CP cu bateria cu autonomie standard sau 294 CP cu bateria cu autonomie extinsă, un cuplu maxim de 430 Nm și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6.1 și 6.2 secunde respectiv. Viteza maximă este limitată la 180 de km/h. Autonomia în ciclu WLTP poate ajunge până la 440 şi 610 km respectiv.
  • Cu câte un motor per osie, versiunea cu AWD a lui Mustang Mach-E oferă cumulativ 269 CP cu bateria cu autonomie standard sau 351 CP cu bateria cu autonomie extinsă, un cuplu maxim de 580 Nm și o accelerație 0-100 km/h în 5.6 şi 5.1 secunde respectiv. Viteza maximă este la fel limitată la 180 de km/h. Autonomia se ridică până la 400 şi 540 km respectiv.
  • Mustang Mach-E First Edition are tracțiune integrală și baterie cu autonomie extinsă standard, o putere a sistemului de 351 CP şi 580 Nm pentru 0-100 km/h în 5.1 secunde. Viteza maximă este limitată la 180 de km/h, iar autonomia maximă poate ajunge la 540 de km.
  • Mustang Mach-E GT are tracțiune integrală și baterie cu autonomie extinsă standard. Oferă cumulativ din cele două motoare electrice 487 CP şi 860 Nm de cuplu (cifre chiar mai mari decât cele anunţate anterior la momentul premierei europene a versiunii) pentru a putea face 0-100 de km/h în 3.7 secunde. Viteza-i maximă este limitată la 200 de km/h, iar autonomia poate urca până la 490 de km.
  • Încărcarea este rapidă și simplă. Ford propune clienților un Ford Connected Wallbox opțional, care face ca încărcarea de acasă să fie mai rapidă, mai inteligentă și mai convenabilă. Disponibil în versiunile de 7.4 și 11 kW, încărcătorul care poate fi montat pe perete poate încărca bateria maşinii de la 10% la 80% în aproximativ şase ore. (Versiunea de 7.4 kW a Wallbox-ului Conectat Ford poate încărca un Mustang Mach-E cu baterie cu autonomie standard de la 10% la 80% în aproximativ 8 ore sau în aproximativ 10 ore maşina cu baterie cu autonomie extinsă; versiunea de 11 kW poate încărca un Mustang Mach-E cu baterie cu autonomie standard de la 10% la 80% în aproximativ 6 ore sau în aproximativ 7 ore pe cea cu baterie cu autonomie extinsă)
  • De asemenea, clienții vor beneficia ca standard de două cabluri de încărcare care le vor permite să-și continue călătoria fără probleme. Cablul Ford Public Charge Cable de 6 metri lungime este compatibil cu standardele de încărcare comune din Europa, permițând clienților să se conecteze cu ușurință la încărcătoarele de curent alternativ (Cablul Mode 3 este compatibil cu echipamente de încărcare AC care folosesc prize de Type 2). Cablul Universal Home Charge Cord de 6.7 metri permite conectarea la prizele rezidențiale standard și prizele industriale albastre de 32 A pentru încărcare la viteză mai mare chiar și fără Wallbox.
  • Compatibilitatea încărcării rapide DC este de asemenea standard. Încărcat cu până la 150 kW folosind un încărcător IONITY, Mustang Mach-E cu tracțiune spate cu baterie cu autonomie extinsă va adăuga în medie o autonomie de 119 km în aproximativ 10 minute de încărcare (Timp estimat privind autonomia și încărcarea pe baza valorilor testate ale producătorului și calculat în baza ciclului de conducere WLTP. Autonomia estimată este bazată pe primele 10 minute de încărcare, de când vehiculul începe să fie încărcat. Viteza de încărcare scade pe măsură ce bateria ajunge la capacitatea completă. Rezultatele dumneavoastră pot fi diferite în funcție de timpii de încărcare de vârf și de starea de încărcare a bateriei. Autonomia efectivă a vehiculului variază în funcție de condiții precum elemente externe, comportamentele de conducere, mentenanța vehiculului și vechimea și starea de funcționare a bateriei litiu-ion).
  • Mustang Mach-E cu baterie cu tracțiune integrală și modelele First Edition vor adăuga în medie o autonomie de 107 km în aproximativ 10 minute. Ambele configurații de baterii, atât pe versiunea cu tracțiune spate cât și pe cea cu tracțiune integrală cu autonomie extinsă, se încarcă de la 10% la 80% în 45 de minute.
  • Mustang Mach-E oferă și funcția de conducere cu o singură pedală, care ajută la recuperarea unei cantităti mai mare de energie cinetică și să o transfere către baterie, pentru o eficiență mai mare. Accelerarea și decelerarea sunt controlate prin apăsarea, respectiv ridicarea piciorului de pe pedala de accelerație – oferind o experiență de conducere autentică în întregime electrică. Pedala de frână rămâne activă pentru situații în care este necesară o putere de frânare mai mare.
  • Mach-E este dotat cu sistemul SYNC 4 de ultimă generație, care permite personalizarea a 80 de setări ale vehiculului – de la temperatura habitaclului și poziția scaunului la iluminatul ambiental – pentru o experiență de conducere extrem de personalizată. Învățarea automată ajută sistemul să înțeleagă mai bine obiceiurile șoferilor în timp, învățând din rutinele lor pentru a face sugestiile adecvate de navigare și comunicare la momentul potrivit, permițând conducătorilor auto să se concentreze la drum.
  • Recunoașterea avansată a limbajului conversațional înțelege vorbirea naturală, de zi cu zi, în 15 limbi europene, pentru a controla totul, de la funcțiile de divertisment și navigaţie la mediul habitaclului și apelurile telefonice. Pentru a oferi cele mai bune reacții la comenzi și întrebări, sistemul completează informațiile de la bordul vehiculului cu rezultate generate de căutările pe internet – prin modemul FordPass Connect oferit standard.
  • Atât Apple CarPlay și Android Auto sunt pre-instalate fără costuri suplimentare și cu conectivitate fără cablu. Un ecran tactil full HD de 15.5 inci, montat vertical, are o interfață simplificată, care oferă informații într-o manieră organizată, intuitivă, controlată prin folosirea comenzilor tactile pinch, zoom și rotate, iar comanda rotativă din partea de jos a ecranului permite reglarea rapidă și tactilă a volumului muzicii sau apelurilor telefonice. Conectivitatea este sporită și mai mult cu SYNC AppLink, cu aplicații compatibile precum what3words, Waze și Webex, care oferă o integrare mai aprofundată între vehicul și smartphone.
  • O platformă de încărcare wireless pentru smartphone-uri este de asemenea oferită standard.
  • Sistemul SYNC de ultimă generație sporește încrederea șoferului datorită navigaţiei conectate. Informațiile din trafic în timp real și predictive sunt furnizate de specialiștii în localizare de la TomTom, iar informațiile de direcționare de la bordul vehiculului și din cloud oferite de Garmin fac ca șoferii să beneficieze întotdeauna de cele mai eficiente rute până la destinația lor. Călătoriile pot fi pre-planificate cu itinerare transmise prin aplicația FordPass către vehicul. De asemenea, sistemul SYNC de ultimă generație oferă recomandări șoferilor unde și când să-și încarce vehiculul în timpul călătoriei, totodată oferind acces în timp real la informații privind disponibilitatea și prețurile de la stațiile de încărcare.
  • Accesul în vehicul și pornirea acestuia sunt facile și fără efort datorită tehnologiei Phone As A Key care este oferită în premieră de către Ford pe Mustang Mach-E. Folosind Bluetooth, vehiculul poate detecta smartphone-ul clientului când acesta se apropie, descuind portierele și permițându-i să pornească mașina fără să-și scoată telefonul din buzunar sau să folosească o cheie.
  • Un cod de rezervă poate fi introdus într-o tastatură din stâlpul B pentru a debloca vehiculul și un cod separat în ecranul tactil central pentru a porni și conduce vehiculul, în cazul în care telefonul se descarcă. De asemenea, Mustang Mach-E poate aplica vehiculului setările preferate ale șoferilor înainte ca aceștia să intre, identificând smartphone-urile și cheile când aceștia se apropie de vehicul.
  • Tehnologia hands-free a hayonului disponibilă simplifică accesul, permițând deschiderea portbagajului cu o simplă mișcare a piciorului sub bara de protecție din spate când șoferul se apropie de vehicul cu mâinile ocupate.
  • Spațiul de încărcare din partea posterioară a scaunelor spate de 402 litri și din spatele scaunelor față de 1.420 de litri este completat de o unitate de depozitare de sub capotă datorită absenței unui motor cu ardere internă. Oferind un spațiu de depozitare suplimentar de 81 de litri, portbagajul frontal este convenabil și pentru a depozita îmbrăcăminte sport udă sau murdară de noroi, bocanci de urcat pe munte sau obiecte de plajă.
  • La interior, Mustang Mach-E reprezintă o fuziune de design elegant și modern și funcționalitate inteligentă. Un sistem audio B&O Premium disponibil include boxe integrate elegant în față, deasupra deflectoarelor de ventilație ca un sound bar – o funcție care a câștigat deja premiul iF DESIGN AWARD 2020. Sunt disponibile și elemente de design Mustang tradiționale precum panoul de instrumente dublu.
  • Chiar și trapa fixă panoramică din sticlă, disponibilă de comandat, are un secret: un strat acoperitor special din sticlă cu protecție la razele infraroșii, care menține interiorul mai rece în timpul verii și mai cald în timpul iernii. În plus, un strat de sticlă interior oferă protecție împotriva razelor ultraviolete.
  • Aproape toate modulele computerizate ale lui Mustang Mach-E pot fi actualizate wireless, ceea ce înseamnă că Ford poate oferi update-uri de performanță și funcții complet noi care nu există atunci când clienții își preiau vehiculele!

În Germania, de exemplu, prețul de start pentru modelul de bază cu autonomie de până la 610 km este de 46.900 de euro.

Clienții care plasează o comandă anul acesta și în 2021 vor beneficia de cinci ani de acces gratuit la rețeaua de încărcare FordPass – una dintre cele mai mari rețele de stații de încărcare publice din Europa – care acum include peste 155.000 de stații.

În parteneriat cu NewMotion, clienții Ford vor putea folosi aplicația FordPass pentru a localiza, a naviga până la, a plăti și a monitoriza fără efort încărcarea la locații din 21 de țări – inițiind și plătind servicii dintr-un singur cont.

De asemenea, clienții Mach-E vor beneficia de un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare rapidă IONITY, care acum are peste 300 de stații, iar acest număr va ajunge la 400 până la sfârșitul acestui an. 

https://www.youtube.com/watch?v=yUxciROK00M

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/