(update) Un nou record 0-400-0 km/h marca Koenigsegg. Înregistrare video de la bord

(update 17.10.2019) Koenigsegg a făcut publică o înregistrare video on-board originală a noului record înregistrat la sfârşitul lunii septembrie. Deşi nu se poate vedea clar cum este abordat traseul, motiv pentru care producătorul îşi cere scuze, putem observa cât de rapid se schimbă cifrele pe vitezometru.

Unitatea de propulsie hibridă de pe modelul Regera, dezvoltată complet in-house, este de-a dreptul impresionantă, dar mai uimitoare este cutia de viteze specială KDD, care, pe o astfel de maşină ce este dotată inclusiv cu un motor cu ardere internă, funcţionează ca şi cele de pe electromobile.

Un schimb de trepte nu există pentru că are doar una în modul Drive! Respectiv nu se pierde timp, energie şi nu se produc acele impulsuri sesizabile în cazul unei transmisii tradiţionale.


(27.09.2019) Un nou record 0-400-0 km/h şi vine iar de la Koenigsegg

S-ar fi părut că un record mai bun decât cel din octombrie 2017 nu ar putea fi înregistrat, însă acesta a fost bătut exact peste o lună, în noiembrie 2017, alături de stabilirea altor patru mondiale. S-a întâmplat cu modelul Koenigsegg Agera RS, deja scos din producţie, ca un răspuns la exerciţiul făcut de Bugatti cu un Chiron mai devreme.

Însă cine a spus că aceste realizări de performanţă şi timp nu pot fi îmbunătăţite? Sperăm că nu aţi uitat, dar Koenigsegg mai are în gama actuală un model mai puternic decât Agera RS – Regera! Anume avantajul sistemului său de propulsie hibride se poate vedea cu ochiul liber în rezultatele noului record stabilit în ziua de 23 septembrie 2019 şi exact în anul când producătorul suedez împlineşte 25 de ani de la fondare.

Aflăm deci că recordul a fost înregistrat pe pista aerodromului militar Råda din Suedia, pilot fiind cel de teste al companiei – Sonny Persson. Exerciţiul 0-400-0 km/h a fost efectuat de hipercarul Regera în 31.49 secunde (33.29 secunde este recordul lui Agera RS) pe o distanţă totală de 2.048,46 metri! În condiţii ideale s-ar fi putut atinge în sub 2.000 de metri.

Sprintul 0-400 km/h l-a făcut în 22.82 secunde (pe o distanţă de 1.613,2 metri), iar de la această bornă până la o oprire completă au fost necesare 8.67 secunde (în 435,26 metri)! Dar în timpul încercării a accelerat puţin mai mult, motiv pentru care se prezintă şi aceste rezultate: 0-402.33 km/h (250 mph) l-a realizat în 23.64 secunde şi pentru oprire au fost necesare 8.84 secunde (total 0-250-0 mph în 32.48 secunde).

Se menţionează că viteza vântului nu a fost măsurată, deşi era unul lateral. Temperatura ambientală era de 16 grade Celsius, iar altitudinea la care s-a desfăşurat deplasarea era de 70 de metri deasupra nivelului mării.

Maşina cu ajutorul căreia s-a stabilit noul record este una perfect stradală, omologată, de serie, cu scaunele păstrate intacte. Singura deosebire a fost instalarea unei cuşti temporare de protecţie, dar şi a unui set de centuri cu prindere în patru puncte pentru conducător.

Amintim că sistemul de propulsie al acestei maşini este unul de tip hibrid şi are la bază un V8 twin-turbo de 5.0 litri. La acesta sunt conectate alte trei electromotoare care însumează circa 700 de CP, un set de acumulatori şi o transmisie specială numită KDD, care funcţionează în principiu pe baza unei singure trepte în regim Drive, alături de Reverse. Puterea totală este egală cu 1.500 de CP, iar cuplul maxim atinge 2.000 de Nm!

Cifrele oficiale în termeni de dinamică sunt: 0-100 de km/h timp de 2.8 secunde, 0-200 de km/h – 6.6 secunde, 0-300 de km/h – 10.9 secunde şi 0-400 de km/h în doar 20 de secunde în condiţii ideale! Acceleraţia de la 150 la 250 de km/h o poate face în 3.9 secunde. Viteza maximă nu s-a menţionat nicăieri, însă cu siguranţă trece peste 400 de km/h, ceea ce urmează a fi demonstrat potrivit a ceea ce ni se dă de înţeles din ultimele secunde ale clipului de mai sus.

În total vor exista 80 de exemplare. Toate au fost deja vândute, iar în prezent încă se desfăşoară producţia unora până nu va demara cea a noului Jesko!

Vezi şi: (video) Koenigsegg Regera şi Agera RS, în vizită în garajul lui Jay Leno alături de fondatorul mărcii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/