IONITY crește prețurile la încărcarea cu energie electrică cu 500%! Unele electromobile vor merge cu 3.65 lei per kilometru!

Rețeaua europeană de stații electrice IONITY care este deținută de BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group (cu Hyundai şi KIA) şi Volkswagen Group (cu Audi și Porsche), anunță că de la 31 ianuarie va taxa electromobilele ce își încarcă bateriile electrice per kWh!

Anterior, oricine care își dorea să facă plinul la o stație IONITY achita o taxă fixă de 8 euro, indiferent de câtă energie electrică încărca în baterii. Cu alte cuvinte, dacă cineva venea la o stație IONITY cu 10% în baterii și încărca în jur de 60 kWh asta ar fi însemnat o taxă de 0.13 euro per kWh.

Spre exemplu în Franța, un kWh pentru consumatorii casnici costă 0.19 euro sau 0.24 euro la stațiile de încărcare Tesla. În Germania, consumatorii casnici achită 0.30 euro per kWh, în timp ce la stațiile Tesla costul este de 0.33 euro.

Din 31 ianuarie costul unui kWh la stațiile IONITY va fi stabilit la tocmai 0.79 euro!!! De exemplu un Audi e-tron are o capacitate de 95 kWh, asta ar însemna tocmai 75 euro pentru o distanță maximă pe care o poți parcurge cu energia electrică din baterii – 400 de kilometri. În medie asta ar fi 0.18 euro per kilometrul parcurs sau 3.65 lei în lei moldovenești.

Este adevărat că clienții mărcilor menționate mai sus primesc la procurarea unui electromobil și un abonament gratuit limitat în timp ce le oferă șansa să încarce electromobilele în stațiile IONITY. După expirarea acestui termen clienții vor putea opta pentru abonamente care vor fi mai avantajoase ca preț.

Părerea AutoBlog.MD

Creșterea de prețuri în stațiile IONITY ridică mari semne de întrebare. Primul lucru care ne-a venit în gând atunci când am văzut această cifră de 0.79 euro per kWh ține de concurența brandurilor auto ce stau la baza IONITY cu alte mărci ce produc electromobile și care sunt prezente în Europa. După părerea noastră această mișcare poate fi îndreptată spre a pune piedici concurenților.

În același timp tariful de 0.79 euro la sigur nu va stimula proprietarii de electromobile din afara comunității europene să circule pe distanțe lungi prin Europa. Prețul de 75 de euro pentru a încărca un Audi e-tron sau de 70 euro pentru a încărca un Jaguar I-PACE este exagerat de mare chiar și pentru clienții acestor automobile.

Și nu în ultimul rând. Prețul la stațiile de încărcare cu energie electrică Tesla nu trec de 0.33 euro/kWh, deci este mai mic de 2.4 ori decât cel propus de IONITY. Prin urmare decizia IONITY de a crește prețul atât de mult îi va stimula pe mulți clienți să procure automobile Tesla. Acest efect la sigur va avea loc pe piața mașinilor second hand și ar putea avea un impact și asupra vânzărilor de mașini noi.

Vor afecta aceste prețuri clienții din Moldova? Răspunsul este simplu, atât timp cât nu vor călători în Europa cu mașina electrică, nu! De altfel, fiți de acord că o aventură cu o mașină electrică la mii de kilometri este deja posibilă, dar la sigur nu este una comodă și mai pe nou accesibilă!

Vezi şi:

KIA şi Hyundai investesc în IONITY! Din 2021 maşinile lor electrice vor avea sisteme de încărcare de 800 V

(video) VW AG ar putea ajunge cu încărcătoarele sale în Moldova înainte ca Tesla să o facă

O nouă promisiune de la PNUD Moldova: Reţea naţională formată din 30 de staţii electrice până în 2021

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/