(video) LA Auto Show 2021: Premieră – Noul IONIQ Concept SEVEN

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Principala premieră a Hyundai la Salonul Auto de la Los Angeles este un SUEV conceptual (sport utility electric vehicle) numit simplu SEVEN.

Modelul prezintă preliminar formele şi designul exterior al unui nou produs al brandului IONIQ dedicat electromobilelor – un SUV de dimensiuni complete care va purta cel mai probabil denumirea Hyundai IONIQ 7.

Ce detalii se cunosc:

  • Designul exterior este realizat în conformitate cu cel implementat deja pe modele precum IONIQ 5 sau STARIA, unde tema Parametric Pixel este la ordinea zilei. Se remarcă o poziţionare la două nivele a blocurilor optice principale, arcuri dreptunghiulare ale roților şi elemente LED pe toată marginea hayonului.
  • Jantele masive au secțiuni mobile care sunt închise pentru a reduce turbulențele aerodinamice, dar sistemul electronic de la bord le poate deschide pentru a răci mecanismele de frânare.
  • În termeni de dimensiuni se menționează doar ampatamentul – 3.2 metri. Pentru comparație, actualul cel mai mare SUV al Hyundai – Palisade – are doar 2.9 metri în acest sens.
  • Ca şi în cazul modelului Hyundai Veloster, partea laterală stângă a conceptului are doar o portieră, iar cea dreaptă are două, care se deschid din centru spre exterior, fără un montant central. Această asimetrie se datorează aspectului Premium Lounge: în partea frontală a cabinei sunt instalate două fotolii individuale, în timp ce bancheta din spate este aranjată sub forma literei L.
  • Pentru decor se folosesc mai multe materiale durabile, reciclate şi naturale. Bambusul sau cuprul se numără printre ele. Există, de asemenea, mai multe rafturi și sertare, precum și un frigider pentru băuturi. O bio-vopsea a fost aplicată şi pentru exterior.
  • IONIQ Concept SEVEN este realizat în calitate de vehicul cu sistem de pilotare automată, astfel încât fotoliile pot fi întoarse contra direcţiei de mişcare. Tavanul din sticlă poate servi drept ecran panoramic. Volan şi pedale nu există. Un control manual poate fi realizat doar prin intermediul unui joystick care se extinde din cotiera dreaptă a scaunului șoferului.
  • Conceptul are la bază platforma modulară E-GMP, care prevede un sistem electric de 800 de volți și un încărcător DC cu o capacitate de până la 350 kW. Bateria poate fi reîncărcată de la 10 la 80% în doar 20 de minute. Autonomia poate depăşi 480 de km.
  • La bord mai are un sistem Hygiene Airflow, inspirat de la cel sofisticat de management al fluxului de aer din aeronavele care transportă pasageri. În modul său vertical, aerul este aspirat prin prize de aer încorporate în railings-urile de pe acoperiș, din care aerul circulă de sus în jos, fiind extras prin orificiul de ventilație exterioară din spatele roților posterioare. În modul său orizontal, aerul curge de la tabloul de bord subțire către orificiile de ventilație din spate. Acest sistem se poate activa independent dacă vehiculul este în mișcare sau nu pentru a reduce contaminarea încrucișată între pasageri și izolează fluxul de aer dintre ocupanții din față și din spate.
  • Iar un sistem UVC Sterilization se activează odată ce vehiculul este eliberat de pasagerii săi. Toate elementele ce se pot deschide fac automat asta, după care nişte lumini ultraviolete de igienizare integrate ajută la curățarea spațiilor şi suprafețelor de bacterii și viruși. În plus, există compartimente de depozitare dezinfectante în banchetă și în consola Smart Hub pentru lucrurile personale.

Modelul de serie IONIQ 7 va apărea în 2023 şi va avea un interior mai tradiţional cu până la şapte locuri, deşi din punct de vedere al designului exterior nu se va schimba semnificativ. Până atunci, în 2022, vom vedea noul IONIQ 6, realizat pe baza lui Hyundai Prophecy Concept.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/